ENA09 ABIKURSSI

Vinkkejä ylioppilaskoetta varten

Kerään tälle sivustolle jatkossa erilaisia vinkkejä ja ideoita syksyn 2018 englannin yo-koetta silmällä pitäen. Pysy kuulolla!

Kuten oppitunneilla oli puhetta, olennaisinta ja tärkeintä on jatkuva ja tasainen työnteko. Etsi käyttöä englannin kielen taidollesi, ja nimenomaan jostakin sinua motivoivasta ja innostavasta aiheesta!

Jokainen teistä ponnistaa omalta tasoltaan ja omista tarpeistaan lähtien. Sivuilleen ei kannata kauheasti vilkuilla tai verrata itseään muihin. Kaikki teistä kehittyvät, vaikka se toisilla veisikin enemmän aikaa ja vaatisi runsaammin vaivaa. Tärkeintä on, että huomaat jossakin vaiheessa pärjääväsi ja saavasi asioita hoidetuksi englanniksi. Siihen voi mennä aikaa, mutta kehityt jatkuvasti!

Kannattaa myös pitää mielessä, että yo-koe on tärkeydestään huolimatta vain yksi välietappi. Lukio-opintosi päättyvät hyvinkin pian, mutta englantia tulet tarvitsemaan jatkossakin. Hyvä uutinen on, että tähän mennessä hankkimasi perustaidot ovat jatkossakin hallussasi. Jos kielitaitosi on huipputasoa, voit keskittyä yksityiskohtien viilailuun ja taitosi ylläpitoon; jos taas taidoissasi on enemmän tai vähemmän puutteita, kannattaa kieltä käyttää vapaa-ajallakin mahdollisimman paljon ja kerrata niitä asioita, joissa tuntuu olevan puutteita. Aseta (vaikka sitten maltillisiakin) tavoitteita ja pyri niitä kohti - se auttaa!


Yleisiä linkkejä yo-harjoittelua varten!