Myllykankaan koulu

Koulu tiedottaa

Hei!

Fillarimestarin aluemestaruuskisoissa Myllykankaan koulu menestyi hienosti. Meille tuli ylivoimainen voitto ennätyspisteillä. Kisoissa oli 9 joukkuetta.
Joukkueita oli Soinista, Alahärmästä, Tuurista ja Ähtäristä. Voittajajoukkue suunnistaa Laukaaseen Fillarimestari SM-kisoihin toukokuussa 2019. 
Voittajajoukkueessa kilpaili Fiona, Elviira, Oskari ja Panu. Onnittelut voittajille.

Viidesluokkalaiset osallistuvat valtakunnalliseen MOVE-mittaukseen. 

Move!-mittaus

Move-järjestelmän tavoitteena on auttaa ensisijaisesti oppilasta ja hänen perhettään ymmärtämään fyysisen toimintakyvyn yhteydet oppilaan terveyteen, päivittäiseen hyvinvointiin, jaksamiseen ja opiskeluun.

Oppilaiden fyysisen toimintakyvyn mittaamiseksi Move-järjestelmään on kehitetty kahdeksan osiota sisältävä mittaristo, jonka avulla kerätään tietoa fyysisen toimintakyvyn tilasta. Move-mittausten tuloksia ei käytetä oppilaan arvioinnin perusteina. Mittaristo on kehitetty ja luotettavuus varmistettu monien eri kokeilujen sekä esitutkimusten kautta. Osiot mittaavat oppilaan kestävyyttä, voimaa, nopeutta, liikkuvuutta, tasapainoa ja motorisia perustaitoja. Palautejärjestelmän avulla oppilas, hänen huoltajansa, terveydenhuollon ammattilaiset koulussa sekä opettajat saavat tietoa oppilaiden fyysisestä toimintakyvystä, sen yhteydestä koululaisen hyvinvointiin sekä siitä, miten fyysistä toimintakykyä voi edistää.Vaalit on pidetty ja äänet laskettu. Hallitukseen valittiin äänivyöryllä Henri Pitkäkangas , Elina Hietala, Paavo Nenonen, Fiona Yli-Sissala, Elviira Saari, Neea Raja-aho/ Seliina Kuoppa-aho
Puheenjohtajaksi valittiin Henri ja sihteeriksi Elina. Onnittelut kaikille valituille. Saatiin energinen hallitus.

Ma 10.9. Yleisurheilukisat kentällä
- kaikilla alkaa koulu klo 9.15 
- kilpailijat lähtevät välittömästi kentälle
- koululta tulee eväät ja kannattaa ottaa omiakin eväitä mukaan
- säänmukaiset ulkoiluvaatteet mukaan
- kaikilla loppuu koulu klo 13.15 , myös 1.-2. lk:n kilpailijoilla
- 3.-6. lk kisat loppuu n. klo 13.30 ja sitten lähetään kotia kohti

Tervetuloa kannustamaan kentälle. Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua.

Ma 3.9. Oppilaskunnan vaalit, valitaan 6 edustajaa hallitukseen
- elämme jänniä päiviä vaalien merkeissä, kuhinaa ja lobbaamista on ilmassa

pe 7.9 liikunnan valinnaisryhmä lähtee Kuortaneen Urheiluopistoon
- luvassa läskipyöräilyä, frisbeegolfia ja uimaankin saa mennä lopuksi jos haluaa ja tarkenee
- mukaan kypärä, hyvät ulkoiluvaatteet, eväät, juomista, pikkurahaa ja uimakamppeet
-aikataulu lähdetään ruokailun jälkeen klo 11.30 ja tullaan pois kolmen jälkeen
Ma 10.9. koulujenväliset yu-kisat keskuskentällä, tervetuloa kannustamaan

TO 30.8.
Poistumisharjoitukset koululla

Ensi viikolla alkaa fillarijakso, joka kestää noin neljä viikkoa. Tämän jakson aikana harjoittelemme pyöräilytaitoja ja liikennetietoutta.
Viikolla 37 ke 12.9. pidetään Fillarimestarikisan aluekarsinnat Ähtärissä. Kaksi parasta joukkuetta jatkaa SM-kisoihin Laukaaseen.
Viime keväänä SM-kisojen tuomisina oli hieno kakkossija. Meillä riittää siis perinteitä tällä saralla.
Ensi viikolla alkaa myös valinnaiset, joita pidetään perjantaisin parillisilla viikoilla. Valinnaisina on kaksi ryhmää: kotitalous ja liikunta. 

