Infoa vanhemmille

Tervetuloa Taitajiin

Lämpimästi tervetuloa Taitajien ryhmään. Ryhmässämme on 21 5-vuotiasta lasta. Ryhmän työntekijöinä toimivat varhaiskasvatuksen opettajat Taru Sjöblom ja Taina Riitto sekä varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Heidi Hirvonen. Taitajien puhelin numero on 050 379 1972.

Peda.net sivusto toimii aktiivisesti ja pääsääntöisenä viestintä tapana päiväkodilta kotiin päin eli tiedotteita tulee harvakseltaan paperisena versiona. Kannattaa tallentaa sivusto tai luoda esim. puhelimeen suora linkki taitajien peda-sivustolle ja seurata sivustoa viikoittain. Taitajien peda.net sivusto löytyy seuraavaa polkua pitkin: Tammela-Varhaiskasvatus-Tammitarhan päiväkoti- Tammen Taitajat.

Lasten hoitoajat tulee ilmoittaa sähköiseen hoitoaika järjestelmään viimeistään 1.5vk ennen hoidon tarvetta. Järjestelmä lukkiutuu keskiviikkona keskiyöllä. Pyydämme olemaan tarkkoja hoitoaikojen ilmoittamisessa ajallaan sillä niiden mukaan suunnitellaan työntekijöiden työvuorot, teemme lapsille ruokatilaukset, suunnittelemme ryhmien toiminnan ja pienryhmä jaot sekä myönnämme työntekijöille lomia ja koulutuksia.

Isojen päässä toimii myös Haltijoiden ryhmä, jossa on 3-4-vuotiaita lapsia. Lasten vaatteiden nimikoiminen on äärettömän tärkeää. Jokaiselle lapselle on nimikoidut lokeropaikat sekä nimikoidut sadevaate naulakot. Taitajien oma kenkähylly on myös nimikoitu. Sadevaatepaikat sekä taitajien kenkähylly löytyy eteisestä ulko-oven puoleiselta seinustalta. Taitajien ryhmän väri on punainen ja ainakin hetken aikaa syksystä ryhmän lasten paikkoja on nimikoitu punaisella. Pyydämme tuomaan lapsellenne sään mukaisen ja sopivan kokoisen vaatetuksen päiväkodille.

Taitajien ryhmässä on lapsia, jotka ovat keväällä 2019 ilmoittanut halukkuutensa osallistumista luonto-liikunta toimintaan sekä lapsia, jotka ovat valinneet englannin osaksi toimintaa. Nämä tulevat näkymään osana toimintaamme myöhemmin syksyllä kun saamme tietoomme erilaisia aikataulullisia asioita. Toimintaamme sisältyy toiminta vuoden aikana monipuolisesta mm. leikkiä, laulua, jumppaa, äännekerhoja, aistiseikkailua sekä yhteistyötä koululaisten kanssa. Pyrimme kuuntelemaan lasten toiveita ja rakentamaan toimintaa/toimintaympäristöä heidän toiveet huomioiden. Vanhempien toiveet toiminnan sisällöistä ovat myös erittäin lämpimästi tervetulleita pitkin kautta. Kauden aikana tulemme juhlimaan yhteissynttäreitä, jolloin juhlimme monen lähekkäin syntyneen lapsen syntymäpäiviä yhtä aikaa. Erilaiset tapahtumat voitte lukea kalenterista; klikkaamalla kyseistä kalenteri merkintää aukeaa teille tarkempaa tietoa kyseisestä kalenterimerkinnästä.

 

Taitajien päivärytmi:
6.30 päiväkoti aukeaa, vapaata leikkiä Terhojen tilassa
7.30 siirtyminen isojen päähän Haltijoiden tiloihin, jossa vapaata leikkiä
n. 8.00 aamupala ruokalassa
n. 8.30 ulkoilu
10.00 toimintaa sisällä
11.45 ruokailu
n. 12.30 lepohetki/kuunnellaan satua
n. 13.15 hereillä olijat nousevat hiljaisiin puuhiin
14.00 välipala
vapaata leikkiä
ulkoilua

Toivomme rohkeaa yhteyden ottoa asiassa kuin asiassa, kysykää jos jokin asia on mielen päällä :)

 

Yhteistyö terveisin Taitajien työntekijät