Viikkosuunnitelma

Vko 35

Maanantaiaamut alkavat aina eskareiden omilla jutuilla. Jatketaan Villiviikunoiden eskaripäivän tapahtumien kuuntelulla ja päästään heidän mukanaan tällä kertaa syysretkelle. Opetellaan siis kuuntelemaan tarinaa niin, että siitä jää jotain muistiin. Tarinan sisältöön palataan kysymysten kautta ja juonta muistellaan muutaman päivän kuluttua. Tarinan hahmojen kautta opettelemme huomaamaan oman toiminnan tärkeyttä koko ryhmän hyvinvointiin.
Viime viikolla aloittelimme matikkaseikkailua. Nyt opettelemme asioiden/esineiden sijainti- ja suhdekäsitteitä (edessä, takana, välissä ym.).
Ympäristöopin aiheena on kotiseutu. Tutkimme Varkauden vaakunaa ja mietimme, mistä asioista Varkaus tunnetaan. Entä mistä tulee Kangaslampi -nimi ja mistä kylämme tunnetaan? Lauantaina juhlimme 90-vuotista Varkautta keskuskentällä.
Käsitöissä riippuvan koristeen viimeistelyä.
Liikunta ulkona erilaisten leikkien ja pelien merkeissä.
Kuviksessa suunnitellaan ja piirretään oma vaakuna.
Musiikissa rytmejä ja lauluja isompien kanssa.

Vko 33

Tällä viikolla aloitellaan tutustumaan Villiviikunoiden eskariin tarinoiden muodossa. Tarinoiden pääroolissa ovat Topi-siili ja Alma-orava. Kuuntelun lisäksi opetellaan "lukemaan" kuvaa ja harjoitellaan riimiparien keksimistä.
Viikon yksi musiikkitunti on yhdessä 1.-4.lk:n kanssa, maanantaisin. Liikunnat olemme ulkona (ti ja to), kelin niin salliessa. Viime viikolla aloittelimme ensimmäistä käsityötä ja sitä jatketaan perjantaina. Kaiken työskentelyn välissä on lepotaukoja tarpeen mukaan. Tuolloin piirtämistä, kirjojen katselua, pelejä ym.

Vko 32

Esikoulu alkaa 7.8. !
Aloittelemme koulualueeseen tutustumalla. Käydään kävellen läpi piha-alue ja leikitään siellä. Ollaan ulkona mahdollisimman paljon. Sisällä tutustutaan luokka-, naulakko- ja WC-tiloihin. Myös ruokailutila ja toiminta siellä harjoittelun kohteena. Joitain tarvikkeita jaetaan ja laitellaan omiin laatikoihin. 
Sisäleikeissä tutustutaan toisiimmme ja muistellaan toistemme nimiä. Välillä kuunnellaan tarinaa ja piirretäänkin jotain. Pro-koulu asia otetaan heti käsittelyyn eli opetellaan tervehtimään ja kiittämään.

Vko 20

Tällä viikolla kertailemme jo opittuja asioita kirjaimista ja numeroista. Teemme keskeneräisiä tehtäviä valmiiksi ja harjoittelemme sanojen alkuäänteiden tunnistamista. Ulkona mittaamme erilaisia juttuja. Jos sää sallii, olemme liikuntatunnit ulkona. Käymme myös vierailulla paikallisissa yrityksissä ja palvelulaitoksissa jäljellä olevien viikkojen aikana. 

Tiistaina saamme seurata pääkirjaston väen esittämää teatteria kirjastoasioihin liittyen. Perjantaina seurakunnan aamunavaus. 

Vko 19

Aloitellaan maanantai viikonlopun kuulumisilla. Sitten jatketaan Porkkanamyllyn tarinaa. Kirjainharjoitukset pyritään saamaan vähitellen valmiiksi. Onko numerokirja valmiiksi koristeltu? Matematiikassa mittaillaan. Onko lyhyempi vai pidempi vai yhtä pitkä? Entä pituusjärjestys?
Torstaina vieraillaan kirkossa, jossa seurakunnan kummimme esittelee rakennusta ja kertoo siellä työskentelevien ammateista. Kierrämme kylän muitakin palvelupaikkoja ja kyselemme eri ammateista.
Liikuntaa kelin mukaan sisällä tai ulkona. Musiikissa lauluharjoitusta. Perjantaina taidetunti.
Eskarilaisten itsearvioinnnit jatkuvat.

