2. Intia

Historia vaikuttaa ihmisten elämään

intia.jpg
Intian yleisin uskonto on hindulaisuus. Hindut uskovat sielunvaellukseen. Kun ihminen kuolee, hän palaa maailmaan joko ihmisenä tai eläimenä, riippuen siitä, kuinka hyvän elämän ihminen oli edellisessä elämässään elänyt.
 
Kastijärjestelmän mukaan ihminen syntyy tiettyyn yhteiskuntaluokkaan. Tämä tarkoitta sitä, että vanhempien kasti määrää lapsenkin elämän tulevaisuuden, kuten aseman ja työn. Kaikkein kurjimmassa asemassa ovat ne lapset, jotka syntyvät perheeseen, jotka eivät kuulu edes alimpaan kastiin. 
 
Koska Intia on valtava maa, uskontoja ja kieliä on monia. Tärkeimmät uskonnot ovat hindulaisuuden lisäksi buddhalaisuus ja islam.
 
Pyhien lehmien kunnioittava kohtelua on yksi intialaisen kulttuurin näkyvimpiä piirteitä. Lehmiä ei saa tappaa eikä niiden lihaa saa syödä. Lehmiä käytetään maaseudulla vetojuhtina peltotöissä. Maito on tärkeä elintarvike. Lehmän kuivattua lantaa käytetään veden ja ruuan lämmityksessä.  
 
Gangesin varrella on kaupunki, jonne ihmisiä matkustaa kylpemään pyhässä Gangesin joessa.
 
Tärkein virallinen kieli on hindi. Intia on entinen Britannian siirtomaa. Tästä syystä englanti on paikallisen hindin kielen ohella Intian virallinen kieli. Brittiläisistä pallopeleistä kriketti (kuvassa) ja maahockey ovat suosittuja.