Blogit

Opiskelijat kertovat

Haaveena kesätyö

saras.pngKesäloma on yleensä rentouttava ja täynnä luppoaikaa, mutta joskus tuntuu, että ylimääräistä aikaa on vähän liikaakin, ja jopa alkaa kaipaamaan sitä aikaisin aamulla heräämistä, ja päivän askareiden tekemistä jossain muualla kuin kotona. Tahtoisin päästä tekemään kesätöitä jossain keittiössä, jolloin työ vastaisi nykyistä koulutustani ja minulla olisi jo taitoa ja tietoa alalta.

Kesätöistä olisi hyötyä myös tulevaisuudessa töitä hankkiessa, koska voin kertoa, että kokemusta löytyy myös lisää kyseiseltä alalta.

Ja totta kai kesätyö antaisi muutakin kuin lisää mahdollisuuksia tulevaisuuteen. Uusia tuttavuuksia, palkkaa ja tottumista erilaisiin keittiöihin.

Kesätyöpaikassa ei vain käytetä oppimia taitoja ja tietoja, vaan opitaan myös lisää. Jokainen keittiö on erilainen ja eri keittiöissä on eri tapoja tehdä asiat. Voit jopa oppia pieniä vinkkejä, joista voit hyötyä koulussa ja toisella työpaikalla.

Sara. S

Työssäoppiminen

kuva opiskelijasta.pngTyössäoppimisjaksot kuuluvat osaksi ammatillisia opintoja ja niiden aikana harjaannutetaan työelämätaitoja ja työelämän pelisääntöjä. 
Toimitilahuoltajaksi opiskeleva Barbara suoritti 8 viikkoa kestävän työssäoppimisjaksonsa Jyväskylän Scandic- hotellissa. Hänen päivittäisiin työtehtäviinsä kuului pääasiassa hotellihuoneiden ja wc-tilojen siivousta. Näissä työtehtävissä hän kertoo oppineensa paljon siivousaineista ja työskentelemään tehokkaasti. Näyttöihin kuului kerroshoitopalvelut sekä ylläpitosiivous.

Työssäoppimispaikan hakeminen ja työssäoppimisjakso kokonaisuudessaan on ollut hyvin positiivinen kokemus. Opiskeluiden jälkeen hän toivoo työllistyvänsä nopeasti. Barbara on aloittanut opintonsa keväällä 2017.

Jyväskylän palvelualan opistossa voit opiskella myös oppisopimuksella

31- vuotias Miika opiskelee oppisopimuksella Jyväskylän palvelualan opistossa toimitilahuoltajaksi.
Aikaisemmalta koulutukseltaan hän on artesaani. oppisopimus.jpg
Miika päätti vaihtaa alaa, sillä hän nauttii olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja pitää nykyisestä työstään kovasti, mutta vain koulutus puuttui.
Haastattelimme Miikaa lyhyesti:

Mitä teet työksesi?
Teen siivoustyötä nuorten taidetyöpajalla.

Mikä auttaa sinua jaksamaan työssäsi/mikä on parasta työssäsi?
Työkaverit ja työilmapiiri on hyvä. Töihin on aina mukava mennä.

Milloin aloitit opintosi Jyväskylän opalvelualan opistossa?
Aloitin syksyllä 2017 ja valmistun kesällä 2019.

Miltä tuntuu opiskella Jyväskylän palvelualan opistossa?
Opiskelu on mahtavaa ja tuntuu, kuin tämä paikka olisi minulle tehty. Myös opettajat ovat olleet mahtavia ja opisto tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua eri kulttuurisiin ihmisiin.

Kenelle voisit suositella Jyväskylän palvelualan opistoa?
Ihan kaikille, ketkä ovat kiinnostuneet alasta.