Tervetuloa taas koulutielle aloittamaan lukuvuotta 2018-19.
Kesäloma on vietetty. Poikkeuksellisen helteinen kesä on hellinnyt meitä. Toivottavasti kaikki ovat nauttineet ja rentoutuneet ihanan kesän jälkeen.
Lapset ovat varmaan uineet ja syöneet jäätelöä ihan kyllästymiseen asti. Uiminen itselläni jäi vähiin. Olisinko neljä kertaa käynyt uimassa.

Huomenna tiistaina 14.8. koulut alkavat kaikilla klo 9.15 ja lopetamme klo 12.15. Keskiviikosta lähtien mennään lukujärjestyksen mukaisesti.
Koulukyydit sujuvat entiseen malliin Linnanmäen Hannun (0500-664246) takseilla. Myllykankaan taksia ajaa turvallisesti Kari Isotalo (0405587503).
Kyydeistä voi soittaa suoraan takseille tai myös koulun johtajalle.

Koulussamme aloittaa huikeat 22 uutta eskaria eli vipinää ja sutinaa riittää koulun piha-alueella. Eskarin ryhmän opettajana on Kaija Heiskanen ja koulunkäynninohjaajana Anne T. Orava Viivin Luoman jäädessä äityislomalle. Eskareilla koulu alkaa ti 14.8.
1.-2 .lk:lla on 20 oppilasta ja koulunkäynninohjaaja Eija Mannila jatkaa toimintaa luokan parissa. Pientä väkeä siis riittää meillä. Erityisesti liikenteessä pieniä oppilaita on muistettava ottaa huomioon. Toivotaan kaikille turvallisia koulumatkoja. 

3.4. lk:lla on 18 oppilasta ja luokan koulunkäyntiohjaaja on Elina Matila. 5.-6. lk:lla on 14 oppilasta. Koulun kokonaisvahvuus on 74 oppilasta. Hurja määrä mutta on hienoa, kun koulun oppilasmäärä kasvaa.
 
AP/IP-toiminta alkaa ke 15.8. Ohjaajina siellä on Eija Mannila (0405573178) ja Anne T. Orava (0400-521968). AP/IP-toiminnnasta voi soittaa ohjaajille ja koulun rehtori Jari Nevanperä 040-1762913.

AP/IP-toiminnassa ohjaajilla on työpuhelin käytössä. Puhelinnumero on 040-7260050. Soittakaa tähän numeroon tarvittaessa AP/IP-asioissa.
Erityisopettajana meillä aloittaa uutena Miina Liikala (0400475657).
Tervetuloa kaikki aloittamaan koulutyö. Sen voin kertoa, että luvassa on erittäin toiminnallinen ja mielenkiintoinen lukuvuosi Myllykankaan koululla. Minulla on sellainen tunne ... ja yleensä tämä tunne on toteutunut vuodesta toiseen.
Terveisin Jari p.s. läski- ja maastopyöräily on nasta juttu

Kouluterveydenhoitaja tiedottaa......
Syksyinen tervehdys kouluterveydenhuollosta!

Lomat on nyt vietetty ja on jälleen aika orientoitua tulevaan lukuvuoteen. Myös kouluterveydenhuollossa aloitellaan työt pikimmiten terveystarkastusten merkeissä!

Jokainen oppilas pyritään tapaamaan vähintään kerran vuodessa. 1- ja 5- luokalla tehdään ns. laaja terveystarkastus, jonka tekemiseen osallistuu sekä lääkäri ja terveydenhoitaja. Muilla vuosiluokilla (2, 3, 4 ja 6) tarkastus on hieman suppeampi. Terveystarkastukset aloitetaan tänä syksynä 3- ja 5-luokan oppilaista. 5-luokkalaisten vanhemmille tuleekin lähiaikoina oppilaiden mukana postia, koskien käynnistyviä laajoja terveystarkastuksia. 3-luokan oppilaiden vanhempia pyydän sen sijaan tarvittaessa ottamaan yhteyttä, mikäli lapsenne terveydentilassa on jotakin erityistä huomioitavaa.

Koululla pyrin olemaan paikalla yleensä 2-3 kertaa kuukaudessa. Vastaanottopäivät vaihtelevat ja niistä ilmoitan aina koululle etukäteen. Teen 1.8.18- 31.7.20 lyhennettyä työaikaa, joten jatkossa minut tavoittaa ma-to klo 7-14.45 puhelimella, sähköpostilla tai laittamalla viestiä Wilmaan. Perjantaisin en ole tavoitettavissa.


p.s Huomioittehan, että lapsella on hyvä olla omat särkylääkkeet repussa mukana sairastumista varten! Koululla ei ole särkylääkevarastoa.

Vauhdikasta koulunalkua kaikille!

Terveydenhoitaja Marleena Kuoppa-aho

puh: 040 508 3495
email: marleena.kuoppa-aho@alajarvi.fi