Yhteisölliset oppilashuoltoryhmät

4.luokat yhteisöllinen 8.10.24

Läsnä; 4. luokan oppilaat Vilho, Lauri, Saara, hyvinvointiohjaaja Senja, mielen hyvinvoinnin koordinaattori Viivi, terveydenhoitaja Salla, vanhempainyhdistyksen pj Anna Palander, luokanopettaja Pia, koulupsykologi Eeva, rehtori Jaana, apulaisrehtori Marjo

Oppilailla oli herännyt pohdintoja ja kysymyksiä, joita palaverissamme käsiteltiin:

Oppilaskunnan hallitukseen oppilaat voisivat viedä lemmikkieläinpäivän pohdintaan. Sellainen toki on ollutkin aiempina vuosina. Hieno idea!

Miksi pitää olla matikkaa? Tähän todettiin, että melkoisen tärkeä oppiaine on ja sitä tarvitaan monessa kohtaa tulevaisuudessa ja jo nytkin.

Kummitteleeko meidän Lempoisten koulussa? Tähän vastaus; ei- kummituksia ei ole;) (ainakaan tiettävästi). Koulussa pitäisi opettaa leikillä? Hyvä ajatus, josta keskusteltiin eli on olemassa monia loruja, jotka tulevat oppimista ja auttamat muistamaan. Hyviä toiminnallisia menetelmiä kyllä meidän Lempoisten opettajat jo käyttävätkin eri oppisisältöjen muistamiseen ja omaksumiseen.

Olisi kiva jos olisi kaunokirjoitusta olisi valinnaisena. Todettiin, että voidaan ottaa käyttöön tuo ja rehtorikin & apulaisrehtori innostuivat asiasta.

Toivottu on yökoulua eli todettiin, että omalle opelle voisi tätä puhua.

Kouluruokailu myös puhututti eli kasvisruokavaihtoehto olisi todella hyvä. Yksi oppilaista myös totesi, että olisi kiva, jos olisi lempiruokaviikko. Todettiin, että se on tulossa nyt ennen joulua vielä. Oppilaat toivoivat joitakin edellisen kouluruokailulistan ruokia takaisin. Myös enemmän liharuokia toivottiin.

”Koululaiset saa päättää”- viikko oli toiveena. Rehtori totesi, että voitaisiin ajatella, että koululaiset saisivat päättää päivää. esim voisi olla erilaisia oppiaineita.

Päihteet oli myös oppilaiden listalla ja vanhempainyhdistyksen pj selvitti asiaa eli on ollut yksi kerta, jolloin lapselle olisi tarjottu sähkötupakkaa. Kyllä tätä asiaa viedään koulussa eteenpäin ja täällä teemme sellaista kasvatustyötä, että päihteiltä vältyttäisiin. Todettiin, että ennakointi on tärkeää ja ns. valistus päihteiden vaaroista.

Koulun tapahtumat; toivottiin yhteistä urheilupäivää esim. isot oppilaat olisivat pienten kanssa. Todettiin, että viritellään kummitoimintaa. Toki osa luokista tätä jo toteuttaakin. Toivottiin sitä, että saisi luistella ja hiihtää talvella välkän aikana. Todettiin, että aika kyllä on niin lyhyt, ettei sitä voida oikein toteuttaa. Toki syntyi myös ideointi liikuntaseikkailusta. Sitäkin voisi lähteä oppilaskunnan hallitus lähteä ideoimaan.

Oppilaskunnan hallitukseen tullut paljon uusia jäseniä. Kysyttiin myös lapsilta, olisiko heillä ideoita siihen, miten saataisiin huoltajia enemmän osallistumaan. Todettiin, että Kodin ja koulun päivä on kiva tapahtuma ja oli hienoa, että sen kautta myös saataisiin huoltajia osallistumaan. Nostona vanhempainyhdistyksen pj nosti esille, että joissakin pelitilanteissa on paljon sellaista, että vähän jopa tönätään tms. Oppilaiden mielestä tällaista ei ole, mutta saattaa tuntua ikävältä, jos pelissä on sellaisia, jotka harrastavat esim. jalkapalloa, niin heidän otteet saattavat olla rajumpia tai tuntua rajuimilta. Kenenkään ei tarvitse kokea tönimistä tms eli kyllä sitä seurataan ja siihen puututaan. Aina pitää kertoa aikuiselle, mikäli kokee jonkun tilanteen epämiellyttävänä.

2.luokat yhteisöllinen

 Yhteisöllinen opiskeluhuolto 2 Lk 17.9.2024

Paikalla 2 lk oppilaat: Lukas, Inna ja Saana

Paikalla koulun henkilökunnasta; aamu- ja iltapäiväohjaaja Mari, Erityisopettaja Kaisa, Sosionomiopiskelija Heli, kuraattori Essi, luokanopettaja Jenna, hyvinvointiohjaaja Senja, terveydenhoitaja Salla, koulupsykologi Eeva, rehtori Jaana ja apulaisrehtori Marjo

 

  • pelaamisesta juteltiin kovasti ja siitä, ettei aamuisin kannata heti ottaa puhelinta ja ryhtyä pelaamaan. Oli hyvin viisaita vastauksia siitä, että mikäli pelaa liikaa, voi siitä mennä keskittymiskyky ja se vaikuttaa jopa oppimiseen. Ei kannata myöskään katsoa tv:tä liikaa tai katsoa Padia, saatika pelata.

Sovittiin, että 2. luokkalaisille hyvinvointiohjaajat pitävät some- tunteja eli siinä jutellaan pelaamisesta ja ikärajoista.