Vko 18

Viime viikon flunssakierre sotki suunnitelmia, joten palataan osittain sen viikon suunnitelmaan. Tiistaina menee koko päivä Unicef-kävelyn merkeissä ja vapputunnelmassa. Hyvät kävelykengät siis jalkaan! Loppuviikosta tehdään rästitehtäviä ja tarkastellaan omaa osaamista -mitä osaan ja mitä pitää vielä harjoitella. Perjantaina seurakunnan aamunavaus. Perjantaina ryhmässämme myös yläkoulun TET-harjoittelija, joka pääsee avustamaan ainakin käsitöissä.

Vko 17

Pääsiäisen juhlasta kohti vappua ja Unicef-kävelyä! Alkuviikosta selviää, mitä Unicef- kävely tarkoittaa meidän koulussa.
Porkkanamyllyn tarinassa ihmetellään tuntematonta myllyn asukasta. Kuka siellä asustaa salaa ja miten sen saisi kiinni? Kertaillaan vierasperäisiä kirjaimia ja rahatehtäviä. Tarinan kerrontaa nukketeatterin muodossa.
Liikunnassa kävelyreitti ja pesäpallon alkeita. Käsitöissä sormivirkkausta ja napin ompelu. Perjantaina taidetunti.

Vko 16

Uinnit jatkuvat vielä tällä viikolla. Torstaina menemme uinnin jälkeen Taidekeskus Väinölään. Syömme eväät uimahallin kabinetissa. Lähdemme kaupungista n. klo 11.45.
Kakkoset opettivat viime viikolla eskareille vierasperäisiä kirjaimia. Kertailemme niitä omaan kirjaan tehtävien muodossa.
Maanantaina menemme seurakunnan järjestämään Lasten pääsiäiskirkkoon. Pääsiäisaiheiset askartelut kuuluvat myös olennaisena osana tämän viikon touhuihin.
Tiistai-iltana on tulevien ekaluokkalaisten vanhemmille suunnattu nivelvaiheilta ja keskiviikkona oppilailla kouluun tutustumispäivä klo 8.15-11.00.

Keväisen kaunista pääsiäistä! ☀️🐇🐣

Vko 15

Uintijakso alkaa eli tiistai ja torstai menevät uimahallireissun merkeissä.
Porkkanamyllyn tarina jatkuu ja kirjaimista tutustutaan uuteena vierasperäisiin kirjaimiin. Niiden piirtämisharjoittelussa iPadit apuna.
Matematiikassa lukualue 0-20 luettelona eteen- ja taaksepäin. Kerrataan myös järjestyslukuasia. Mitä tarkoittaa joka toinen, joka kolmas, keskimmäinen, viimeinen jne?
Taideaineissa teemana pääsiäinen.

Vko 14

Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle! Maanantai alkanee pienen “juksaamisen” merkeissä. Lieneekö tämä perinne tuttu? 

Kirjaimista jäljellä ovat enää ne vaikeimmat. Tällä viikolla vuorossa D ja joitain vierasperäisiäkin.  

Matematiikassa jatkuu “Mikä luku piilossa?”. Uutena asiana ovat järjestysluvut. Monesko olen jonossa? Tutkitaan lukualuetta 0-20. 

Viime viikolla tutustuimme ihmisen luustoon. Nyt puhutaan verenkierrosta, etsitään oma pulssi ja mietitään ravinnon sekä hygienian merkitystä terveydelle. Liikunnassa kasvatetaan lihaksia!  

Perjantaina toimintaa omien koulukummien kanssa. Vähitellen valmistaudutaan pääsiäiseen. 

