Förskolan och eftis - Esikoulu ja IP-toiminta

Förskolan och Eftis - Esikoulu ja IP-toiminta

Koulun tiloissa toimiva perinteinen esikoulu on saanut jatkokseen nyt myös koulun ja esiopetuksen yhteisen leikki-ja iltapäivätoiminnan, joka mahdollistaa lapsille laadukkaan esikouluopetuksen ja sen jatkeeksi mahdollisuuden osallistua ruotsinkieliseen iltapäivätoimintaan.

Esikouluumme sopivat sekä suomen- että ruotsinkieliset lapset. Esikoulumme tarjoaa lapsille kaksikielisen oppimisympäristön ja tarvittavaa tukea ruotsinkielen kehityksessä. Esikoulun kautta lapset siirtyvät luontevimmin koulumme ensimmäiselle luokalle.

Toimintamme perustuu ruotsinkielen alkeiden opetteluun askartelun, liikunnan, leikin ja pelien sekä laulun kautta. Esikoulun käyminen on erittäin suositeltavaa lapsille, joiden äidinkieli on muu kuin ruotsi.

Esikoululaiset osallistuvat kaikkiin koulun juhliin ja aktiviteetteihin.
Päivittäinen työaika esikoulussa on klo 8 -12 ja se toimii samoilla työ- ja loma-ajoilla kuin muu perusopetus. Iltapäiväkerhon toiminta-aika vaihtelee vuosittaisen tarpeen mukaan.

Toteutamme Varkauden kaupungin opetussuunnitelmaa.

Esikoulu- ja IP-toimintaa ovat turvaamassa
  • Vänföreningen för Varkaus Svenska lågstadium r.f. - Varkauden ruotsinkielisen ala-asteen ystävät ry.
  • Svenska folkskolans vänner r.f.
  • Brita Maria Rehnlunds Minne
Tervetuloa tutustumaan!Lek- och förskolan erbjuder svenskspråkig undervisning för barn som redan kan eller vill lära sig svenska. Nu har barnen möjlighet att fortsätta dagen hos oss på eftisverksamhet. Från förskolan fortsätter man till den svenskspråkiga undervisningen i årskurserna 1-6.

Vi bjuder på lek, sång, sagor samt rörelse på svenska. Förskolan jobbar dagligen kl. 8 - 12 och följer skolans arbetsdagar under läsåret. Eftis håller öppet 12-17 varje skoldag. Vi följer läroplanen utarbetad av Varkaus stad.

Vi får understöd av:
  • Vänföreningen för Varkaus Svenska lågstadium r.f. - Varkauden ruotsinkielisen ala-asteen ystävät ry.
  • Svenska folkskolans vänner r.f.
  • Brita Maria Rehnlunds Minne
Välkomna på besök!