  • huoltajilta on tullut myös viestiä siitä, että aina kavereiden vanhempia ei aina muisteta totella…tästä juteltiin, että pitää kuunnella ja totella myös kavereiden vanhempia jos on esim. kylässä. Osan mielestä joillakin on liian paljon sääntöjä, mutta juteltiin, että hyvä on olla sääntöjä:).
  • juteltiin myös siitä, miten olisi hyvä jakaa synttärikutsut. Ainakin niin, ettei siitä tehdä numeroa ja osa pahoita mieltään. Olisi hyvä myös, ettei kauheasti ns. hehkuteta synttäreitä ja juteltiin myös siitä, että huoltajat joutuvatkin rajoittamaan kutsuttavien määrää.
  • juteltiin myös kouluruuasta ja siitä, että vaikka ei tykkäisi jostakin ruuasta, niin kuitenkin sitä olisi hyvä maistaa. Puhuttiin myös lempiruuista ja inhokkiruuista.
  • juteltiin myös leikkimisestä ja Lempäälän leikkialueista ja todettiin, että leikkiminen on tosi tärkeää koululaisillekin. Sen avulla oppii myös paljon. Lapset tuntuivat odottavan myös uuden uimahallin aukeamista.
  • toiveita kysyttäessä oppilaat toivoivat koko koulun piiloleikkiä, että kaikki osallistuisivat. Todettiin, että se voisi olla haastavaa, sillä henkilökuntaa ja oppilaita yhteensä olisi jopa 700. Toivottiin myös sitä, että olisi ”tuo lemmikki kouluun päivä”. Pienten pihalle toivottiin lisää keinuja. Toivottiin myös sellaista rauhoittumisen paikkaa ja rehtori muistuttikin, että meillä koulussa on lukuparvi, jossa on kivan rentouttavia säkkituoleja. Siellä on mukava myös lukea, jos on lukutunti. Muistuteltiin myös, että on hyvä käyttää myös koulun kirjaston palveluita. Erityisopettaja muistutteli myös lukemisen tärkeydestä ja lapset totesivatkin, että se rentouttaa.

Yhteisöllinen opiskelijahuolto 6.lk 27.8.24

Yhteisöllinen Opiskeluhuolto

Paikalla;

6lk oppilaat Elli, Vilma, Liina, Pihla ja Oskari

henkilökunnasta paikalla; th Salla Järvinen ja harjoittelija Heli Hakkarainen, kouluspyk Eeva Kettunen, kuraattori Essi Aalto, rehtori Jaana Selkilä ja apulaisrehtori Marjo von Essen, hyvinvointiohjaajat Senja Ruonakoski, Anna Piirainen, ohjaaja Sari Lehtinen ja luokanopettaja Jyri Riihijärvi

Oppilailta heräsi kysymyksiä kouluruokailusta; heidän mielestään monia hyviä ruokia on poistettu esim. lihakastikkeita tai liharuokia ylipäänsä. Toivottiin, että salaatissa olisi enemmän vaihtoehtoja. Toivottiin myös enemmän eri vaihtoehtoja ruokailun leipävalikoimaan. Pidettiin myös hyvänä, että esim. salaatin osaset on eroteltu (jokainen voi koostaa omanlaisensa salaatin) Oppilaat toivoisivat, että olisi myös kasvisvaihtoehtoja enemmän. Keskusteltiin myös yleisesti ruokailun merkityksestä ja puhuimme ylipäänsä kouluruokailun tärkeydestä. Olisi hyvä, jos kuitenkin maistaisi ruokaa ja koittaisi ainakin jotakin syödä, sillä 6. luokalla on pitkiä päiviä. Yhden oppilaan mukaan ruoka on kuin polttoainetta. Se on kyllä hyvä vertaus:)

Pidettiin hyvänä, että ruokalamme Puffetin pöytäjärjestys on kiva. Toisinaan, kun 6lk tulee syömään, niin pöydät eivät ole niin puhtaita. Todettiin, että ennen 6. luokkalaisia syö pikkuoppilaat ja heillä saattaa enemmän tulla ns. sotkua ruokailussa. Viedään tuota eteenpään ja kiinnitetään huomiota siisteyteen.

On myös hyödyllistä, että pitkinä päivinä oppilas ottaisi itse kotoa eväät, joka tietenkin olisi suhteellisen terveellistä (huom ei karkkeja tms.:) ) Nämä tässä palaverissa olevat oppilaat ovat ainakin ottaneet välipalaksi tosi terveellisiltä kuulostavia vaihtoehtoja. Se on hienoa.

Toiveena on koulun pihamaalle toinen areena. Nyt valitettavasti ei sitä pystytty lupaamaan. Se on nimittäin todella kallis hankinta. Jokainen areenavuoro on jo käytössä eli hyvin on tuo käytössä.

Kuvaamataidon tuntia toivottiin, mutta se on ikävä kyllä nyt vain 1t viikossa. Yksi ylimääräinen tunti on Lempäälässä ja se on 6. luokkalaisille ja suunnattu liikuntaan- näin selvitti rehtori Jaana.

Koulukuljetuksista keskusteltiin ja siitä, että kun bussi tulee aikaisin, on sääntönä, ettei mediateekkiin (koulun sisätiloihin) saa mennä. Oppilaat toivoivat, että saisivat mennä mediateekkiin ennen koulun alkua. Mikäli talvella on todella kylmä, saa mediateekkiin mennä ennen koulun alkua ja sen päätöksen tekevät pihavalvojat aamusella.

Mietittiin myös sitä, miten saataisiin lapsille ja nuorisolle enemmän vapaa-ajan tekemistä erityisesti niille, jotka hengailevat keskustassa ja saattavat tehdä jotakin luvatonta.

Luuriton Lempoinen teemastamme myös puhuttiin, mutta se on sujunut hyvin ja kännykän ts luurin käyttö ei ole aiheuttanut häiriötä kouluarkeemme.

 

Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmän tapaamisessa eskarilaiset

 

Paikalla; oppilaista Eemil, Linus, Dantte, terveydenhoitaja Essi, koulupsykologi Eeva, kuraattori Essi, rehtori Jaana, apulaisrehtori Marjo, eskariopet Tarja ja Laura, hyvinvointiohjaaja Senja ja mielenhyvinvoinnin koordinaattori Viivi

 

Juteltiin aiheesta; eskarit ja kännykkä. Oppijoiden omasta mielestä omaa kännykkää ei vielä tarvita, mutta toki jokaisella perheellä on oma päätäntämahdollisuus, milloin oma kännykkä tai älypuhelin on tarpeellinen. Opettajat kertoilivat, että esim. eskaripäivän aikana ei open ole tarvinnut kännyköistä huomauttaa eli ne eivät tuota haastetta vielä eskarissa.