Vko 13

Tällä viikolla jatkuu omaan kehoon tutustuminen. Kerrataan kehon osien nimet, puhutaan ihosta ja aisteista. Ihmisen luurankoon tutustutaan ”taiteellisin keinoin”. Liikunnassa huolletaan kehoa ja käytetään aisteja.
Kirjaimista uutena tulevat H ja Ö. Tarina jatkuu vielä talvisissa merkeissä. Matematiikassa tehtävätyypit ”tulee lisää” ja ”mikä luku piilossa?”
Musiikissa jatketaan väriteemalla laulaen, soittaen ja maalaten. Perjantaina taidetunnilla tarkastellaan ja dokumentoidaan aiempia töitä.

Vko 12

Tällä viikolla tutustutaan ihmiskehoon ja sen osiin nimeämällä niitä. Tarkastellaan mittasuhteita ja yritetään piirtää vartalo mallia apuna käyttäen. 

Kirjaimista uutena tulee R ja V. Koko ajan myös kertaillaan aiemmin opeteltuja kirjaimia. Porkkanamyllyn tarinoissa ollaan lumisissa tunnelmissa kuin myös oikeasti pihaleikit painottuvat tällä viikolla lumirakentelun puolelle. Liikunnat ollaan sisällä. Torstaina liikunta on tanssin muodossa. 

Musiikissa ja kuviksessa jatkuu väriteema. Perjantaina käsitöissä kirjontatyötä eteenpäin. Matematiikassa tutkitaan ryhmiä. Mikä ei kuulu joukkoon ja miksi? Perjantaina seurakunnan aamunavaus. 

Vko 9

Viimeinen viikko ennen hiihtolomaa!
Otimme tavoitteeksi koko ryhmän kanssa oman lehden tekemisen. Tällä viikolla sen olisi tarkoitus valmistua. Eskareilla tehtävänä oli luoda lehteen säätiedotus avustajan kanssa.
Kirjaimista vuorossa on P. Sitä ja muitakin harjoitellaan iPadilla. Jatketaan myös Näppistaituria.
Matematiikassa harjoitellaan lukujonoja ja lukumääriä, apuna mm. Logico-pelit.
Kuviksessa tehdään kuvakollaasi valmiiksi. Perjantaina taideohjaaja tuo kouluun oikean koiran, joka on mallina seuraavassa työssä.
Lämpimän ja kostean sään vuoksi olemme liikunnassa sisällä ainakin tiistaina. Loppuviikosta voi olla jokin ulkoliikuntatapahtuma alkavan hiihtoloman kunniaksi.

Liikunnallista ja rentouttavaa talvilomaa! ⛷⛸🛷

Vko 8

Tällä viikolla ahkeroidaan uusien kirjaimien kanssa. Matematiikassa keskitytään kellonaikoihin ja vuorokaudenaikoihin. Miten pitkä aika on yksi minuutti?
Koko ryhmän kesken päätimme tehdä luokkalehden. Mediataitojen harjoitukset siis jatkuvat. Selvitellään mm. mikä on mielipide. TV-ohjelmista puhutaan ja mietitään, onko lastenohjelma vai ei. Eskareiden tehtävänä suunnitella yhdessä avustajan kanssa lehteen säätiedotus. Tutustutaan ensin säämerkkeihin ja Suomen karttaan. Missä oma asuinkunta sijaitsee kartalla?
Liikunnassa hiihtoa/luistelua kelin mukaan. Ilmoitetaan myöhemmin. Käsitöissä vohvelikirjontaa. Kuviksessa sarjakuvapiirtämistä lehteä ajatellen.

Vko 7


Tämä viikko on kaveriviikko ja positiivisen asenteen viikko. Pyrimme toimimaan viikon aikana mahdollisimman monen eri kaverin kanssa. Ruokailemme myös joka päivä eri kaverin kanssa samassa pöydässä. Askartelemme ystävänpäiväkortteja ja laulamme teeman mukaisia lauluja.

Pupulan perheen tarina ja kirjainharjoitukset jatkuvat. Matematiikassa tutuksi luvut 11 ja 12 liittyen kellonaikoihin. Liikunnassa hiihtoa, perjantaina taidetunti.

