Kilpailut

MAOL ry järjestää valtakunnallisia matematiikan, fysiikan ja kemian kilpailuita

Kilpaileminen on tapa harrastaa matemaattisia aineita, mitata taitojaan muiden saman ikäisten kanssa ja myös tavata saman mielisiä harrastajia.

Neljän tieteen kisat ovat kaikille koululaisille avoin kilpailusarja: peruskoululaisille on matematiikkakilpailu sekä lukiolaisillematematiikka-, fysiikka-, kemia- ja tietotekniikkakilpailut. Kilpailumateriaalit toimitetaan kaikille kouluille Internet-tilausta vastaan, mutta järjestäminen jää opettajien vastuulle. Alkukilpailut järjestetään kouluissa marraskuussa ja loppukilpailut tammi-helmikuun vaihteessa Helsingissä. Parhaat palkitaan rahapalkinnoin ja kunniakirjoin. Lisäksi koulun omat tukijat palkitsevat usein koulujen menestyneimpiä oppilaita. Kaikkein parhaille nuorille on tarjolla edustuspaikkoja kansainvälisiin kilpailuihin ja lukiosarjoissa myös jatko-opiskelupaikkoja korkeakouluissa.

Muita kilpailuja järjestetään paljon. Ulkomaisiin tai kansainvälisiin kilpailuihin suomalaiset koulut voivat osallistua. Kilpailuja on tarjolla sekä yksilö- että ryhmätasolla. Myös ammatillisessa koulutuksessa kilpaillaan matematiikassa.

Tiedeolympialaiset ovat kansainvälisiä huipputason kilpailuja. Erityisesti matematiikassa järjestetään useissa maissa hyvin monenlaisia ja -tasoisia kilpailuja, joista osaan voivat suomalaisetkin osallistua.