Padit ovat koulussa käytössä ja tietoteknisiä valmiuksia kehitetään pienin askelin.

Juteltiin kaveritaidoista ja siitä, onko joskus mahdollisesti kiusattu ja muistuteltiin siitä, että aina pitää sanoa ääneen, jos on kiusattu. Juteltiin siitä, että ainakaan nämä oppijat eivät ole havainneet, että joku jätettäisiin yksin. Ihania leikkejä eskarissa on paljon esim. kiipeily, pelailu ja muut leikit lukeutuvat suosikkeihin. Sekä tytöt että pojat mahtuvat samoihin leikkeihin. Joskus toki tukee riitoja ja silloin toisinaan pyydetään aikuista apuun, mikäli ei riitojen sopiminen onnistu. Todettiin kuitenkin, että usein pienten riitojen sopiminen onnistuu hyvin ja kaveritaidot ovat hyvällä mallilla.

Eskarissa viihtymisestä myös juteltiin ja oppilaat kertoilivat viihtyvänsä hyvin ja tehtäviä ja leikkejä on sopivassa suhteessa. Autoleikit, värittäminen ja Legot nousivat suosikeiksi ja kysyttäessä vaikeista jutuista, niin vähän matikka kuuleman mukaan on vaikeaa.

Sovittiin myös, että kaveritaitotunteja voitaisiin vielä jatkossa pitää enemmänkin ja hyvinvointiohjaaja Senja lupasi niitä vielä hänenkin toimestaan jä

1.lk Yhteisöllinen

yhteisöllinen ryhmä 1. luokka.

Paikalla rehtori Jaana Selkilä, apulaisrehtori Marjo von Essen, opiskeluhuollon edustajat; Essi, Viivi, Salla ja Eeva, kaksi huoltajaa

luokanopettaja Heidi, ohjaaja Rinna ja

oppilaat Iina, Sofia, Niklas, Atsawin, Pietu

Oppilailta itseltään ei ollut herännyt sellaisia asioita, joista he halusivat jutella. Keskustelu virisi kuitenkin mukavasti seuraavista aihepiireistä.

Keskusteltiin ruokailusta ja kuuleman mukaan ruoka on koulussa hyvää. Joskus saattaa ruoka näyttää epäilyttävältä, mutta jos sitä maistaa, niin se on usein ihan hyvä. Kasvissosekeitto oli kaikkein parasta oppilaiden mielestä myös uunimakkara ja spagetti saivat kehuja.

Juteltiin leikkimisestä. Välitunnilla on kiva pelata jalkapalloa, keinua ja jutella vain kavereiden kanssa. On olemassa myös tosi ihanalta kuulostava leikki; osa on koiria ja osa omistajia. Omistajat ottavat koiria kiinni ja tässä leikissä kaikki pääsevät mukaan

Tänään ulkona melkoinen vesisade ja räntäkeli. Juteltiin siitä, että sisäkenkiä olisi hyvä käyttää ja huoltajan olisi hyvä sujauttaa koulureppuun varasukat. Ja tietenkin kengät olisi hyvä nimikoida.

Juteltiin 100- juhlista. Viime viikolla oli tällaiset juhlat koulussa eli on käyty koulussa jo 100 päivää. Silloin oli kivoja tehtäviä; sata sanaa (luokka kirjoitti tällaisia yhdessä), sata muffinssiakin oli. Myös kodista jokainen oli saanut tuoda 100kpl jotakin. Tällaisia oli esim. 100 jalkapallokorttia, 100 helmeä ja monenmoisia juttuja olivat oppilaat tuoneet kodeistaan.

Opettaja toi myös terveiset tähän ryhmään eli todella mukavalta vaikuttaa tämä koko ikäluokka. Hyvinvointiohjaaja ja kuraattori aloittavat nyt kiertämään luokkia ja vievät sinne kaveri- ja tunnetaitoasioita pelien ja leikkien muodossa.

 

Yhteisöllinen opiskelijahuolto 3.lk

14.11.2023

Koulun hlökunta; kuraattori, th, rehtori, apulaisrehtori, koulupsykologi, koulunkäynninohjaaja, luokanopettaja Anna- Maija

Oppilaat 3. luokilta; Isabella, Saimi, Saima ja Beata

 

3. luokissa on keskusteltu, että toisinaan oppilaita mietityttää yläkouluikäisten käyttäytyminen eli esimerkiksi se, että on tarjottu jopa vapea. On muistutettu, että tuollaisesta tulee aina kertoa aikuiselle. Luokissa on puhuttu ja kerrottu esim. vapen vaarallisuudesta ja on muistutettu, että ne eivät kuulu lapsille. Ne saattavat olla haitallisia ja niitä ei ole tutkittu paljoa.

Koulureiteistä myös juteltiin eli siitä, että isohkot porukat yläkouluikäisistä saattaa pelottaa pientä koululaista. Todettiin, että pääosin ovat fiksuja nuoria ja pyydettäessä kyllä väistävät, jos kulkureiteillä on yläkoululaisten kaveriporukoita.

Huoltajilta oli noussut kysymys eli miten koulussa käsitellään psyykkistä- ja fyysistä koskemattomuutta. Esim. ympäristöopissa tämä on jopa teemana ja siitä on luokissa juteltu ja asia on avattu luokissa. Myös kouluarjen tilanteiden puitteissa asiaa on käsitelty. Kuraattori totesi, että häneltä voidaan tilata jopa teematuntia tämän aiheen ympärille. Keskusteltiin siitä, että on tärkeää pitää omat rajat ja kysyttiin siitä, että onko esim. naulakoilla pukeminen rauhallista. Oppilaille oli selvää psyykkinen- ja fyysinen koskemattomuus ja huolta tästä ei ollut herännyt. Portaissa kulkemisessa pitää olla varovainen, sillä niissä kulkee paljon oppilaita kerrallaan.