Vko 6

Tällä viikolla vietämme mediakasvatusviikkoa. Maanantaina keskustelemme, mitä media on. Viikon aikana teemme erilaisia juttuja koko koulun kesken tarkoituksena saada painokelpoisia tekstejä, kuvia ym. Sinun Savo – lehteen. Lehden toimittaja avustaa ja opastaa meitä tiistaina.
Toisena tämän viikon teemana on terveellinen ruoka. Tiistaina terveydenhoitaja tulee meille kertomaan siitä. Perjantaina vietämme Kodin ja koulun päivää, jossa vanhemmat pääsevät katsomaan viikon työmme tuloksia. Vanhemmille tarjotaan silloin myös kouluruoka ja keskustellaan kouluruoasta ennen ja nyt.
Liikunnassa on hiihtoa keskiviikkona ja torstaina.

Vko 5

Tammikuun viimeinen viikko alkaa oikeassa “paukkupakkasessa”. Onneksi loppuviikosta sää leutonee ja pääsemme aloittelemaan hiihtoa läheiselle pellolle. Hiihtämiseen vähän kevyempää vaatetusta (tuuliolosuhteet huomioiden). 

Tällä viikolla keskitytään kirjaimiin. Porkkanamyllyn tarinassa ihmetellään jälkiä lumessa. Niitä meillekin varmaan löytyy tutkittavaksi viimeistään hiihtoretkellä. Mitenkäs ne metsän eläimet oikein selviytyvät kylmällä talvisäällä? 

Perjantaina pitäisi olla taidetunti –katsotaan tuleeko ohjaaja tällä kertaa paikalle. Muutoin tehdään vohvelikirjontaa. Musiikissa jatkuvat talvilaulut ja rytmit eri soittimilla. 

Vko 4

Vko 4 

Tammikuuta jatketaan pakkasen paukkuessa. Lämpimään kerrospukeutumiseen nyt huomio. Yritämme luistella tiistaina ja keskiviikkona. Pakkasrajahan on –15 astetta ulkoliikuntaan. Lyhyillä välitunneilla kuitenkin olemme normaalisti. Sisäliikuntavarusteet on hyvä tuoda taas koululle, jos tuo pakkanen kiristyy liian korkeaksi. 

Numeroiden kertaaminen jatkuu edelleen. Porkkanamyllyn tarinoissakin päästään talvisiin tunnelmiin. Vielä on kuuntelematta yksi kakkosten lukema satu. Mitenköhän siihen liittyy luku kolme? 

Viime viikolla teimme hienoja jäätauluja koristamaan koulun seinustaa. Kokeillaanpa nyt vähän toisenlaista tapaa tehdä jääkoristeita. Kuviksessa talvista piirtämistä ja käsitöissä kirjontaa. Musiikissa talvisia pakkaslauluja. 

Vko 3

Aloitellaan viikko yhteisellä keskustelulla. “Mitä voisin tehdä paremmin?” Porkkanamyllyn tarina ja kirjainharjoitukset jatkuvat. Matematiikassa on käyty kaikki numerot ja nyt päästään harjoittelemaan täyttä kymppiä. Numerokirjassa ompelutehtäviä. 

Kakkosluokkalaiset lukevat satuja ääneen. Miten niissä esiintyy luku 3? Mikä niistä on minulle mieluisin satu? Piirrä siitä. 

Jatketaan viime viikolla aloitettua veden ja lumen tutkimista. Mitä uusia havaintoja teemme? Tehdään myös jäätaidetta pihalle. 

Liikunnassa luistelua ja perjantain käsitöistä vastaa Verso.

Vko 2

Hyvää alkanutta vuotta 2019! 

Aloitellaan koulutyötä lomaa muistellen. Mitä kaikkea kahden viikon aikana onkaan ehditty tehdä? Keskustellaan ja piirretään lomasta.  

Vähitellen viikon mittaan palautellaan mieliin aiemmin opittua äidinkielen ja matematiikan osalta. Mietitään tavoitteita keväälle -mitä haluan vielä koulussa oppia eskarin aikana? Mitä voisin tehdä paremmin? Missä taidoissa minä olen jo aika hyvä? 

