Juniorivesikilpailu

Kansainvälinen huippukilpailu vedestä

IMG_3197.JPGKANSAINVÄLINEN HUIPPUKILPAILU VEDESTÄ

Tukholman kansainvälisen vesisymposiumin yhteydessä on vuodesta 1997 alkaen järjestetty kansainvälinen Juniori­vesikilpailu, jossa Suomi on ollut mukana vuodesta 1998 alkaen. Kilpailun päämääränä on kannustaa nuoria toimimaan sekä nykyisen että tulevan vesiympäristön hyväksi. Kansainvälisen kilpailun suojelijana toimii Kruununprinsessa Victoria.

Kansainvälisen kilpailun palkintosumma on 15000 USA:n dollaria. Kansallisen kilpailun voittaja pääsee osallistumaan Tukholman kansainväliseen loppukilpailuun. Työn voi tehdä yksin tai parityönä.

 

Suomessa juniorivesikilpailun järjestää Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry.

 

OSALLISTU KILPAILUUN

Juniorivesikilpailuun voi osallistua veteen liittyvällä tutkimuksella suunnitelmalla, kehittämishankkeella tai keksinnöllä. Osallistujan pitää olla alle 20-vuotias. Kilpailutyöt tehdään englanniksi raportin muotoon. Voittaja laatii työstään posterin, jolla osallistuu kansainväliseen kilpailuun Tukholmassa.

Tarkemmat ohjeet löytyvät englanniksi osoitteesta

http://www.siwi.org/prizes/stockholmjuniorwaterprize/how-to-participate/

Työt on lähetettävä 15.5.2018 mennessä osoitteeseen toimisto@bmol.fi. Laita viestin otsikoksi ”juniorivesikilpailu” ja oma nimesi.

Voittaja julkistetaan kesäkuun alussa. Lähettämällä työnsä kilpailuun oppilas samalla antaa luvan julkaista tietonsa ja lyhennelmän työstään kilpailun viestinnässä.