Alajärven lukio

ALAJÄRVEN LUKION YLIOPPILAAT KEVÄÄLLÄ 2020

Ahonen Salla 
Ainonen Olivia 
Alanen Santtu 
Borisov Anfisa 
Etula Jussi 
Haapa-aho Veeti 
Hosiokangas Oona 
Huvila Emma 
Huvila Lotta 
Hägg Patrik 
Hänninen Vilma 
Ihamäki Lauri 
Kamppinen Moona 
Kangastupa Inka 
Kivikangas Annika 
Kivikangas Timoteus 
Koivisto Anna 
Koppelomäki Emma 
Laasala Juho 
Laasala Roni 
Leppäaho Oskari 
Levijoki Veera 
Luoma-aho Tuomas 
Maunula Janica 
Maunula Jessica 
Mertaniemi Eetu 
Miettinen Arttu 
Ojajärvi Joeli 
Peltokangas Emmi-Noora 
Peltokangas Solja 
Peltola Jeremias 
Penttilä Krista 
Ranta Otto 
Rentola Maaria 
Rintala Jaakko 
Saarenmaa Sofia 
Salmenautio Nikolas 
Salo Anttoni 
Salo Jesperi 
Salonen Veera 
Saukko Eemeli 
Sillanpää Anna 
Siltala Vili 
de Silva Kristoffer 
Sippola Matias 
Sippola Sonja 
Syrjälä Elisa 
Syrjäniemi Elias 
Toppinen Outi 
Uusitupa Valtteri 
Vähäkangas Juho 
Vähälä Akseli 
Väliaho Roosa
Yli-Juuti Joel

Yhteensä 54 ylioppilasta
Ylioppilasjuhlia vietetään poikkeuksellisesti vasta elokuussa lauantaina 29.8.2020.
Ylioppilaita on mahdollisuus muistaa INFO Alajärven listoilla elokuussa eli
yhteislistoja ei ole esillä keväällä.

Ajankohtaista!

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko23

1 June 2020 Thursday
2 June 2020 Thursday
3 June 2020 Thursday
4 June 2020 Thursday
5 June 2020 Thursday
6 June 2020 Thursday
7 June 2020 Thursday

Viikko24

8 June 2020 Thursday
9 June 2020 Thursday
10 June 2020 Thursday
11 June 2020 Thursday
12 June 2020 Thursday
13 June 2020 Thursday
14 June 2020 Thursday

Viikko25

15 June 2020 Thursday
16 June 2020 Thursday
17 June 2020 Thursday
18 June 2020 Thursday
19 June 2020 Thursday
20 June 2020 Thursday
21 June 2020 Thursday

Viikko26

22 June 2020 Thursday
23 June 2020 Thursday
24 June 2020 Thursday
25 June 2020 Thursday
26 June 2020 Thursday
27 June 2020 Thursday
28 June 2020 Thursday

Viikko27

29 June 2020 Thursday
30 June 2020 Thursday
1 July 2020 Thursday
2 July 2020 Thursday
3 July 2020 Thursday
4 July 2020 Thursday
5 July 2020 Thursday
Ilmoittautuminen

ALAJÄRVEN LUKIOON PERUSTETAAN ESPORT-LINJA

TIEDOTE 21.10.2019

Alajärven lukio, Vimpelin lukio ja Jami perustavat Järviseudulle Suomen suurimman esport-koulutuskeskittymän

Alajärven lukio ja Vimpelin lukio liittyvät Jamin keväällä 2019 perustamaan esportkoulu.fi -konseptiin ja alkavat tarjota kilpapeliopintoja syksystä 2020 lähtien. Lukioiden kilpapeliopintojen opetussuunnitelman pohjalla on Jamissa kehitetty opetussuunnitelma, joka pitää sisällään mm. liikuntaa, ruokavaliotietoa, elämänhallintaa ja pelivalmennusta. Aloituspaikkoja kevään 2020 yhteishaussa on Vimpelin lukiossa 15, Alajärven lukiossa 15 ja Jamissa 20. Kilpapelinä toimii Counter-Strike. 