Porkkanamyllyn tarina jäi ennen joulua kesken, joten se jatkuu. Uusia kirjaimia myös. 

Liikunnassa aloitellaan talvilajeja eli sukset ja luistimet käyttöön. Pakkasraja meillä on –15 astetta. Loppuviikosta voisimme käydä luistelemassa, jos jää on kunnossa. 

Vko 51

Vielä ennen joululomalle lähtöä alkuviikosta harjoitellaan kirjaimia ja numeroita. Myös Porkkanamyllyn tarina jatkuu. Opitaan piirtämään tasokuvioita yhdessä isompien kanssa ja samalla kertaillaan tutumpien geometristen muotojen nimet. Voisikohan muotoja apuna käyttäen piirtää jotain jouluista? 

Liikunnassa tonttumaisia leikkejä ja pelejä. Askarteluvuorossa poro ja kenties enkeli. Syyskauden askartelut ja kuvistyöt viedään kotiin, samoin liikuntavaatteet pesuun.  

Päivittäin harjoitellaan joulukirkkoon tulevia lauluja ja kuvaelmaa. Torstaiaamuna menemme kirkkoon harjoittelemaan ja perjantaiaamuna kokoonnumme suoraan kirkkoon klo 8.30. Keskiviikkona nautimme jouluaterian. 

Koulu alkaa 7.1. 2019.

HYVÄÄ JOULUN AIKAA KAIKILLE!

Vko 50

Toiseksi viimeinen kouluviikko käynnistyy ja joulu lähenee askel askeleelta. Jokainen aamu aloitellaan joulukalenterin avauksella ja jouluisella tarinalla. 

Joulun alla sopii haaveilla ja niin tekevät Pupulan lapsetkin. Mutta, kuka kirjoittelee runollisia kieltolappuja myllyllä ja kenelle ne on tarkoitettu?  

Numeroista harjoitellaan 8 yhdessä ekaluokan kanssa. 

Joulu aiheena musiikissa, kuviksessa ja askartelussa. 

Vko 49

Joulukalenterin avaus aamuisin ja joulutarinoiden kuuntelua. Maanantaina kertaillaan itsenäisyysjuhlan laulut ja tanssit. Käymme myös Kangaslammin kirkossa osallistumassa lasten joululaulutilaisuuteen.
Tiistaina taksi kuljettaa meidät Warkaus-saliin eskarilaisten itsenäisyyspäivän juhlaan.
Keskiviikkona juhlistetaan Suomen itsenäisyyttä koko koulun voimin ja syödään juhlaruoka.

Vko 48

-Pikkujoulunäytelmän harjoitukset jatkuvat alkuviikolla. Joulukoristeita tehdään myös lisää. Joulukorttien tekoa Palvelukeskuksen vanhuksille aloitellaan. 

-Itsenäisyysjuhlan laulujen ja tanssien harjoittelua. Juhlaa varten leikkaamme lisää lumihiutaleita. 

-Ekapelin pelaamista, legorakentelua ja leikkiä. Oma lelu tiistaina. 

-Kirjainharjoituksia eri tavoin.  

-Kummien kanssa jouluaskartelua perjantaina. 

Vko 47

Tällä viikolla keskitymme pikkujoulunäytelmän harjoituksiin. Myös Itsenäisyyspäivän juhlaan tulevien laulujen ja tanssien harjoittelua. 

Kirjaimista uutena tulee L. Kertaillaan myös aiemmin opittuja ja pelataan Ekapeliä. Matematiikassa tehtäviä kirjassa ja numerokirjan ompelua. 

Käsitöissä joulukoristeita pikkujouluja varten ja kuviksessa lumihiutaleiden leikkaamista. Leikkiä aina sopivin välein. 

vko 46

Marraskuun toinen viikko alkaa yhteisellä keskustelulla. Jutellaan tämän viikon tavoitteista ja suunnitellaan tulevaa. 

