Vuoden luokanopettaja 2016

Nimetön #c6ed

Maarit Korhosesta Vuoden luokanopettaja

Suomen Luokanopettajat ry valitsi Turussa pidetyssä vuosikokouksessaan Vuoden luokanopettajaksi turkulaisen Maarit Korhosen. 40 -vuotias järjestö on jakanut tätä huomionosoitusta vuodesta 1999 lähtien.

Maarit Korhonen on rohkeasti nostanut esille tärkeitä ammattiinsa liittyviä asioita. Hän on julkaissut pamfletit Koulun vika ja Herää koulu. Heinäkuussa ilmestyy Korhosen kolmas teos Kun koulu ei tajua.

Maarit Korhonen toimii blogistina Image-lehdessä ja Verkkouutisissa. Lisäksi hän kiertää Suomea puhumassa opettajankoulutuksissa ja vanhempainilloissa otsikolla Herää koulu.

Korhonen toimii luokanopettajana Turun kaupungissa. Opettajavuosia hänelle on kertynyt 32.

Suomen Luokanopettajilta oli rohkea veto antaa Vuoden Luokanopettajan arvonimi provosoijalle ja keskustelun herättäjälle, sanoo Maarit Korhonen.

Tarkoituksenani on nostaa ammattikunnan arvostusta ja tuoda esille luokanopettajan työn tärkeyttä perusopetuksen kivijalan rakentajana. Myös omaan pedagogiseen järjestöön kuuluminen on luokanopettajille tärkeää.

Luokanopettajat ovat edelleen liian kilttejä; säästöistä ja esimerkiksi homekouluista puhutaan liian vähän. Korostan, että kritiikkini ei kohdistu opettajiin vaan yhteiskunnan päättäjien välinpitämättömyyteen. Heille näyttää olevan herttaisen yhdentekevää, opitaanko koulussa vai ei, Maarit Korhonen kyseenalaistaa.

Koulu ei saa olla Korhosen mielestä vain lasten säilytyspaikka, vaan tulevaisuuden tekijöiden valmennuspaikka.