Biologian ja maantieteen opettajien liitto

Ajankohtaista

BMOL on mukana Ulos-Ut-Out -tapahtumassa!

Toista kertaa järjestettävä Ulos-Ut-Out -tapahtuma kokoaa yhteen satoja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneita toimijoita. Tapahtuma järjestetään Nurmeksessa 9.-11.6.2020. 

BMOL on mukana tapahtumassa ja järjestää siellä kaksi työpajaa. Pääset tutustumaan tapahtumassa ensimmäisten joukossa Toivoa ja toimintaa -hankkeemme työpajaan ja lisäksi tarjolla on koulupuutarhaklinikka puutarhatoiminnan aloittamisesta tai kehittämisestä kiinnostuneille. Lisätietoja työpajoista alla. Lisäksi löydät järjestötorilta Maaperän sankarit -hankkeemme materiaaleja, mm. suloisia tarroja! 

Tapahtuman ilmoittautuminen on auki ja työpajat täyttyvät kovaa vauhtia, kannattaa siis ilmoittautua mukaan vaikka samantien (ilmoittautua voit täällä)! Tapahtumaan järjestetään ilmaisia bussikuljetuksia ainakin Joensuusta, Kuopiosta, Oulusta ja Vaasasta. 

Lue lisää tapahtuman sivuilta.


Koulupuutarhaklinikka (TI 9.6. klo 17-18.30)

Kiinnostaako puutarhatoiminta koulussa, päiväkodissa tai nuorisotalolla? Tule kuulemaan vinkit toiminnan aloittamiseen ja kehittämiseen ja aloittamaan oman toiminnan suunnittelu ammattilaisen ohjauksessa! Työpajassa teet ammattilaisen ohjauksessa alustavan suunnitelman toiminnan aloittamisesta tai kehittämisestä ja saat vastaukset kimurantteihinkin aiheeseen liittyviin kysymyksiisi! Taustamateriaalina työpajassa käytetään puutarhakasvatus.fi-sivustoa. Työpajan ohjaa BMOL ry:n ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.


Toivoa ja toimintaa -työpajamalliin tutustuminen (KE 10.6. klo 9-12)

Työpajassa pääset tutustumaan Toivoa ja toimintaa -työpajamalliin ja sen harjoituksiin. Biologian ja maantieteen opettajien liiton hankkeessa luodaan toimintamalli, jossa nuorten kanssa käsitellään ensin kestävän kehityksen kysymyksiin liittyviä tunteita. Tunnetyöskentelyn kautta motivoidutaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen, johon mallin kautta tutustutaan. Lopuksi päästään suunnittelemaan käytännön vaikuttamisprojekti nuorten valitseman aihepiirin ympärille. Malli julkaistaan syksyllä 2020. Työpajan ohjaa BMOL ry:n ympäristökasvatuksen asiantuntija Pinja Sipari.

Tutustu Toivoa ja toimintaa -hankkeeseen täällä.Nähdään Nurmeksessa!