Pupulan väki kohtaa “pelottavan nuuhkijan” eli koiran. Luonnontiedossakin paneudumme lemmikkiasiaan. Matematiikassa jatkuu numerotehtävät lukualueella 1-6. 

Liikunnassa aloittelemme tanssiharjoituksia eskarilaisten itsenäisyysjuhlaa varten. Käsitöissä valmistamme joulukalenterimateriaalia. Joulu alkaa olla muutenkin jo mielessä... 

Vko 45

Viikko aloitetaan viikonlopun kuulumisilla piirissä. Samalla opetellaan uuden SEIS-merkin käytön noudattamista. Kerrataan myös pukemisasiat ja käytävätoiminta. Keskustellaan alkavan viikon tavoitteista ja muutenkin tulevasta. Perjantaina oli niin paljon tapahtumia, että viikon runon äänestäminenkin siirtyi maanantaiaamuun. 

Porkkanamyllyn tarinoissa tutustuimme Mimiin, ranskanluppakorvakaniin. Tällä viikolla Mimi käy kylässä ja maistelee uutta ruokalajia. Kirjaimista harjoitteluvuorossa on S. 

Matematiikassa kerrataan lukujen 2-6 hajotukset eli hajotuskoneet käyttöön. Muistellaan myös lukusanan, lukumäärän ja numeromerkin yhteys. 

Tunteiden tuuli –harjoitukset jatkuvat tällä viikolla. Miten tunteita voi ilmaista koko keholla? 

Millaista tarinaa haluaisit kuunnella? Sitä kysellään ja viedään kirjastonhoitajalle tieto eteenpäin. Yhteistä sadutusta koko ryhmän kesken tulossa. Liikunnassa sisäjumppaa. Askartelussa isänpäiväkortti valmiiksi.  

Perjantaina valokuvaus! 

Vko 44

 

Aloitellaan lokakuun viimeistä viikkoa ja taitaa se halloweenkin olla vähän esillä, ainakin musiikissa. Porkkanamyllyn tarinassa tavattiin uusi tuttavuus ja tällä viikolla siihen tutustutaan paremmin. Joukkoon tulee luppakorvakani Mimi. Viime viikolla emme ehtineetkään M-kirjainta harjoittelemaan, joten nyt yritetään uudestaan. Matematiikassa laskettiin lukumääriä 1-6 ja tällä viikolla kertaillaan niiden muodot paperille.
Liikenneasioita kävimme läpi joitain viikkoja sitten yhdessä kulkemalla Kangaslammin kylän raitilla
. Tutustutaan vielä liikennemerkkeihin tarkemmin värittämällä ja nimeämällä niitä. Muistetaan näkyä liikenteessä eli heijastimia käyttöön!
Perjantaina on koko koulun srk:n aamunavaus. Sen jälkeen 5.-6.luokan oppilaat vetävät 0-4.luokkalaisille
ensiapu”koulutusta”. 

 

 

Vko 43

Syysloma on vietetty kauniissa syyssäässä ja nyt jatkamme kohti joulua. Aloittelemme maanantaita syyslomaa muistellen ja samalla tutustumme uuteen eskarilaiseen.
Jatkamme runopäiviä eli perjantaisin valitsemme viikon runon. Kertailemme Pikkumetsän väkeä erityisesti Porkkanamyllyn tarinoita muistelemalla. Samalla uusi oppilas tutustuu Pupulan perheeseen, joiden kanssa opetellaan mm. kieleen ja vuorovaikutukseen liittyviä asioita. Tällä viikolla tavoitteena tutustua M-kirjaimeen. Numeroita 1-5 myös kertaillaan.
Luonnontiedossa ”maistellaan” syksyä ja pohditaan, miten siili selviää talvesta. Mitä muita eläimiä halutaan tutkia lähemmin? Näistä ideaa myös kuvisteemaan.
Musiikissa leikkilauluja ja rytmityksiä. Liikunnassa sisäjumppaa.
Keskiviikkona Minnamaria Koistinen tulee aloittelemaan Tunteiden tuuli -tunnekasvatusta.
Vaatetus syksyisen kelin mukaan.

