Työssä oppiminen

Työssä oppimispaikka Kilpisjärvellä

Tällainen viesti on taas tullut:

Hei!
Joko teillä on erä- ja luonto-opaskoulun talven/kevään harjoittelut ajankohtaisia? Löytyykö teidän koulusta opasharjoittelijaa Kilpisjärven Retkeilykeskukseen, Suomen parhaimpaan tunturihiihtokohteeseen?

Harjoittelijan pitää jaksaa(kunto)ja osata hiihtää. Nykyään hiihtotaito ei ole itsestäänselvyys ja siksi se pitää varmistaa. Hiihtoviikoilla hiihdämme päivittäin tunturissa ilman vedettyjä latuja.

Tunturihiihtovälineitä saa lainaksi Retkusta jos ei olo omia, samoin suksivoiteita.

Kj:llä oppii maastossa liikkumista, hiihtämistä (myös telemarkkia jos kiinnostusta riittää), suksien voitelua, lihashuoltoa (joka ilta ohjatut lihasvenyttelyt), asiakkaiden huomioimista ja seurustelua. Oppii myös iltaohjelmien järjestämistä jos itsellä on siihen innostusta ja halua.

Hiihtoviikolla voi olla 1 hiihtoretki kauemmaksi esim. Lossulta Meekolle (Haltikin näkyy jos sää on kirkas), ja siinä ajetaan Lossulle ja Meekolta takas moottorikelkalla, muuten m-kelkkailua ei suosita.

Hiihtää saa 6 päivänä viikossa, lauantait vapaapäiviä, tekemistä löytyy...

Opas ja harkkari syövät ravintolassa asiakkaiden kanssa (ruoka on tosi hyvää, eväät saa tehdä aamiaispöydästä), joten rahaa ei harjoitteluviikkojen aikana kulu lainkaan.

Alkoholi ei saa olla ongelma, koska sitä on tarjolla helposti esim. asiakkaat tarjoavat.

Majoitus järjestyy henkilökuntatiloihin.

Ajankohta: pe 29.3.- pe 27.4.2019. Em. ajankohtaa ei voi siirtää esim. maaliskuulle koska vain huhtikuussa on asiakkaita ja toimintaa.

Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se mahdollisimman pian cv:n kanssa sähköpostitse os. retku@kilpisjarvi.info Retkusta päin (Riitta Viik) otetaan yhteyttä joulukuussa.

Terveisin Pirkko "Pirkkis" Haapalahti

Työfysioterapeutti Oulussa, ja n. 40 kevättalvea oppaana Kilpisjärvellä.

 

Yleistä työssä oppimisesta 2018

Työssä oppimisjaksoja voidaan koulutuksen ajalle suunnitella jokaisen oman henkilökohtaisen opiskeluohjelman sisälle. Ensimmäiset varsinaiset työssä oppimisjaksot ovat
- 12.3.- 6.4. - tällä jaksolla yleensä hakeudutaan talvikohteisiin (Lappi, Itä-Suomi)
- 7.5.-1.6. - ollaan useinmiten Etelä- ja Keski-Suomen kohteilla
- lisäksi työssä oppimista voidaan suunnitella kesäaikaan ja syksylle jaksoille, jolloin lähiopetusta tai reissuja ei ole ohjelmassa

Tarkoituksena on, että jokainen hankkii työssä oppimispaikkansa itse. On suoraan yhteydessä työpaikkaan jne. Eräkarkku tekee sitten sopimuksen työssä oppimispaikan kanssa. Siinä tärkeimpinä kohtina on mm. se että työssä oppimispaikka järjestää majoituksen ja ruokailut ainakin työpäiville. Matkat kuuluvat opiskelun kuluihin tai voit neuvotella työssä oppimispaikan kanssa matkojen korvaamisesta. Työssä oppimispaikka kun saa sinusta ilmaista työvoimaa.

Jokaisen työssä oppijan tulee pitää työssä oppimispäiväkirjaa. Siihen kirjataan työpäivät ja tehdyt tunnit sekä esim. ranskalaisin viivoin se mitä kulloinkin on tehnyt. Ja koska työssä oppimispäiväkirja on työssä oppijan oppimisen apuväline niin sinne kannattaa kirjoittaa myös ideoita, ajatuksia, mietteitä siitä mitä olisi voinut tehdä toisin jne. Työssä oppimispäiväkirjasta jää kopio tänne meille eli se kannattaa kirjoittaa tietokoneelle.

Jos et millään löydä itsellesi paikkaa niin ota yhteyttä Hanskiin tai Marjoon, meillä on yhteistyökumppaneita ja meille aina tuleekin kyselyjä mahdollisista työssä oppimispaikoista. Työssä oppimispaikkana voi olla myös kotipaikkasi lähellä toimiva yritys, joka ei voi tarjota yhtämittaista jaksoa vaan käyt siellä aina yksittäisinä päivinä keikoilla. Näitäkin paikkoja on ollut vuosittain...

Ainakin kahdessa työssä oppimispaikassa olisi hyvä käydä. Mieluummin niin että ovat joko eri vuodenaikoihin tai paikat ovat suuntautuneet erilaisiin asiakasryhmiin (esim. lapset tai aikuisryhmät).
 
     

Kiilopää etsii harjoittelijoita

Haussa on harjoittelijoita jotka tunnistavat itsestään:

reipas, ulospäin suuntautunut, omasta kunnostaan huolehtiva, pärjää ulkona joka säällä, suomi ja englanti hallussa, motivoitunut ja luotettava. Minimi harjoittelujakso 2 viikkoa. Paikkoja voi tiedustella viikoille 34-39, 45-52 ja 2017 viikoille 1-17.

yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostilla, jonka liitteenä vapaamuotoinen cv. Puhelimeen vastailen parhaiten 08-09.30 ja 14.30-16. (Petri Kulha).

Kiilopää harjoittelupaikkana:

- monipuolista tekemistä ympäri vuoden

- viikko-ohjelma pyörii ympäri vuoden (pl. loka- ja toukokuu jolloin talo on kiinni) ma-pe ja sesonkina myös su. Opastettuja retkiä/ohjelmia mm. patikointi, paljasjalkaretki, frisbeegolf, mtb, geokätköily, lumikenkäily, retkihiihto, venyttely/rentoutustuokio, vuokraamotyö, lumirakentaminen, valokuvaesitykset, erilaisissa tapahtumissa avustaminen ym.

- nuorekas ja innostava tiimi rinnalla

- perehdytys talon rutiineihin

- kotimaisten ja kv-asiakkaiden virta

- UKK-puisto alkaa pihasta, erämaata, kattava reitti- ja latuverkosto

- majoitus ja ruokailut 3x pv talon puolesta, vuokraamosta liikuntavälineiden lainaus free.

- kyydit omakustanteisesti

- harjoittelijalla on oltava omat ulko-ja sisävaatteet, niin että on vaatteiden puolesta toimintakykyinen säällä kuin säällä.

yhteistyöterveisin http://www.kiilopaa.fi/