Muuta mielenkiintoista

Ikä

Etelä-Koreassa ikä lasketaan eri tavalla kuin meillä. Lapsi on syntyessään jo yksi vuotias, mutta eihän se nyt niin yksinkertaista ole, että lisäät vain yhden ylimääräisen vuoden omaan ikääsi. Nimittäin joka uudesvuosi jokainen täyttää yhden vuoden lisää.

Etelä-Koreassa käytetään erillisiä nimityksiä vanhemmille sisaruksille. Näitä nimityksiä on neljä, jotka ovat "oppa", "unnie", "hyung" ja "noona". Oppa ja hyung käytetään, kun puhut isoveljestä ja unnie ja noona, kun puhut isosiskosta. Tytöt käyttävät nimitystä oppa vanhemmalle pojalle ja unnie nimitystä vanhemmalle tytölle. Pojat käyttävät nimitystä hyung vanhemmalle pojalle ja noona nimitystä vanhemmalle tytölle. Nykyään myös julkkiksia ja hyvää vanhempaa kaveria kutsutaan näillä nimillä.

Kieli

Korean kieli on siinä mielessä jännä, että jopa "Kiitos" sanan voi sanoa neljällä eri tavalla. Korean kieli on vähän samanlainen kuin suomi siinä mielessä, että molemmilla on oma kirja- ja puhekieli erikseen sekä maassa käytetään erilaisia murteita. Korean kielessä yhden lauseen voi muuttaa yhdeksi sanaksi esim. "난 너를 사랑해(요)" voi muuttaa pelkäksi "사랑해(요)". Puhekielessä harvoin käytetään persoonapronomineja, joten esimerkiksi lause "괜찮아" voi tarkoittaa mm. "Olen okei", "Oletko okei?" tai "Se on okei".

Eteläkorealainen populaarimusiikki


Eteläkorealainen popmusiikki (Kpop) on hiljattain nostanut suosiotaan muuallakin maailmaa. Useat pop-yhtyeet/-laulajat, kuten esimerkiksi huippusuositut BoA, BTS, PSY, Super Junior, TVXQ, Big Bang, Wonder Girls, 2NE1, 4Minute, SHINee, Nine Muses, 2PM, EXO, Red Velvet, Twice, Girls’ Generation, B.A.P, Infinite ja F(x) ovat muodostaneet tärkeän osan 2000-luvun Etelä-Korean musiikkia. Itse Kpop tarkoittaa musiikkigenrenä musiikkia, jossa lauletaan englanniksi ja koreaksi.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin