Liikunta

Liikunnan lyhytkurssit

LIIKUNNAN lyhytvalinnaiset 1h  (TAI joko syksyllä tai keväällä 2h)

Tanssi ja- musiikkiliikunta 1h

Kurssilla käydään läpi monipuolisesti läpi erilaisia tanssin, voimistelun ja ilmaisuliikunnan muotoja. Kurssin ohjelma suunnitellaan yhdessä oppilaiden kanssa ja oppilaat pääsevät myös itse suunnittelemaan liikesarjoja. Teemme mahdollisuuksien mukaan myös vierailuja läheisille liikuntapaikoille. Osa vierailuista voi olla maksullisia.

 

Kehonhuolto ja rentoutus 1h

Kurssilla harjoitellaan erilaisia kehonhuoltomenetelmiä, esimerkiksi pilatestä, joogaa, venyttelyä ja hierontaa. Kurssilla opetellaan myös mielen hyvinvointia lisääviä keinoja kuten stressinhallintaa, hengitysharjoituksia ja rentoutumista.

 

Akrobatia ja temppuilu 1h

Kurssilla harjoitellaan omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti erilaisia kehonhallintaa kehittäviä liikkeitä ja taitoja. Kurssilla yhdistellään akrobatiaa, parkouria, sirkusta ja voimistelua. Kurssin ohjelma suunnitellaan yhdessä oppilaiden kanssa. Mahdolliset vierailut muille liikuntapaikoille voivat olla maksullisia.

 

Palloilukurssi 1h

Kurssilla harjoitellaan erilaisia palloilulajien tekniikoita ja taktiikoita pelinomaisesti. Kurssin ohjelma suunnitellaan vuodenaikojen ja mahdollisuuksien mukaan yhdessä oppilaiden kanssa. Pääpaino kurssilla on pelaamisessa.

 

Kuntosalikurssi 1h

Kuntosalikurssilla perehdytään kunnon eri osa-alueiden harjoittamiseen ja kuntosaliharjoittelun perusteisiin. Kurssilla harjoitellaan lihaskuntoharjoittelun tekniikoita ja sekä suunnitellaan oma liikuntaohjelma. Kurssi antaa hyvät ja turvalliset valmiudet itsenäiseen harjoitteluun kuntosalilla. Kurssilla käydään läpi myös lihashuoltoa, ravitsemusta sekä palautumisen periaatteita.

 

Luontoliikuntakurssi 1h

Kurssilla harjoitellaan retkeilytaitoja ja toteutetaan yhden yön kestävä luontoretki. Kurssin aikana harjoitellaan luonnossa liikkumista, selviytymistaitoja, suunnistamista ja luonnon hyödyntämistä ravinnon tarjoajana. Mahdollisuuksien mukaan retkellä voidaan myös esimerkiksi kalastaa, marjastaa tai sienestää.