Yhdistystiedote 17.3.2020

OAJ Keski-Suomi ry  
 
Yhdistyskirje Elämme poikkeuksellisia aikoja. Suomi valmistautuu monien toimintojen alas ajamiseen määräajaksi, joka toki voi vielä muuttua. Tähän kirjeeseen on koottu muutamia alueyhdistyksen näkökulmasta tärkeitä asioita teille tutustuttavaksi. Toimitaan annettujen ohjeiden mukaisesti, pyritään turvaamaan lasten ja nuorten opintien jatkuminen poikkeustilanteesta huolimatta ja mikä tärkeintä pyritään pysymään itse terveenä!
1) Koronaviruksen leviämisen ehkäiseminen
Eilisessä (16.3.2020) valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa Korona viruksen leviämisen ehkäisemiseksi esille tulleet muutokset suomalaisen yhteiskunnan toimintaan vaikuttavat suuresti myös meidän kaikkien opetusalalla työskentelevien arkeen ainakin seuraavan kuukauden ajan.
Tämän linkin kautta pääset lukemaan opetusministeriön ohjeet eri kouluasteille annetuista ohjeista:

OAJ:n sivuilta löytyy jo tietoa siitä millaisia vaikutuksia etäopetuksen käyttöönotolla on opettajien työhön ja esim. palkanmaksuun. Samasta linkistä löytyy myös linkki eilisen tiedotustilaisuuden nauhoitukseen, jos et sitä ehtinyt nähdä.
Tämän lisäksi meidän kaikkien tulee seurata tarkkaan työnantajilta tulevia ohjeistuksia ja käytänteitä oman oppilaitoksen toiminnan jatkosta.
 
2) Työmarkkinatilanne
Työehtosopimusneuvottelut jatkuvat normaalisti (ainakin toistaiseksi) Korona-hässäkästä huolimatta. Neuvottelujen etenemistä pääset seuraamaan suoraan OAJ:n sivuilta tästä linkistä.
OAJ:n hallitus kutsui eilen OAJ:n valtuuston etäkokoukseen. Valtuustolle kerrottiin perinpohjaisesti sekä neuvottelutilanteesta että Koronaviruksen aiheuttamista muutoksista. Lisäksi valtuusto antoi hallitukselle määräaikaiset valtuudet reagoida nopeasti muuttuvaan tilanteeseen tarvittaessa.
Jos joku asia askarruttaa sinua mahdollisessa tulevassa työtaistelussa – kannattaa sinua käydä vilkaisemassa siihen liittyvät faktat täältä.
Pyydämme kaikkia jäsenyhdistyksiämme aktiivisesti muistuttamaan jäseniään omien jäsentietojen täydentämisestä. Toive on, että kaikilta löytyisi jäsentiedoistaan henkilökohtainen sähköpostiosoite ja puhelinnumero tiedottamisen helpottamiseksi. Löydät ohjeet jäsentietojen päivitykseen täältä. 
 
3) Yhdistystoiminta
Myös alueyhdistyksen toiminta jatkuu tulevien viikkojen aikana. Toiminta on kuitenkin rajoitettua annettujen ohjeiden ja määräysten takia. OAJ Keski-Suomi ry:n hallitus teki kokouksessaan 12.3.2020 päätöksen vuosikokouksen siirtämisestä. Vuosikokous tullaan järjestämään OAJ:n ohjeiden mukaisesti
elokuussa 17.-20.8. välisenä aikana. Tarkemmat tiedot päivämäärästä sekä virallinen kutsu yhdistyksiin tullaan toimittamaan ennen kesälomia. Hallitus tulee kokoontumaan joko etänä tai ”livenä” 1-2 kertaa kevään aikana tarpeesta ja tilanteesta riippuen.

Toimistosihteeri Sirpa Nieminen tekee toistaiseksi etätöitä, mutta on normaalisti tavoitettavissa puhelimitse: 0503823461 ja sähköpostitse: oajks.toimisto@gmail.com.

Lisäksi voit olla yhteydessä missä tahansa alueyhdistyksen toimintaan, Koronavirukseen tai työehtosopimusneuvotteluihin liittyvissä asioissa myös puheenjohtajaan tai alueasiamieheen – yhteystiedot löytyvät alta.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme näinä erikoisina aikoina.

Aurinkoisin terveisin,
Pekka Natunen _________________    Jukka Lummelahti 

Puheenjohtaja _____________________Alueasiamies

0504096370 ________________________0405145185
pekka.natunen@jamk.fi _____________jukka.lummelahti@laukaa.fi 
OAJ-Keski-Suomi-RGB0.jpg