Vko 41

Alkaa viimeinen viikko ennen ansaittua syyslomaa. 

Porkkanamyllyn tarinassa ihmetellään myllyssä olevaa merkillistä viestiä. Mitähän viestilappuihin voi yleensä kirjoittaa? Milloin niitä tarvitaan? Uutena kirjaimena tulee pyöreä O. Kertaillaan myös vanhat tutut äänteet. Kirjainten ja numeroiden muotoja harjoitellaan myös iPadilla. Matematiikassa tehdään kertaavia lukumäärätehtäviä.  

Liikunnassa ollaan salissa ja harjoitellaan oman kehon hahmottamista sekä suuntia. Kuviksessa vesivärimaalausta. Käsitöissä saatetaan keskeneräiset työt valmiiksi, samoin luonnontiedon osalta. Perjantaina saamme vieraaksi taidekasvattajan, jolla taas jokin uusi asia opittavaksi. Loppuviikosta oman paikan siivoaminen ja liikkavaatteet pesuun. 

Loman jälkeen saamme joukkoomme uuden eskarilaisen. 

Rentouttavaa ja hauskaa syyslomaa! 

Vko 40

Lokakuu alkaa työparin vaihdolla. Kuulostellaan viikonlopun kuulumiset ja aloitellaan viikkoa Porkkanamyllyn tarinalla. Tarinassa mennään Reilun ketun kauppaan ja ihmetellään kaupan tavaramäärää. Kirjaimista vuorossa on E:n harjoittelu. 

Matematiikassa kertaillaan numerot 1-5 ja tehdään Logicon tehtäviä. Jokin lautapeli laskemisen harjoitteluun. 

Tiistaina vierailemme paikallisessa kotiseutumuseossa. Siellä kuvataan esineitä ja jatketaan kuvien työstämistä sitten koulussa myöhemmin. 

Perjantaina saamme kummit vierailulle. Tällä kertaa olemme salissa/pihalla pelailemassa tai leikkimässä kummien ohjaamia juttuja. 

Käsitöissä vohvelikirjontaa. Kuviksessa jatketaan vesivärimaalausta. Pienoismallit myös valmiiksi. 

Vko 39

Syyskuun viimeinen viikko. Porkkanamyllyn tarinassa tutustutaan vanhan ajan myllyn toimintaan. Se sopiikin hyvin, sillä perjantaina pääsemme tutustumaan toisenlaiseen voimalaitokseen. Menemme vierailulle paikalliseen kaukolämpölaitokseen. 

Luontoasioita pääsemme tutkimaan Lummemäen metsästysmajalle torstaina paikallisen riistanhoitoyhdistyksen toimesta. Vietämme koko eskaripäivän siellä muiden Kangaslammin koululaisten kanssa.  

Matematiikassa harjoitellaan numero 5 ja sen hajotus. Numerokirjan teko jatkuu. Kirjaimista vuorossa on I. Ii-ii-itikka inisee. 

Kuviksessa syysmaalausta ja linna-askartelun jatkaminen. Käsitöissä aloitellaan kirjanmerkkiä vohvelikirjonnalla. Liikunta salissa. 

Vko 38

Syksy on tullut ja se kuuluu myös Porkkanamyllyn tarinoissa. Tutkitaan lehtipuiden syysväritystä ja tutustutaan koivuun tarkemmin. Jos keli sallii, käydään lähimetsässä puolukassa.
Aloitamme äänteisiin tutustumisen. Ensimmäisenä vuorossa A. Sen piirtämisen harjoitusta monella eri tavalla.
Matematiikassa kertaillaan käsitteitä enemmän, vähemmän ja yhtä monta.
Kuviksessa ja käsitöissä jatkuu eskarin ja ykkösten poikien linnaprojekti. Liikunnassa ollaan sisällä tai ulkona; riippuu säästä. Musiikissa metsä- ja syysaihe.

Vko 37

Tällä viikolla aloitellaan kirjaimiin tutustumista. Mitkä ovat jo tuttuja? Mitä kirjaimia tarvitsen omaan nimeeni? Kakkoset apuna kirjaimiin tutustumisessa.
Matematiikassa havainnoidaan muutosta ja vertaillaan pituuksia tekemällä pituusjärjestys.