Lähtölaukauksena Jamin onnistunut opiskelijarekry 

Jami aloitti kilpapelikouluttamisen elokuussa 2019, jolloin 10 kilpapelaamiseen erikoistuvaa opiskelijaa aloitti merkonomi- ja datanomiopinnot Jamissa. Kevään 2019 yhteishaussa Jamin kilpapelilinjalle haki 30 opiskelijaa ympäri Suomen – muun muassa Turusta, Tampereelta, Helsingistä, Oulusta, Lahdesta ja Vaasasta. 

– Jamissa on voinut opiskella esport-liiketoimintaa keväästä 2014 lähtien, siinä olemme Suomessa edelläkävijä. Syksyllä 2019 liiketoimintaopintojen vierelle otettiin myös kilpapelaaminen, joka oli heti ensimmäisessä yhteishaussa valtakunnallinen hitti. Laajentumisessa Vimpelin ja Alajärven lukioihin vastataan monen suomalaispelaajan kutsuun – monet heistä haluavat mahdollisuuden opiskella lukiossa. Nyt meillä on tarjonnassa niin ammatillinen väylä kuin myös lukioväylä näille nuorille pelaajille. Myös kaksoistutkinto on järjestettävissä helposti oppilaitosten läheisen sijainnin ansiosta, kertoo Jamin esport-opettaja Mikko Kalijärvi. 

– Alajärven ja Vimpelin lukioiden uusi painotus yhdessä Jamin kanssa takaa laadukkaan esport-keskittymän, mikä mahdollistaa opiskelijan kehittymisen oppilaitosten akatemiajoukkueiden kautta jopa ammattilaiseksi saakka unohtamatta kuitenkaan muuta opiskelua toisella asteella. Linjalle valituilla opiskelijoilla on mahdollisuus kehittää itseään hyvin toimivissa opiskeluympäristöissä, joissa on urheilijalle tarjolla monia tukitoimia muun muassa personal trainerin palveluita, kertoo Alajärven ja Vimpelin lukioiden rehtori Marko Timo. 

Pelaajapolkua pitkin ammattilaiseksi Vimpelin Vedossa tai Alajärven Ankkureissa 

Vimpelin lukion, Alajärven lukion ja Jamin esportkoulu.fi -konseptista tekee Suomen mittakaavassa poikkeuksellisen myös perinteisten urheiluseurojen läsnäolo. Vimpelin Vedolla on toiminta jo pyörähtänyt käyntiin ja Alajärven Ankkureissa sitä viritellään eteenpäin. 

– Vimpelin Vedon akatemiajoukkue toimii jatkossa pohjana johon oppilaitoksiemme opiskelijat voivat ponnistaa. Tarkoituksena on tietysti rakentaa pelaajapolkua ammattilaiseksi mutta myös ottaa nuoret lajin edustajat mukaan Vedon edustusjoukkueen harjoittelurinkiin. Uskon, että Vedon kaltaisen kilpapelijoukkueen läsnäolo on suuri vetovoimatekijä syksyn 2020 yhteishaussa, kertoo Jamin esport-opettaja Mikko Kalijärvi. 

– Seuran toiminnan organisoitumisen jälkeen Ankkureiden akatemiajoukkue antaa sopivan kilpailullisen haasteen koko toimintaan, kertoo puheenjohtaja Antti Joensuu. 

Vimpelin Veto lanseerasi oman kilpapelijoukkueensa huhtikuussa 2019. Veto akatemia julkaistiin syyskuussa 2019. Vedon edustusjoukkue pelaa mm pääsarjassa Telia Esports Seriesissä sekä Euroopan toiseksi korkeammalla sarjaportaalla ESEA Advancedissa. 

Kaupungin- ja kunnanjohtaja toivottavat tervetulleeksi 

Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen pitää uutta Esport-linjaa uraauurtavana avauksena Alajärven lukiossa. Samalla yhteistyö tiivistää JAMIn ja lukion välisiä mahdollisuuksia Esport- ja muidenkin opintojen järjestämisessä.  