Keskusteltiin myös siitä, että puhuvatko lapset kurjasti toisilleen. Todettiin, että pääsääntöisesti lapset puhuvat mukavasti toisilleen. Aikuiset kuitenkin puuttuvat hyvin meidän koulussamme tähän ja asiat selvitetään. Todettiin myös, että näissä 3. luokissa ei ole ulkopuolelle jättämistä. Todettiin yhteisesti sen olevan hienoa ja äärimmäisen tärkeää.

Pyysimme myös mielipidettä kouluruuasta, sillä kouluruokalista on vastikään muuttunut. Osa oppilaista oli tämän huomannutkin. Nämä oppilaat totesivat, että kouluruoka on hyvää ja muutama lempiruoka sieltä tässä nousikin esille. Pitkinä päivinä on hyvä ottaa evästä ja aamupalakin on hyvä syödä ennen kouluun lähtemistä. Mukavasti on oppilaiden mielestä 3. luokissa syyslukukausi sujunut ja tästä on hyvä jatkaa.

Yhteisöllinen opiskelijahuolto 6.lk

6. luokan oppilaat; Paavo, Veeti, Anniina, Olivia

Opettaja;Teemu

 

Yläkouluun siirtyminen ja luokkien muuttuminen pohditutti oppilaita.

Hyvinvointiohjaaja Viivi ja Taru ovat olleet pitämässä Salatut elämät tunteja ja Kanavaan (yläkoululle) tullaan järjestämään tutustumisia. Mahdollisesti myös yläkoululta on tulossa oppilaita kertomaan yläkoulumaailmasta. Sitä ei siis kannata jännittää. Rehtori kertoi painotusluokista ja avasi myös sitä, miten niihin valitaan. Wilman kautta tulee lomake ja haku painotusluokille mahdollisesti tammikuussa. Joka koulussa on esimerkiksi tarjolla A- saksaa. Puhuttiin myös kaveritoiveista eli niitä ei siis suoraan kysytä, mutta luokkajaoissa tietyt asiat otetaan huomioon, kun yläkoulujen luokkia muodostetaan. Tutustumispäivää ei ole vielä sovittu, mutta mahdollisesti viikon 20/ 21 torstai oman uuden yläkoulun luokan kanssa. 5.- ja 6. luokille tulossa myös oppitunti liittyen päihteisiin, sillä sekin pohditutti paljon oppilaita. Koulutus elämään oppitunti oli Lempoisten koulussa muutama viikko sitten. Oppilaat pitivät sitä todella hyvänä eli liittyen terveys- ja päihdekasvatukseen. Puhuttiin myös netin maailmasta ja siitä, että jos siellä törmää todella huonoihin sisältöihin. Kuraattori ohjeisti, että aina törmätessään sellaiseen erikoiseen sisältöön, niin kannattaa siitä kertoa aikuiselle tai blokata sisältö pois. Puhuttiin myös Someturvasta, joka on ladattavissa kännykkään ja se kannattaisi/ kannattaa ottaa käyttöön. Paljon puhututti myös ilmiönä jengiytyinen eli kuinka paljon sellaista on Lempäälässä. Joka tapauksessa muistuteltiin siitä, että asioissa, jotka mietityttävät on syy

Yhteisölliset oppilashuoltoryhmät

LEMPOISTEN KOULUN VET-luokkien YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 4.4.2023 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Miro, Antton

Henkilökunta: Jaana, Jenny, Marjatta, Pauliina, Emmi, Sanna, Senja

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • Keskustelimme oppilaiden kanssa, mitkä asiat ovat välitunneilla hyvin ja mitä voisi parantaa. Oppilaat toivoivat välitunneille enemmän leluja, niitä voidaan käydä lainaamassa eskarista. Toivottiin myös jalkapallon pelaamista ohjatusti.
  • Oppilaat esittivät toiveen, että kasvisruokia olisi harvemmin.
  • Oppilaat toivoivat luokkaretkeä, yökoulua, leffaa.
  • Keskusteltiin myös siitä, että aina ei ole välkillä kavereita. Mietittiin miten kavereita saadaan lisättyä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






LEMPOISTEN KOULUN ESKARI-LUOKKIEN YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 21.2.2023klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Iisa, Samuel, Aapo, Aleksi, Sade, Kirsi, 

Huoltaja: Anni ja Ronja

Henkilökunta: Nina, Jaana, Jenny, Kaisa, Tarja, Päivi

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • juteltiin oppilaiden, huoltajien ja henkilökunnan kanssa siitä mikä apip-hoidossa on kivaa ja mikä tylsää. Kivaa oli lasten mielestä liikunta ja leikki ja kaverit.
  • huoltajien mielestä ohjatut toimintapäivät ovat toivottuja silloin tällöin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


LEMPOISTEN KOULUN 1lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 25.1.2023klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat:Kerttu, Matias, Leo, Ava, Joonas, Eelis

Huoltaja: Satu

Henkilökunta: Nina, Hanna, Jaana, Jenny, Pirjo ja Kaisa

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • Keskustelimme metelistä ja tungoksesta naulakoilla. Ratkaisuksi mietittiin lisänaulakoita ja sitä, että kaikki pitävät naulakkoajasta kiinni.
  • Seuraavaksi juttelimme alkuluokkien kuivauskaapista. Kuivauskaappi on kaikkien alkuluokkien käytössä, ja toiveena, että sinne laitetaan vaan esim. sukat, sisävaatteet, tumput, ei takkeja ja haalareita.
  • Oppilaat toivoivat välitunneille ylempien luokkien peliohjaajia takaisin.
  • Keskusteltiin työrauhasta ja lukemisesta. Mitä työrauha tarkoittaa? Lukeminen on tärkeä taito ja se karttuu vain lukemalla.
  • Huoltajien edustaja kertoi, että bussi numero 56 on yhdeksän aamuina myöhässä.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


