Opiskeluhuolto

Terveiset opiskeluterveydenhuollosta

Tässä muutama käytännön asia opiskeluterveydenhuoltoon liittyen:

Sepänkadulla sijaitsevassa opiskeluterveydenhuollossa on vastaanotto ilman ajanvarausta arkisin klo 8-10.30. Tälle ajalle voit tulla esim. sairastumisen tai sairasloman tarpeen vuoksi.

Sairastuessasi voit olla poissa opinnoista opettajan luvalla 3 päivää, ellei toisin ole sovittu. Sairauden pitkittyessä on mahdollista saada terveydenhoitajan kirjoittama sairaslomatodistus, kun kyseessä on infektiotauti. Työssäoppimis- tai työpaikkaa varten sairaslomatodistuksen voit tarvita jo heti ensimmäisestä sairauspäivästä alkaen. Terveydenhoitaja arvioi sairasloman tarpeellisuuden käynnin yhteydessä. Sairaslomatodistusta ei kirjoiteta puhelimessa eikä koskaan jälkikäteen.

Muina aikoina ajat ajanvarauksella: Terveydenhoitajat Anu Hacklin, puh. 014 266 7766 ja Noora Honkanen, puh. 014 266 8812 puhelintunti ma-pe klo 12-13.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärille varataan tarvittaessa aikaa terveydenhoitajan kautta. Päivystysaikoja lääkärille ei opiskeluterveydenhuollossa ole saatavilla. Äkillisissä sairastapauksissa ja tapaturmissa voi ottaa suoraan yhteyttä oman asuinalueen terveysasemalle. Huomioithan, että yli 18 -vuotiaille sairaskäynnit lääkärillä ovat maksullisia

Voit olla tarvittaessa yhteydessä raskauden ehkäisyasioissa, mieliala/unettomuus/väsymys/päihdeasioissa, rokotusasioissa tai muissa terveyteesi liittyvissä asioissa.

Tutustu myös opiskeluterveydenhuollon internet-sivuihin: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/opiskeluterveydenhuolto

Terveydenhoitajat Anu Hacklin, 014-266 7766 ja Noora Honkanen 014 266 8812 (puh.aika ma-pe klo 12-13). Opiskeluterveydenhuolto Sepänkatu 3 B, 40720 Jyväskylä

Opiskelijaterveydenhuolto

Jyväskylän kaupungin järjestämä opiskeluterveydenhuolto ylläpitää ja edistää nuorten terveyttä yhdessä palvelualan opiston henkilöstön kanssa. Lisäksi se tuottaa Jyväskylän alueella opiskeleville terveyden ja sairaanhoidon palveluja myös muiden yhteistyötahojen kanssa.

Kaikki opiskelijat kuuluvat opiskeluterveydenhuollon piiriin kotikunnasta riippumatta.
Terveydenhuoltoon sisältyvät terveydenhoito (esimerkiksi terveystarkastukset, rokotukset, ehkäisy- ja sukupuolitautiasiat), ensiapu, sairaanhoito, mielenterveys- ja päihdetyö sekä opiskeluympäristön terveydellisten olojen valvonta. Työstä vastaavat terveydenhoitaja ja lääkäri.

Opiskeluterveydenhuollon lääkärin vastaanotolle varataan aika terveydenhoitajalta. Muihin palveluihin opastaa terveydenhoitaja.

Päivystys

Päivystyspuhelinnumero 014 266 2260.
Päivystysnumeroon voit soittaa KIIREELLISISSÄ asioissa (esim. ajan peruminen, äkillinen sairastuminen ym.)
maanantaisin-torstaisin klo 8 - 16 ja perjantaisin klo 8 - 13

Terveydenhoitajan päivystysvastaanotto ma-pe klo 8-10.30 ilman ajanvarausta vain pohjakerroksessa/katutasossa sijaitsevissa vastaanottohuoneessa. Päivystysvastaanotolle voit tulla esim. lyhytaikaista (1-3 vrk) sairauslomatodistusta työharjoittelujaksolle tarvitessasi. Päivystysvastaanotolla voit käydä muidenkin, kuin koulullesi nimetyn terveydenhoitajan vastaanotolla. Terveydenhoitajien vastaanotolla käynnit ovat maksuttomia.

Oppilaitoksellesi nimetyn terveydenhoitajan vastaanotto (mm. terveystarkastukset, perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvontakäynnit) sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja lääkärin vastaanottotilat sijaitsevat 2. kerroksessa. Ehkäisyneuvontaan liittyvät käynnit ovat maksuttomia.

Ensiapu arkipäivisin annetaan pääsääntöisesti omalla terveysasemalla. Kiireellisissä tapauksissa
Keski-Suomen keskussairaalan päivystys kaikkina viikonpäivinä ympärivuorokautisesti, Keskussairaalantie 19, päivystyspoliklinikka (ensiapu). Valtakunnallinen, maksuton Päivystysapu-numero on 116 117. Hätätapauksissa soita numeroon 112.

Hammashoito: http://www.jyvaskyla.fi/terveys/suunterveys/paivystys