Tervetuloa mukaan Toivoa ja toimintaa -opekoulutuksiin syksyllä 2020!

Minkälaisilla keinoilla kestävän kehityksen tavoitteet saadaan toteutumaan? Mikä on koulun rooli paremman maailman rakentamisessa? Mitä opettajan pitäisi tietää kestävän kehityksen kysymyksiin liittyvistä tunteista? Entä miten voin kohdata ilmastonmuutoksesta ahdistuneen nuoren tai hänet, jota aiheet eivät tunnu kiinnostavan lainkaan? 

Koulutuksessa sukelletaan kestävän kehityksen kysymysten ytimeen koulun arjen näkökulmasta ja toivorikkaissa tunnelmissa. Pääpaino on kestävän kehityksen kysymyksiin liittyvissä tunteissa ja niiden käsittelymahdollisuuksissa sekä siinä, miten kestävän kehityksen kysymyksiin voidaan vaikuttaa koulumaailmassa. Opit uutta myös kestävästä kehityksestä yleisesti.

Koulutus sisältää lyhyitä luento-osuuksia, sekä paljon toiminnallisia harjoituksia, joita voit suoraan soveltaa opetuksessa. Kouluttajina toimivat ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari ja globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen.

Koulutuksen pääkohderyhmää ovat aineopettajat yläkoulussa, lukiossa ja ammatillisella toisella asteella. Koulutukset ovat osallistujille ilmaisia, mutta matkakulut ja ruokailu ovat omakustanteisia. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja sähköpostitse noin viikkoa ennen koulutusta.

Koulutus järjestetään seitsemällä eri paikkakunnalla sekä verkkokoulutuksena. Kaikki koulutukset pidetään klo 10-16. Ilmoittaudu linkistä sinulle sopivaan koulutukseen! 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari, Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry, pinja.sipari at bmol.fi, puh. 050 461 76 78

Huom! Korona-tilanteen niin vaatiessa koulutuksia voidaan siirtää verkkoon. Tiedotamme mahdollisista muutoksista ilmoittautuneille mahdollisimman pian. Vaikka koulutus jouduttaisiin muuttamaan verkkokoulutukseksi, pysyvät päivämäärä ja kellonaika samoina.