LEMPOISTEN KOULUN 3lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 15.11.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Oona, Milla, Veikka, Leevi, Meela, Ahto, Kerttu, Urho, Ella ja Etta

Huoltaja: -

Henkilökunta: Nina Sappinen, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola, Jaana Selkilä, Jenny Sihvo, Anne-Mari Rauhamäki, Jenni Sinisalo

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • Keskustelimme kouluaamujen alkamisajasta. Pohdinnassa oli, että pitäisikö koulupäivän alkaa myöhemmin kuin kahdeksalta. Oppilaat tykkäsivät kasin aamuista, koska pääsee aiemmin kotiin.
  • Seuraavaksi juttelimme kolmosten kiusaamistilanteesta. Kaikki oppilaat kertoivat oman mielipiteen onko heidän luokka-asteella kiusaamista. Osa oppilaista on kuullut tai nähnyt kiusaamista. Ehdotuksena esimerkiksi "ei kiusata viikko" ja tavoitteena huomata yksin jäävät kaverit mukaan leikkeihin. 
  • Kaverisuhteet; oppilaat toivoivat, että kaikilla olisi kavereita ja kaverit koettiin tärkeäksi. Ideoitiin välituntialueelle kaveripysäkkiä, paikkaa johon voisi mennä, jos on kaveria vailla.
  • Keskusteltiin läksyjen määrästä ja muusta. Yleisesti ottaen oppilaat olivat aika tyytyväisiä läksyjen määrään ja oppilaat kokivat läksyt ihan hyödylliseksi oppimisen kannalta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 5lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 11.10.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: 

Huoltaja: -

Henkilökunta: Nina Sappinen, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola, Jaana Selkilä, Jenny Sihvo, Teemu Aalto

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • Oppilaat toivoivat, että puhutaan kiusaamisesta, yksinäisyydestä ja kaveriasioista, lisäksi toivottiin keskustelua murrosiästä ja nukkumisesta. Kiusaaminen ei ollut ongelma viitosilla, joskus joku on yksin välitunnilla ja joskus on jotain pieniä riitoja kavereitten kesken.
  • Vanhemmilta tullut huoli nuorten vapaa-ajanviettopaikoista. Nuoret kertoivat olevansa Lempäälä-talolla tai kavereiden luona, kyseltiin olisiko tarvetta muille yhteisille kokoontumispaikoille. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 2lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 20.9.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Kaspian, Noel, Elias, Justus

Huoltaja: Anne Palander, Jaana Parkkinen

Henkilökunta: Nina Sappinen, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola, Jaana Selkilä, Jenny Sihvo, Kaisa Kupari, Ulla-Riitta Heiskanen

Asiat: 

  • Esittelykierros
  • Vanhemmat olivat toivoneet, että puhumme kaveritaidoista. Oppilaat sanoivat, että eripuraa tulee välitunneilla lähinnä areenalla peleissä tai hämähäkkikeinulla keinuvuoroista.
    • Kysellään isompia oppilaita areenalle auttamaan pelien säännöissä, joukkuejaoissa ja tuomaroinnissa. Vanhempainyhdistys hankkii ohjaaville oppilaille omat pillit.
    • Hämähäkkikeinulle koitetaan löytää iso tiimalasi ajanottoa varten.
  • Keskusteltiin kouluruuasta yleisesti. 
  • Keskusteltiin pelaamisesta ja pelejen ikärajoista ja sopivasta ruutuajasta. 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 6lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 6.9.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Melina, Elijah, Juho, Rida, Lenni

Huoltaja: 

Henkilökunta: Nina Sappinen, Anne-Mari Rauhamäki, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola, Mia Portimojärvi, Jenny Sihvo

Asiat: 
  • Esittelykierros
  • Keskusteltiin kouluruuasta yleisesti. Oppilaat totesivat, että kouluruoka ei maistu aina. Joinain päivinä ruoka jää kokonaan syömättä. Keskusteltiin, että kouluruoka on tärkeä ateria. Oppilaat toivoivat lempiruoka-viikkoa ja mausteita. Puhuttiin koko kuntaan tehtävästä kyselystä, jossa kysellään mitä ruokia oppilaat syövät ja mitkä jää syömättä. Kuutoset tekevät ensin meidän kouluun oppilaskunnan kanssa kouluruokailuun liittyvän kyselyn.
  • Keskusteltiin sopivasta ruutuajasta ja mihin oppilaat ruutuajan käyttävät. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 2lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 26.10.2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Miko, Antti, Jooa, Sofia, Silja

Huoltaja:

Henkilökunta: Marko Salminen, Essi Aalto, Pirjo Maunuksela, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola

Asiat oppilailta:
-Välituntisäännöt eivät aina ole muistissa, niitä pitää kerrata luokissa ja valvojien puuttua ulkona. Oman ulkoilussa voisi olla eri säännöt esim. telinehipassa kuin koko koulun välitunneilla, opetiimit päivittävät nämä.
-Toisten puheita pitää kuunnella eikä puhua päälle, turha pulina tunneilta pois.
- Aikuisen ohjeita pitää noudattaa, ihan kaikilla ei aina onnistu
-kiusaaminen ja leikeistä poisjättäminen pitäisi lopettaa
-aulassa on välillä kova meteli, ripeyttä kaivataan koulupäivän lopussa ja välitunneille uloslähtöön.
-kirjastoajat ei sovi kaikille luokille mutta onneksi oman luokan kanssa voi käydä
-oppilaiden mielestä kakkosilla menee kokonaisuutena hyvin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LEMPOISTEN KOULUN 3lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 28.9 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä:

Oppilaat: 

Huoltaja:-

Henkilökunta:

Asiat:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 5lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 23.11 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Cemile, Samuli, Oona

Huoltaja: Tiina Jaakkola (5lk huoltaja + vanhempainyhdistys)

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Essi Aalto, Johanna Tervonen, Nina Sappinen, Kerttu Peltola, Johanna Tulonen

