Hygienia

Hygienia

kasi_hygenia_shutterstock_150581312_p.jpgHygienia tarkoittaa terveyden edistämistä ja säilyttämistä. Kun huolehdit puhtaudestasi joka päivä, ehkäiset myös sairauksia.

Kädet tulee pestä aina wc-käynnin jälkeen ja ennen ruokailun aloittamista. Käsien kautta elimistöön siirtyy taudinaiheuttajia eli erilaisia bakteereja ja viruksia. Käsien puhtaana pitäminen voi auttaa tehokkaasti esimerkiksi vatsataudin ehkäisemisessä. Paikat, joissa oleskelee paljon ihmisiä ovat erityisen otollisia taudinaiheuttajien leviämiselle - huolehdi myös silloin käsihygieniastasi!

Pelkkä käsien pesu ei kuitenkaan riitä, vaan sinun tulee huolehtia myös muun kehon puhtaudesta riittävän usein. Hiusten pesu ja siistinä pitäminen on jo ulkoisen olemuksesikin puolesta tärkeää. Hikiliikunnan jälkeen on tärkeää peseytyä ja vaihtaa kuivat vaatteet.

Hampaiden harjaus aamuin illoin auttaa sinua pitämään hampaasi pidempään reikiintymättä. Säännölliset hammaslääkärikäynnit tuovat sinulle myös tärkeää tietoa hampaittesi kunnosta ja saat myös hoitovinkkejä niiden kunnossa pysymiseen.