Liikenneturvallisuusviikko teemana: turvallinen liikkuminen kylän ”raitilla”, liikennemerkit ympärillämme ja näkyvyys liikenteessä. Tämä teema näkyy kuviksessa, liikunnassa ja musiikissa tällä viikolla.

Vko 36

Viime viikolla ei ehdittykään miettimään erilaisia koneita, joten palataan asiaan nyt. Eskaritarinassakin käytetään raastinkonetta. Tehtävissä harjoitellaan käsitteitä samanlainen ja erilainen.
Matematiikassa hajotuskoneen käyttöä on harjoiteltu ja nyt on vuorossa numero kolme ja sen hajotus. Kaaritehtävät eri materiaaleilla siis jatkuvat. 😀
Yhdessä -teemana jatkuu. Eskarilainen toimii yhdessä ekaluokkalaisten kanssa pelien merkeissä. Perjantaina olemme myös yhdessä 6.luokkalaisten kummien kanssa.
Harrasteviikon myötä liikunnassa kokeillaan erilaisia liikuntamuotoja ulkona. Käsitöissä puolukkataulun ompelu loppuun. Kuvataiteessa oman kansion koristelu. Musiikissa jatketaan liikunnallisia lauluja ja leikkejä.

Vko 35

Pikkumetsän väki on tullut tutuksi. Myös jäniksiä välttelevä Myllyhiiri on esittäytynyt. Tällä viikolla jatketaan seikkailua Pupulan perheen parissa. Piiloleikki on jänisten mieleen. Onnistuisiko piiloleikki koululla? 🙂
Sanastoharjoituksia yhdessä alkuopetuksen oppilaiden kanssa. Nyt keksitään erilaisia koneita.
Numeroista vuorossa kakkonen ja sen kaaren piirtämisharjoitusta. Hajotuskoneen valmistusta aloitellaan. Lautapeleissä ja liikunnassa laskemista. Luonnontiedossa aiheena oma tutkimuskohde. Perjantaina jatketaan oman aiheen mukaista käsityötä.
Musiikissa rytmiä ja laulua.
Liikuntaa ulkona, jos vaan sää sallii.

Vko 34

Olemme saaneet vauhdin päälle ja monenmoinen toiminta jatkuu tällä viikolla. Porkkanamyllyn tarinoissa on jo tutustuttu Pupulan perheeseen, Mauno Majavaan ja Reilun ketun kaupan Auneen. Tarinoista on keskusteltu ja kuvahavaintoja tehty. Sama jatkuu edelleen. Kynän kiemuroita harjoitellaan pienten tehtävien muodossa.  

Hahmottamisharjoituksia kuvan täydentämisissä, tangram-tehtävissä ja legojen rakentelussa.  

Leikit ja laulut harjoituttavat oman kehon käyttöä ja rytmitystä. Liikunnassa yhteisiä pihan pallopelejä ja juoksuja.  

Luonnontiedossa tarkastellaan omaa tutkimisen kohteena olevaa asiaa ja askarrellaan siihen liittyen. 

Vko 33

Aamut aloitetaan leikeillä, joissa isompien nimet tulevat vähitellen tutuiksi. Leikeissä rytmitystä, oman kehon käyttöä ja itsestä kertomista.
Keskustellaan hyvistä tavoista. Yritetään muistaa laittaa ulkovaatteet ja kengät omalle naulakkopaikalle, sanotaan ” Ole hyvä” ja ”Kiitos”. (Pro)
Lauletaan kaveri- ja koulunaloituslauluja. Askarrellaan jotain pientä ja aloitellaan liikuntatunteja pihalla.
Vähitellen Pikkumetsän Pupulan perheen tarinoiden kuuntelua ja tutustumista hahmoihin niitä värittämällä. Kynänkäyttöharjoituksia myös. Eka- ja tokaluokkalaisten kanssa tutustutaan koulun piha-alueeseen ja tutkitaan sieltä jotain.