Asiat: 
-keskustelua on herättänyt paljon Lempäälän kirjastossa ja parkkihallissa vapaa-ajalla tapahtuva hölmöily. Oppilaat ovat nähneet riehumista ja paikkojen hajottamista.
-syksyn aikana on ollut WhatsApp-ryhmien perustamista ja toisten ulosheittämistä ilkeilytarkoituksessa
-kotiintuloaikoja on joillakin aikaistettu vanhempien taholta
-vitosilla menee yleisesti ottaen koulussa hyvin mutta vapaa-ajan tapahtumat vaikuttavat kouluajan ilmapiiriin negatiivisesti ryhmäilmiönä
-aamupalan syömättäjättäminen on lisääntynyt
-ruutuaika (tv ja pelaaminen kännykkä/konsoli/tietokone) on lisääntynyt ja pelien ikärajojen huomoimattajättäminen vanhempien taholta noussut edelleen esille
-sosiaalisessa mediassa ollessaan vitoset näkevät paljon vanhempien nuorten jakamia sisältöjä ja kommentteja, jotka eivät olisi vielä tälle ikäluokalle kuuluvia
-vanhempainyhdistyksen kanssa yhteistyötä liittyen Lempäälä-talon rauhattomuuteen mietitään

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 4lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 14.12 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Saimi, Mikaela, Lukas, Hilma

Huoltaja: Marika Karvonen (Teams)

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Teemu Aalto, Essi Aalto, Nina Sappinen, Kerttu Peltola, Johanna Tulonen

Asiat: 
Koronan mukanaan tuomat asiat, maskin käyttö tullut uutena 4lk mutta oppilaat eivät koe epämiellyttävänä. Harrastuksista on tullut poissaoloja koska joitakin harrastuksia on peruttu.

Joulun vietto voi olla joissain kodeissa erilaista ja kodeissa on puhuttu myös voiko ulkomaille lähteä lomamatkoille koronan takia.

Etäopetusaikana oppilaat kokivat kavereiden näkemisen puutteen ikävänä mutta sanoivat että oppivat esim tietokoneen käytöstä paljon. Mukavaa oli myös syödä aamupalaa pyjamassa. Eräs oppilas oli miettinyt että hän oli 8v kun korona alkoi ja nyt hän on jo 10v, poikkeusaika on kestänyt kohta 20% hänen elämästään.

Paikalla olevat oppilaat syövät aamupalan joka aamu, keskustelimme sen tärkeydestä jos koululounaalla ei olekaan ihan omaa suosikiruokaa.

Oppilaat toivat esille että jotkut kaverit pelaavat vielä yöllä klo 1 tai soittavat klo 23 ja aamulla klo 6. Kaikkien mielestä tämä on iso ongelma eikä järkevää/kivaa. Opettajat puhuvat ruutu- ja nukkuma-ajoista koulaikana, mutta kodeissa on erilaisia käytäntöjä. Jotkut opettajat ilmoittelevat kotiin jos saavat tietää oppilaan olleen yöllä "linjoilla". Huoltajan mukaan tämä on vain hyvä asia.

Jos on ikäviä asioita, joissa tarvitaan aikuisen apua tai neuvoja, useimmilla on joku aikuinen jolle voi kertoa. Myös kaveriporukassa löytyy apua ja joku voi välittää huolen jollekin aikuiselle.






-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 1lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 25.1.2022 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 
Huoltajat Aliisa Mäkinen, Anna Palander

Oppilaat: Armas, Eliisa, Aaro, Eetu, Aleksis

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, PIa Paloluoma, Essi Aalto, Kerttu Peltola, Pauliina Tonteri

Asiat: 
-Kiusaminen tuntuu kurjalta mutta kun on kerrottu aikuiselle, se on auttanut.

-Kouluruoka on välillä hyvää, välillä pahaa.

-Pitkä välitunti 9.45-10.15 on koettu kivaksi kun saa leikiä pitkään. Välkkäritoimintaan on myös osalistuttu.

-Versotoiminta on tuttua joillekin mutta itse ei ole "jouduttu" osallistumaan.

-Korona-ajan toiminta on opettajan mukaan sujunut melko hyvin, pienten maskin käyttö lähtenyt sujuvasti.

-Lukemaanopettaminen on opettajan mukaan hankaloitunut koska oppilaat eivät näe suun liikkeitä.

-IP-kerhon toiminnasta keskusteltiin, korona-ajan vaikutus näkyy toiminnassa.

-Pienten pihalla välituntisin on valvonta, 1-2 opettajaa ja ohjaajia kaikilla välitunneilla.

-Ruokailut on porrastettu 10.15 alkaen jotta kaikki kiinteistössä olevat saadaan ruokittua noin klo 12 mennessä

-Harrastava koululainen -toiminta on ollut hyvä asia huoltajien mielestä

-Kuraattori ja psykiatrinen sairanhoitaja ovat kiertäneet ekaluokissa ja pitäneet tunnetaito-oppitunteja.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 0lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 22.2.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Huoltajat: Satu Ojanen

Oppilaat: Tiitu, Leo, Jolla, Lilli

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Pauliina Tonteri, Nina Sappinen, Päivi Lahdenniemi, Eliisa Nyström, Päivi Jokinen

Asiat: 
-Sanallinen ikävä kielenkäyttö lisääntynyt lasten kesken, toiset pelkäävät helposti. Ristiriitatilanteita ja erimielisyyksiä selvitellään arjessa kun opetellaan yhdessäolemista. On tärkeää että lapsi kertoo aikuisille koulupäivän ajan riitajutuista joko koulussa tai kotona että opettajat pääsevät selvittelemään mistä on ollut kysymys.
-Lempoisissa nähdään erilaisia oppijoita ja erilaisuus tulee lapsille tutuksi arjessa. Lasten mukaan olisi kiva tutustua erilaisiin kavereihin. Kun koronarajoitukset poistuvat, esiopettajat voivat suunnitella pientä yhteistyötä vaativan erityisen tuen esioppilaiden opettajan kanssa.
-Lempäälän Ruokapalvelun ruoka sai lapsilta kiitosta (makaronilaatikko, kalaruuat ja porkkanasosekeitto mainittiin), opettajan mukaan lapset syövät vaihtelevasti.
-Ruokalassa on lasten mukaan hälinää ja meteliä, keinona hoksattiin ettei kaikki puhuisi yhtä aikaa.Torstain hiljainen ruokailu on kiva.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN VAATIVAN ERITYISEN TUEN YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai xx.xx 202 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Oppilaat:

Huoltaja:

Henkilökunta:

Asiat: 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- koko koulu, yhteiset asiat, lukuvuoden koonti, poissaolot 

LEMPOISTEN KOULUN YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai xx.xx 2022 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Oppilaat:

Huoltaja:

Henkilökunta:

Asiat: 
koko koulun yhteiset asiat, lukuvuoden koonti, poissaolot 

 

Yhteisölliset oppilashuoltoryhmät

LEMPOISTEN KOULUN 6lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 31.8 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Oppilaat: Elena

Huoltaja: Minna Sara (Teams)

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Jyri Riihijärvi, Essi Aalto, Johanna Tulonen, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola, Nina Sappinen

Asiat: 
-lasten vapaa-ajan vietto Lempäälän keskustassa, lieveilmiöitä alkanut ilmaantumaan: alakouluikäiset pyörivät vanhempien nuorten kanssa, ilkivaltaa, uhkailuja. Oppilaiden ja henkilökunnan jäsenten mukaan koulukiinteistön alueella myös iltaisin ja viikonloppuisin porukoiden kokoontumista ja sotkemista. Ilta-ja viikonloppuilkivaltaa selvittää kiinteistön omistaja eli kunta tarvittaessa yhdessä poliisin kanssa kiinteistön valvontakameratallenteista.

-erilaisten oppijoiden huomioiminen koulussa, esim. nepsy-lasten kanssa toimiminen. ADHD, ADD, erilaiset autismin kirjoon kuuluvat oireet, sosiaalisten tilanteiden ongelmat. Materiaalia on runsaasti ja koulutusta henkilökunnalle tarjolla. Oppilaiden mukaan luokissa suvaitaan yleensä erilaisuudet, välillä häiriökäyttäytyminen ärsyttää vaikka ymmärretäänkin ettei oppilas toimi tahallaan. Ryhmätyötiloja käytetään opetuksessa ryhmien jakamiseen koska ryhmäkoot ovat joillakin luokka-asteilla suuria.

-Oppilashuollon henkilöt alkavat suunnittelemaan oppilaille sopivaa ja suunnattua nepsyinfoa

-Hiljainen torstai ruokalassa on ollut kuudesluokkalaisten(kin) mielestä huono mutta toisaalta muiden päivien liian suuri hälinäkään ei ole mukava. Henkilökunta on jo miettinyt rauhallisen musiikin soittamista ruokailuissa taustamusiikkina ja sen avulla puhetason pitämistä rauhallisena ja sitä kokeillaan jo tämän viikon torstaina.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 2lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 26.10.2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Miko, Antti, Jooa, Sofia, Silja

Huoltaja:

Henkilökunta: Marko Salminen, Essi Aalto, Pirjo Maunuksela, Pauliina Tonteri, Kerttu Peltola

Asiat oppilailta:
-Välituntisäännöt eivät aina ole muistissa, niitä pitää kerrata luokissa ja valvojien puuttua ulkona. Oman ulkoilussa voisi olla eri säännöt esim. telinehipassa kuin koko koulun välitunneilla, opetiimit päivittävät nämä.
-Toisten puheita pitää kuunnella eikä puhua päälle, turha pulina tunneilta pois.
- Aikuisen ohjeita pitää noudattaa, ihan kaikilla ei aina onnistu
-kiusaaminen ja leikeistä poisjättäminen pitäisi lopettaa
-aulassa on välillä kova meteli, ripeyttä kaivataan koulupäivän lopussa ja välitunneille uloslähtöön.
-kirjastoajat ei sovi kaikille luokille mutta onneksi oman luokan kanssa voi käydä
-oppilaiden mielestä kakkosilla menee kokonaisuutena hyvin

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

LEMPOISTEN KOULUN 3lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 28.9 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä:

Oppilaat: 

Huoltaja:-

Henkilökunta:

Asiat:

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 5lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 23.11 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Cemile, Samuli, Oona

Huoltaja: Tiina Jaakkola (5lk huoltaja + vanhempainyhdistys)

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Essi Aalto, Johanna Tervonen, Nina Sappinen, Kerttu Peltola, Johanna Tulonen

Asiat: 
-keskustelua on herättänyt paljon Lempäälän kirjastossa ja parkkihallissa vapaa-ajalla tapahtuva hölmöily. Oppilaat ovat nähneet riehumista ja paikkojen hajottamista.
-syksyn aikana on ollut WhatsApp-ryhmien perustamista ja toisten ulosheittämistä ilkeilytarkoituksessa
-kotiintuloaikoja on joillakin aikaistettu vanhempien taholta
-vitosilla menee yleisesti ottaen koulussa hyvin mutta vapaa-ajan tapahtumat vaikuttavat kouluajan ilmapiiriin negatiivisesti ryhmäilmiönä
-aamupalan syömättäjättäminen on lisääntynyt
-ruutuaika (tv ja pelaaminen kännykkä/konsoli/tietokone) on lisääntynyt ja pelien ikärajojen huomoimattajättäminen vanhempien taholta noussut edelleen esille
-sosiaalisessa mediassa ollessaan vitoset näkevät paljon vanhempien nuorten jakamia sisältöjä ja kommentteja, jotka eivät olisi vielä tälle ikäluokalle kuuluvia
-vanhempainyhdistyksen kanssa yhteistyötä liittyen Lempäälä-talon rauhattomuuteen mietitään

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 4lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 14.12 2021 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

 

Oppilaat: Saimi, Mikaela, Lukas, Hilma

Huoltaja: Marika Karvonen (Teams)

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Teemu Aalto, Essi Aalto, Nina Sappinen, Kerttu Peltola, Johanna Tulonen

Asiat: 
Koronan mukanaan tuomat asiat, maskin käyttö tullut uutena 4lk mutta oppilaat eivät koe epämiellyttävänä. Harrastuksista on tullut poissaoloja koska joitakin harrastuksia on peruttu.

