Lukio (vanha sivu)

Tervetuloa Vesannon yhtenäiskoulun lukioon

Vesannon yhtenäiskoulun lukio on pieni mutta virkeä opinahjo keskellä Suomea. Valtakunnallisten pakollisten ja syventävien kurssien lisäksi tarjoamme omaperäisen kattauksen koulukohtaisia kursseja, joilla opiskelijat pääsevät soveltamaan oppimaansa omista ja alueen ominaispiirteistä lähtien. Tarjolla mm. moottoriurheilukursseja, erävaelluskurssi sekä luontopainotteisia kursseja yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Konneveden tutkimuskeskuksen kanssa. Musiikilla ja esittävällä taiteella on myös selkeä paikka lukiomme tarjonnassa, unohtamatta puutyö-, kotitalous- ja ohjauskursseja. Lisäksi meillä on lähes rajaton kurssitarjonta yhteistyölukioistamme Isoverstas-verkoston kautta, sieltä kautta voit opiskella vaikka japania tai muuta erikoisempaa kieltä.

Pienuudestamme huolimatta - tai ehkä juuri siksi - voimme ja haluamme tarjota opiskelijoillemme mahdollisuudet suorittaa kursseja laajasti. Haluamme muutenkin pitää heistä huolta. Meillä jokainen tuntee toisensa ja opettajat antavat myös tukiopetusta tarvittaessa.

Jatko-opintoihin sijoittuminen Vesannon yhtenäiskoulun lukion jälkeen on perinteisesti ollut hyvällä tasolla - meiltä saa siis erinomaiset jatko-opintovalmiudet.

Tervetuloa opiskelemaan uudet aloittavat lukiolaiset sekä jo meillä vuoden tai kaksi opiskelleet!