Hae meille opiskelemaan

Kevään 2019 yhteishaku

  • Hakuaika on 19.2.–12.3.2019
  • Hakuaika päättyy 12.3. klo 15.00
  • Saat tiedon yhteishaun tuloksista aikaisintaan 13.6.2019. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemuksella, saat tulokset myös sähköpostiisi.
  • Ota vastaan opiskelupaikkasi viimeistään 27.6.2019


opintopolku-logo.jpg

Jatkuva haku, pääsykoe ja valintaperusteet

JATKUVA HAKU

Jatkuva haku mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen ja opintojen aloittamisen joustavasti ympäri vuoden. Jatkuvassa haussa voi hakea kuka tahansa, joka haluaa hankkia ammatillisen perustutkinnon tai haluaa päivittää ammatillista osaamistaan. Sivun alaosassa tietoa tutkinnoista.

PÄÄSYKOE 


Jatkuvan haun kautta hakeneet kutsutaan pääsykokeeseen Jyväskylän palvelualan opistoon. Hakijoille lähetetään henkilökohtainen kutsu pääsykokeeseen. Pääsykoe sisältää valvotun kirjallisen tehtävän ja haastattelun. Varaa pääsykokeen tekemiseen aikaa n. 1-2 tuntia. Ota pääsykokeeseen mukaan kaikki koulu- ja työtodistukset. 

Hakijan valmiudet opiskeluun varmistetaan pääsykokeessa. Hakijan, jonka äidinkieli ei ole suomi, kielitaito varmistetaan pääsykokeella. 

Opintojen aloitus on joustavaa ympäri vuoden. Haastattelussa hakijan tilanne käydään läpi ja mietitään hakijan kannalta paras mahdollinen aika opintojen aloittamiseen.

VALINTAPERUSTEET
  • Koulutuksen järjestäjä arvioi onko hakijalla riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen ja tutkinnon suorittamiseen.
  • Kielitaidon tulee olla riittävä opintojen suorittamiseksi tai sen arvioidaan olevan kehittyvä opintojen aikana, jotta tutkinto tai opinnot voidaan suorittaa. Eri tutkinnoissa on erilaiset vaatimustasot kielitaidolle eikä kielitaitotasoa voi yleistää. 
  • Hakijan motivaatio opintojen suorittamiseen on hyvä.
  • Koulutus lisää hakijan mahdollisuuksia työllistyä.

Jatkuva haku Jyväskylän palvelualan opistoon

Jatkuvassa haussa voit hakea meille suorittamaan ammatillista peruskoulutusta tai tutkinnon osaa/osia. Täytä jatkuvan haun lomake sivun oikealla olevasta linkistä tai oppilaitoksen etusivulta. Meillä voit suorittaa seuraavat ammatilliset perustutkinnot (uudet tutkinnon perusteet tulivat voimaan 1.8.2018):

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, 180 osp ePerusteet
Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon suorittanut osaa toimia asiakaskohteessa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan työtehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa asiakaskohteen palvelusopimuksen mukaisesti. Tutkinnon suorittanut voi suunnata ammatillista osaamistaan kiinteistönhoitoon, kotityöpalveluihin tai toimitilahuoltoon osaamisalansa mukaisesti.

Kodinhuoltajan tehtäviin kuuluu siivous- ja vaatehuoltotehtäviä sekä ruoanvalmistustehtäviä. Lisäksi kodinhuoltajan tehtäviin voi kuulua myös asiakkaiden avustaminen päivittäisissä toiminnoissa, kuten syömisessä, pukeutumisessa, peseytymisessä ja ulkoilemisessa sekä erilaiset asiointitehtävät, kuten pankissa, postissa ja kaupassa käyminen.

Toimitilahuoltaja osaa suunnitella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli- ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat tai uima-allas- ja kylpylätilat. Työhön voi kuulua lisäksi myös muita palvelutehtäviä.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, 180 osp ePerusteet
Kokki
toimii ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Kokki valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot. Kokki laittaa ruoan esille annoksittain tai suurelle joukolle. Kokin työpaikkoja voivat olla henkilöstö- ja opiskelijaravintolat, ravintolat, juhla- ja pitopalveluyritykset, vanhusten palvelutalojen keittiöt, päiväkotien ja koulujen keittiöt, sairaaloiden / hoitolaitosten keittiöt sekä kahvilat ja pikaruokapaikat.