Hankeblogi

Digivoimaa-hankkeen blogi

Digivoimaa-hanke jatkuu taas syksymmällä

digivoimaa-logo3.pngEnsi syksyn Digivoimaa-klinikoiden aikataulut on suurimmilta osin saatu kasaan ja niistä löytyy tietoa  Tapahtumat - syksy 2019​ -sivulta. Kevät osoitti, että tarvetta tälle toiminnalle on ja vastaanotto kuntien kirjastoissa on ollut myönteinen. Syksyn klinikat toteutamme samalla kaavalla kuin keväänkin osalta, kertoja / kirjasto on kuitenkin koko syyslukukauden ajan. Alkamis- ja päättymisajankohdissa on pieniä kuntakohtaisia eroja. Uusina kirjastoina Digivoimaa-klinikoita syksyllä järjestävät Hämeenkoski ja Kärkölä sekä Mukkulan lähikirjasto Lahdesta. Mukkulan aikatauluja viilaillaan sitten elokuussa. Yksittäisiä Digivoimaa-klinikka -tilaisuuksia on tulossa syksyllä lähes 60 kappaletta!

Syksyllä toteutetaan myös vertaisohjaajakoulutusta ja tässä teemme läheistä yhteistyötä Lahden kaupunginkirjaston kanssa. Tästä enemmän tuonnempana. Yhdistyksille ja järjestöille suunnatusta pilvipalveluiden ja sosiaalisen median koulutuksista on jo sovittua ja ne tullaan toteuttamaan elo-syyskuussa.

Hanke on lähtenyt hyvin käyntiin ja jatko näyttää vielä paremmalta!

Yhdistykset näkyväksi ja toiminta tutuksi

20190523_104057.jpgKumppanuusverkoston kanssa yhteistyössä pidetiin viime viikon torstaina tietoisku yhdistysten toiminnan näkyvyyden lisäämisestä ja tiedottamisesta hyödyntäen Menoinfoa ja Meidän juttua. Kimmo Kangas Etelä-Suomen Sanomista avasi näiden palvelujen käyttöä. Pikapuoliin avattavaa päijäthämäläiset.fi -portaalia esittelemässä oli Kaisa Varpenius. Näiden lisäksi kävimme läpi kuvien siirtämistä mobiililaitteelta tietokoneelle perinteisesti kaapelin kautta sekä pilvipalvelua hyödyntäen. Tämä poikikin jatkoa syksylle.

Vielä muutama kerta kevään klinikoita jäljellä

olli_orimattila.jpgDigivoimaa-klinikoilla on kevään mittaan opastettu pitkälti toista sataa digiaihesta kiinnostunutta. Tämä kevät alkaa klinikoiden osalta tulla pikku hiljaa päätökseen. Viimeiset kerrat klinikoista pidetään vielä tällä ja seuraavalla viikolla.

Kevään suosituimmat aiheet ovat liittyneet kuvien siirtämiseen puhelimelta tietokoneelle (pilveen), älypuhelimen turhista ilmoituksista on haluttu päästä eroon sekä Googlen-palveluihin. Palaute klinikoista on ollut oikein hyvää ja hankkeen toimintaa on kiitelty.

Klinikoiden yhteydessä on osallistujilta kerätty toiveita hankkeen jatkoon liittyen ja näitä tullaan hyödyntämään hankkeessa.

Linkki kyselylomakkeeseen: toiveita Digivoimaa-hankkeelta

Digivoimaa-klinikat lähteneet hyvin käyntiin

20190326_180954.jpgDigivoimaa-klinikat ovat tähän mennessä alkaneet kaikissa tässä vaiheessa mukana olevissa kirjastoissa Asikkalassa, Hollolassa, Myrskylässä, Orimattilassa ja Padasjoella. Orimattilassa ja Padasjoella on kokoonnuttu jo kaksi kertaa. Osallistujamäärät klinikoilla ovat vaihdelleet kahden ja yhdentoista välillä. Esimerkiksi Orimattilassa osallistujamäärä kolminkertaistui verrattuna ensimmäiseen tilaisuuteen. Kun tieto klinikoista leviää, niin uskomme osallistujamäärien nousevan.

Klinikoilla on käsitelty laajasti eri aiheita, kuten älypuhelimen peruskäyttöä, tunnusten luomista eri palveluihin (Yle Areena, MTV, Google-tili), langattomien yhteyksien käyttö, sähköposti, sähköiset palvelut ja kuvien liittäminen ja lähettäminen.

Hollolan toissapäiväisellä klinikalla pidettiin tietoisku tietoturvasta ja asiasta käytiin hyvää keskustelua osallistujien kesken. Tietoiskuja on tulossa muuallekin ja Myrskylässä huomisen teemana on sähköiset palvelut.


Ohjausryhmän toinen palaveri

Ohjausryhmä kokoontui toisen kerran 4.4. Lahden Aikuiskoulutuskeskuksella Wellamo-opiston tiloissa. Digivoimaa-klinikoiden käynnistyttyä kunnissa ohjausryhmässä keskusteltiin tunnelmista ensimmäisten tilasuuksien jälkeen. Käsiteltiin tulevaa ja mietimme suuntaviivoja syksylle, jolloin tarkoituksena on aloittaa myös kurssimuotoista opetusta. Toiveita syksylle ja muutenkin jatkolle tullaan keräämään lomakkeen kautta, joka julkaistaan piakkoin.