Joulun vietto voi olla joissain kodeissa erilaista ja kodeissa on puhuttu myös voiko ulkomaille lähteä lomamatkoille koronan takia.

Etäopetusaikana oppilaat kokivat kavereiden näkemisen puutteen ikävänä mutta sanoivat että oppivat esim tietokoneen käytöstä paljon. Mukavaa oli myös syödä aamupalaa pyjamassa. Eräs oppilas oli miettinyt että hän oli 8v kun korona alkoi ja nyt hän on jo 10v, poikkeusaika on kestänyt kohta 20% hänen elämästään.

Paikalla olevat oppilaat syövät aamupalan joka aamu, keskustelimme sen tärkeydestä jos koululounaalla ei olekaan ihan omaa suosikiruokaa.

Oppilaat toivat esille että jotkut kaverit pelaavat vielä yöllä klo 1 tai soittavat klo 23 ja aamulla klo 6. Kaikkien mielestä tämä on iso ongelma eikä järkevää/kivaa. Opettajat puhuvat ruutu- ja nukkuma-ajoista koulaikana, mutta kodeissa on erilaisia käytäntöjä. Jotkut opettajat ilmoittelevat kotiin jos saavat tietää oppilaan olleen yöllä "linjoilla". Huoltajan mukaan tämä on vain hyvä asia.

Jos on ikäviä asioita, joissa tarvitaan aikuisen apua tai neuvoja, useimmilla on joku aikuinen jolle voi kertoa. Myös kaveriporukassa löytyy apua ja joku voi välittää huolen jollekin aikuiselle.






-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 1lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 25.1.2022 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 
Huoltajat Aliisa Mäkinen, Anna Palander

Oppilaat: Armas, Eliisa, Aaro, Eetu, Aleksis

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, PIa Paloluoma, Essi Aalto, Kerttu Peltola, Pauliina Tonteri

Asiat: 
-Kiusaminen tuntuu kurjalta mutta kun on kerrottu aikuiselle, se on auttanut.

-Kouluruoka on välillä hyvää, välillä pahaa.

-Pitkä välitunti 9.45-10.15 on koettu kivaksi kun saa leikiä pitkään. Välkkäritoimintaan on myös osalistuttu.

-Versotoiminta on tuttua joillekin mutta itse ei ole "jouduttu" osallistumaan.

-Korona-ajan toiminta on opettajan mukaan sujunut melko hyvin, pienten maskin käyttö lähtenyt sujuvasti.

-Lukemaanopettaminen on opettajan mukaan hankaloitunut koska oppilaat eivät näe suun liikkeitä.

-IP-kerhon toiminnasta keskusteltiin, korona-ajan vaikutus näkyy toiminnassa.

-Pienten pihalla välituntisin on valvonta, 1-2 opettajaa ja ohjaajia kaikilla välitunneilla.

-Ruokailut on porrastettu 10.15 alkaen jotta kaikki kiinteistössä olevat saadaan ruokittua noin klo 12 mennessä

-Harrastava koululainen -toiminta on ollut hyvä asia huoltajien mielestä

-Kuraattori ja psykiatrinen sairanhoitaja ovat kiertäneet ekaluokissa ja pitäneet tunnetaito-oppitunteja.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN 0lk YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai 22.2.2022 klo 9.00–9.30

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Huoltajat: Satu Ojanen

Oppilaat: Tiitu, Leo, Jolla, Lilli

Henkilökunta: Jaana Selkilä, Marko Salminen, Pauliina Tonteri, Nina Sappinen, Päivi Lahdenniemi, Eliisa Nyström, Päivi Jokinen

Asiat: 
-Sanallinen ikävä kielenkäyttö lisääntynyt lasten kesken, toiset pelkäävät helposti. Ristiriitatilanteita ja erimielisyyksiä selvitellään arjessa kun opetellaan yhdessäolemista. On tärkeää että lapsi kertoo aikuisille koulupäivän ajan riitajutuista joko koulussa tai kotona että opettajat pääsevät selvittelemään mistä on ollut kysymys.
-Lempoisissa nähdään erilaisia oppijoita ja erilaisuus tulee lapsille tutuksi arjessa. Lasten mukaan olisi kiva tutustua erilaisiin kavereihin. Kun koronarajoitukset poistuvat, esiopettajat voivat suunnitella pientä yhteistyötä vaativan erityisen tuen esioppilaiden opettajan kanssa.
-Lempäälän Ruokapalvelun ruoka sai lapsilta kiitosta (makaronilaatikko, kalaruuat ja porkkanasosekeitto mainittiin), opettajan mukaan lapset syövät vaihtelevasti.
-Ruokalassa on lasten mukaan hälinää ja meteliä, keinona hoksattiin ettei kaikki puhuisi yhtä aikaa.Torstain hiljainen ruokailu on kiva.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LEMPOISTEN KOULUN VAATIVAN ERITYISEN TUEN YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai xx.xx 202 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Oppilaat:

Huoltaja:

Henkilökunta:

Asiat: 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- koko koulu, yhteiset asiat, lukuvuoden koonti, poissaolot 

LEMPOISTEN KOULUN YHTEISÖLLINEN OPPILASHUOLTORYHMÄ

Aika: Tiistai xx.xx 2022 klo 9.00–9.45

Paikka: Lempoisten koulun neuvotteluhuone 2

Läsnä: 

Oppilaat:

Huoltaja:

Henkilökunta:

Asiat: 
koko koulun yhteiset asiat, lukuvuoden koonti, poissaolot