REHTORIN TERVEHDYS

UUDEN EDESSÄ!

Lukuvuoden 2016-2017 varsinainen opetustyö alkaa muutaman päivän päästä. Monessakin mielessä tämä lukuvuosi tulee olemaan tuon otsikon "Uuden edessä" mukainen.

Minulle työ Vieremän lukion rehtorina on toki luonnollista jatkoa edellisestä työstäni. Olen toiminut Harjavallan lukion rehtorina ja viime lukuvuonna myös ko. kaupungin Keskustan yläkoulun rehtorina ja täten perehtynyt hyvin lukion johtamiseen. En ole kuitenkaan kotoisin Satakunnasta - lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Iisalmessa. Näin olleen paluu takaisin Ylä-Savon tuttuihin maisemiin ja kulttuuripiiriin on ollut erityisen miellyttävää.

Sama "Uuden edessä"-tilanne on pian myös Vieremän lukion opiskelijoilla. Edessä oleva lukuvuosi on erittäin merkityksellinen ylioppilaskirjoituksensa aloittaville abiturienteille. Syksyn ja kevään koepäivät ennakoivat hyvin vahvasti sitä, mikä heidän seuraava oppilaitoksensa on, minne kenties he muuttavat .. Sama koskee myös lukionsa aloittavia 17 uutta opiskelijaa. Oppivelvollisuuden suorittaminen ja siirtyminen toisen asteen vaativiin lukio-opintoihin on varmastikin ollut monella heistä mielessä viime kesän aikana...

Koulukeskuksen saneeraus tuo myös eteen tutun rakennuksen, mutta täysin uusittuna. Olen todella suurella tyytyväisyydellä seurannut Vieremän kunnan merkittävää panostusta koulutukseen, opetukseen ja ennen kaikkea nuorten elämään. Kyse ei ole ollut pelkästään rakennustyöstä, vaan enemmänkin tämän paikkakunnan tietoisesta päätöksestä vaikuttaa oman paikkakunnan hyvinvointiin. Koulukeskuksen henkilökunnan ja oppilaiden on hyvä palata takaisin kouluun!

Haluan vielä lopuksi toivottaa kaikille oikein hyvää syksyä ja menestystä opinnoissa!

Vieremä 8.8.2016

Risto Tenhunen
Rehtori