Blogit

"Toppi"

Työssäoppiminen. Uhkaava sana, eikö totta? Sitä se ei kuitenkaan ole. Jokainen ensimmäiseen toppiin lähtijä varmasti pohtii päässään, "miten tulen pärjäämään?" tai "kuinka tulen toimeen muiden kanssa?" - vastaus molempiin kysymyksiin on "hyvin". Toppipaikoilta saa arvokasta kokemusta työelämää varten, mukaan tarvitsee vain avoimen mielen ja halun oppia. Työelämän pelisäännöt tulevat tutummiksi ja sinulta odotetaan ryhmätyötaitoja ja innostusta. Olet muutaman viikon tiiminjäsen. Parhaimmassa tapauksessa löydät itsestäsi uusia taitoja ja " Hei, tämänhän voi tehdä noinkin!" -fiiliksiä. Topin päätyttyä olet monta kokemusta ja taitoa rikkaampi ja mietit, miksi edes kyseenalaistit itseäsi alussa.


Juulia H.

Näyttö

Tämä uusi arvostelumalli nimeltään näyttö, on vallan mainio verrattuna aiempaan teoria painotteiseen koulumalliin. Tosin arvostelu voisi olla hieman laajempi kuin nykyinen kolmiportainen varsinkin jos sattuu saamaan merkinnän siihen keskimmäiseen ruutuun, ihan mielenkiinnosta olisiko se ruudun kummassa reunassa. Kyllähän se kerrotaan siinä näyttö tilanteessa, mutta eipä sitäkään enään jonkin ajan päästä muista.

Itse selkävikaisena olen suorittanut näytöt täällä koululla tutussa ympäristössä, johon järjestelyyn olen ollut tyytyväinen. Ainahan se näyttö tuo pientä painetta, mutta hyvin ne menee, kun keskittyy itse tekemiseen ja muutenkin näissä näytöissä on ollut hyvä ilmapiiri.

Kari

Työssäoppiminen

Olin työssäoppimassa Scanian toimipaikkaruokalassa ja pidin siitä paikasta todella paljon ja sain hyvää oppia siellä. Aluksi ajattelin, etten osaa tehdä mitään, mutta kun arvioinnissa sain joistakin asioista kiitettäviä tuli tunne että kyllä minusta vielä kokki tulee. Suosittelen tätä paikkaa hyvillä mielin, viikot meni todella nopeasti siellä ja olisi voinut olla pidempäänkin. Siellä oli hyvä, kun kuulee todellakin millä tasolla itse on ja miten voit parantaa sitä. Välillä oli kyllä todellakin niitä epäonnistumisen tunteita ja en osaa mitään ja miksi edes opiskelen kokiksi, mutta kyllä sieltä ne se ajatus lähti pois.

Heta