Työssä oppiminen

Työssä oppimispaikka Kilpisjärvellä

Tällainen viesti on taas tullut:

Hei!
Joko teillä on erä- ja luonto-opaskoulun talven/kevään harjoittelut ajankohtaisia? Löytyykö teidän koulusta opasharjoittelijaa Kilpisjärven Retkeilykeskukseen, Suomen parhaimpaan tunturihiihtokohteeseen?

Harjoittelijan pitää jaksaa(kunto)ja osata hiihtää. Nykyään hiihtotaito ei ole itsestäänselvyys ja siksi se pitää varmistaa. Hiihtoviikoilla hiihdämme päivittäin tunturissa ilman vedettyjä latuja.

Tunturihiihtovälineitä saa lainaksi Retkusta jos ei olo omia, samoin suksivoiteita.

Kj:llä oppii maastossa liikkumista, hiihtämistä (myös telemarkkia jos kiinnostusta riittää), suksien voitelua, lihashuoltoa (joka ilta ohjatut lihasvenyttelyt), asiakkaiden huomioimista ja seurustelua. Oppii myös iltaohjelmien järjestämistä jos itsellä on siihen innostusta ja halua.

Hiihtoviikolla voi olla 1 hiihtoretki kauemmaksi esim. Lossulta Meekolle (Haltikin näkyy jos sää on kirkas), ja siinä ajetaan Lossulle ja Meekolta takas moottorikelkalla, muuten m-kelkkailua ei suosita.

Hiihtää saa 6 päivänä viikossa, lauantait vapaapäiviä, tekemistä löytyy...

Opas ja harkkari syövät ravintolassa asiakkaiden kanssa (ruoka on tosi hyvää, eväät saa tehdä aamiaispöydästä), joten rahaa ei harjoitteluviikkojen aikana kulu lainkaan.

Alkoholi ei saa olla ongelma, koska sitä on tarjolla helposti esim. asiakkaat tarjoavat.

Majoitus järjestyy henkilökuntatiloihin.

Ajankohta: pe 29.3.- pe 27.4.2019. Em. ajankohtaa ei voi siirtää esim. maaliskuulle koska vain huhtikuussa on asiakkaita ja toimintaa.

Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se mahdollisimman pian cv:n kanssa sähköpostitse os. retku@kilpisjarvi.info Retkusta päin (Riitta Viik) otetaan yhteyttä joulukuussa.

Terveisin Pirkko "Pirkkis" Haapalahti

Työfysioterapeutti Oulussa, ja n. 40 kevättalvea oppaana Kilpisjärvellä.