- Toivotamme kaikki tulevat opiskelijat tervetulleiksi Alajärvelle. 

Vimpelin kunnanjohtaja Sami Gustafsson tiivistää merkityksen kunnalle ja koko Järviseudulle:  

Esport-linjan saaminen osaksi Vimpelin lukion opintotarjontaa on Vimpelin kunnalle merkityksellinen asia. Esport ei ole pelkästään tulevaisuuden laji vaan sen sijaan räjähdysmäisesti globaalisti kasvava trendi, johon myös kuntakentän on reagoitava. Järviseudulle on nyt luotu ensimmäistä kertaa koko Suomen historiassa pelaajapolku ja ainutlaatuinen “esport-ekosysteemi”, johon yksittäinen pelaaja voi opintojen ohessa saada ammattimaista valmennusta, ja mahdollisesti myös nousta Telia-sarjassa pelaavan Veto esportsin riveihin. Tällainen ainutlaatuinen pelaajapolku on jo luotu Vimpelin lukioon pesäpallon ja koripallon saralla. Vimpelin kunta toivottaa lämpimästi kaikki uudet opiskelijat osaksi meidän yhteisöllistä kuntaa. Kunta olemme me! 

Ala jatkaa kasvua valtakunnallisesti 

Esport jatkaa kovaa kasvuansa niin Suomessa kuin maailmalla. Suomalaiset kilpapelijoukkueet osakeyhtiöittävät toimintaansa ja hakevat toiminalleen kasvua. Suomen suurimmat verkko-operaattorit Elisa ja Telia ovat lyöneet myös lusikkaansa soppaan – Telia perusti Suomeen uuden Telia Esports Series -pääsarjan keväällä 2019 ja Elisa hankki itselleen toisen suomalaisen pääsarjan – FEL CS-liigan. Telia myös osti itselleen enemmistön Suomen suurimmasta kilpapelitapahtumasta, Assemblystä. 

Myös perinteiset urheiluseurat perustavat omia kilpapelijoukkueita. Toistaiseksi oman joukkueensa ovat perustaneet Sotkamon Jymy, Helsingin IFK, Classic, Imatran Pallo-Veikot ja SJK. Esportsia voi opiskella toisella asteella tällä hetkellä Prakticumissa Helsingissä, Ahlmanilla Pirkanmaalla, Saskyllä Pirkanmaalla ja Vuokatti-Ruka urheiluakatemiassa.  

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:  

Mikko Kalijärvi, vastaava esport-opettaja, p. 050371 7349, mikko.kalijarvi@jamin.fi 

Marko Timo, lukioiden rehtori, p. 044 465 9450, marko.timo@alajarvi.fi / marko.timo@vimpeli.fi . 

Matti Väänänen, Jamin rehtori, p. 040 631 7305, matti.vaananen@jamin.fi 

Esportkoulu.fi -infosivu: www.esportkoulu.fi. 

JAMI eli Järviseudun ammatti-instituutti on koulutuskuntayhtymä Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. JAMIlla on toimipisteet Alajärvellä, Vimpelissä, Kurejoella, Lappajärvellä ja Alavudella. JAMIssa voi opiskella kuuteentoista (16) eri ammattiin. Tutustu lisää www.jamin.fi. 

Alajärven lukio on yleislukio, joka palvelee 200 opiskelijaa laajalla kurssitarjonnalla. Vimpelin lukio on yleislukio, jossa on voinut tähän asti painottaa myös palloilulinjan (pesäpallo- ja koripallo) opintoja. Lukiossa on 80 opiskelijaa, joista neljäsosa on kotoisin muualta kuin Vimpelistä. Molemmat lukiot ovat mukana Liikkuva opiskelu –hankkeessa, mikä antaa hyvää pohjaa jokaiselle opiskelijalle oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tutustu lisää Alajärven lukio: https://peda.net/alajarvi/lukio ja Vimpelin lukio: https://peda.net/vimpeli/lukio.