Biologian ja maantieteen opettajien liitto

Ajankohtaista

Vuoden biologian ja maantieteen opettajaksi Jari Kolehmainen Kouvolasta

Vuoden biologian ja maantieteen opettajaksi Jari Kolehmainen Kouvolasta

Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL valitsi Kouvolan Yhteislyseon ja Kouvolan iltalukion opettajan Jari Kolehmaisen vuoden 2017 biologian ja maantieteen opettajaksi. Valinta julkistettiin järjestön syyspäivillä Vantaalla 18.11.

Kolehmainen tunnetaan erityisesti biologiaa ja maantiedettä käsittelevästä blogistaan, joka on ilmestynyt jo kymmenen vuoden ajan. Se on valittu Suomen kymmenen parhaan ympäristöaiheisen blogin joukkoon.

Jos Kolehmaisesta ei olisi tullut opettajaa, hän olisi hyvin voinut ryhtyä tiedetoimittajaksi, sillä kirjoittaminen on aina kiinnostanut häntä. Toisin kuitenkin kävi.

”Kun tulin koulusta kotiin peruskoulun ensimmäisen luokan ensimmäisenä päivänä, sanoin, että minusta tulee isona opettaja. Siitä asti opettaminen on ollut ja on edelleen unelma-ammattini”, Kolehmainen sanoo.

”Minua on aina kiinnostanut eniten tavallinen opetustyö luokassa opiskelijoiden keskellä. Siellä viihdyn parhaiten.”

Tällä hetkellä Kolehmainen opettaa päivä- ja iltalukion ohella monikulttuurisen peruskoulun sekä ammattilukion opiskelijoita. Osa kursseista toteutetaan luokassa, osa verkossa. Keväisin Kolehmainen valmentaa nuoria yliopistojen pääsykokeisiin. Hän on myös osallistunut aktiivisesti biologiaan, maantieteeseen sekä tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvään hanketoimintaan.

Vuoden biologian ja maantieteen opettajalla on viesti koulun ulkopuolelle. ”Haastan päättäjät lukemaan lukion maantieteen kirjoja. Niissä käsitellään koko ihmiskunnan ydinkysymyksiä.”

Biologian ja maantieteen opettajien liitto myönsi myös ansiomerkkejä. Pronssisen ansiomerkin saivat Hannele Hirvelä Hyvinkäältä, Niko Kaikkonen Joensuusta, Merja Metsola Joensuusta ja Justus Mutanen Vantaalta. Hopeisen ansiomerkin saivat Tuomas Aivelo Helsingistä, Hannu Eskonen Jyväskylästä, Pauliina Immonen Joensuusta, Miikka Metsola Joensuusta, Ulla Pekkala-Södergård Helsingistä sekä Hanna Pohjonen Helsingistä.

Liitto myönsi kultaisen ansiomerkin Anne Sorsa-Vainikalle Lappeenrannasta ja Erkki Vilpalle Oulusta.

Liiton uusiksi kunniajäseniksi nimitettiin Airi Kansanen Vantaalta ja Mervi Skyttä Helsingistä.