Viikko kertomuksia

VIIKKO 47 19.-23.11.18

Pedanet info ilmestyi hieman myöhässä tällä viikolla, poissaolojen vuoksi. Pahoittelut siitä.
Tiedoksi että retkelle mennään joka maanantai jollei toisin ole mainittu. Joskus tietenkin retki saattaa peruuntua erinäisistä syistä.
Mutta pääsääntöisesti se on tosiaan joka maanantai.

Tiistaina juhlittiin lastenoikeuksien päivää koko talon voimin. Oli naamiaiset, lauluhetki, tanssia ja kasvomaalausta. Sekä halukkaat saivat katsella
Minions elokuvaa. Kaikki pienet tykkäsivät tanssimisesta niin paljon etteivät olisi malttaneet lopettaa ja tanssin lomassa osa rohkeni käydä hakemassa maalauksen. Oli todella kiva päivä :D

Torstaina odottelimme koululaisia kertomaan lapsen oikeuksista, mutta jostain syystä tämä oli peruuntunut.

VIIKKO 44/45

Viimeiset pari viikko olemme puuhastelleet isänpäivä-salaisuuksien parissa :D Hyvää tulevaa Isänpäivää kaikille iseille!

Ollaan myös leikitty paljon, niin sisällä kuin ulkona. Ulkona kovassa huudossa on mopot, pyörät ja liukumäki :) myös hyppykiikku saa huomiota osalta lapsista. Sisällä hoidetaan vauvoja, kokkaillaan jos jonkinmoisia keitoksia, tehdään palapelejä, autoleikki on kova sana ja nyt lapset ovat innostuneet nakuttelu peleistä. 

Aamupiirissä katsotaan ketä on paikalla ja saa viedä oman kuvansa taululle, jokainen on rohkeasti uskaltanut kuvan viedä, myös pienimmät. Ja samalla taputellaan käsillä tahtia.

Tulossa naamiaiset viikolla 47, lasten oikeuksien päivänä. Tiedätte varautua :D

VIIKKO 43

Tämän viikon retkellä toteuttiin lasten toive mennä potkimaan koulun kaukaloon palloa. Napattiin pallot kainaloon ja mentiin kodan kautta (eväiden syönti) palloja potkimaan. Jossain vaiheessa koululaiset pääsivät välitunnille ja osa tuli pienten kanssa pallottelemaan. Ai että lapsilla oli hauskaa :D

Keskiviikkona oli koko talon lauluhetki ja meidän taaperoiden vetovuoro. Lauloimme sammakko tuo pitkässääri laulua, hämä-hämä-häkki, i-ha-haa (jossa ratsastettiin keppihevosilla, tämä mentiin monta kertaa jotta kaikki halukkaat pääsivät ratsastamaan), sitten hieman uudempi laulu meille: käkkärämänty :) ja lopuksi vedettiin huugi guugia :D Kyllä taaperot nauttivat näistä musiikkihetkistä kovasti.

Otimmekin varaslähdön ja aloimme jo tällä viikolla valmistella isänpäivä yllätyksiä :) mutta niistä vielä shhh...

Tet nuori Onni teki meille hienon puun Taaperoiden seinälle, johon alamme keräämään lehtiä ym. aina kun toteutamme liikuntaa kuunnellen lasten toiveita. Tämä puu tekee näkyväksi myös teille huoltajille sitä mitä me täällä teemme.
Ja toivottavasti nämä viikkokertomukset ovat sitä avanneet myös.

Kelit myös kylmenevät, muistakaa tuoda lämmintä vaatetta varalle, kiitos.

Terveisin Taaperot

VIIKKO 41 / 8.-12.10.2018

Maanantaina retki starttasi eväillä, jotka syötiin tälläkin kertaa kodalla. Kiertelimme koulun pihan kautta ja poikkesimme maakellarin kohdalla ja lähes kaikki halusi käydä koputtelemassa onko muumimamma kellarissa. Mutta ei tullut vastausta vaikka muumimammaa kovin huudeltiin. Poikkeuksellisesti hyödynsimmekin isojen pihapiiriä joka oli hyvin rauhallinen. Kun isommat olivat teatteriesityksessä Manttaalilla. Se oli kivaa vaihtelua lasten mielestä :)

Tiistaina kurkkailtiin eläin-lorupussiin. Aika hyvin lapset muistivat miten kukakin eläin ääntelee ja hienosti tunnistivat mikä eläin oli kyseessä.

Keskiviikkona oli valokuvauksen vuoro, suurimmilta itkuilta vältyttiin :D toivottavasti kaikille tuli edes jokunen hymy kuva :) Harjoittelijamme Sini toimi tällä kertaa naurattajana kuvaajan kanssa.

Torstaina olikin vuorossa odotettu nakin paistoa kodalla Terhojen kanssa :) Tet-harjoittelijamme Onni (joka on taaperoilla viikot 41 + 43) kävi tekemässä meille hyvät makkaravalkeet. Sitten nautittiin nakeista ja mehusta :D

Mukavaa syyslomaa sitä viettäville viikolle 42 :D!!

VIIKKO 40

Maanantaina tuttuun tapaan retkeiltiin lähimaastossa. Evästeltiin koulun takapihalla sijaitsevassa pyöräkatoksessa. Tämän jälkeen menimme tutkailemaan oliko lehtiä tippunut puista lisää. Osa innostui hyppelemään pienen kannon päältä ja osa leikki keppien kanssa, etsittiin aarteita :D Mukava retki jälleen kerran. Katselimme myös heppaa joka oli laitumellaan pellon toisella puolella, kiinnosti kovin kaikkia lapsia. Ja tästä heräsi ajatus että kyselemme lupaa jos saisimme mennä Heppaa katsomaan hieman lähempää joku kerta :)

Tiistaina liiikuimme sisällä keskitilassa. Esillä oli tällä kertaa eri kokoisia palloja, huiveja ja isoja pehmopaloja. Ryhmässämme vieraili myös liikuntakordinaattori Jaana Grahn jolta saimme hyviä vinkkejä miten sisällyttää liikuntaa koko tarhapäivään esim. siirtymätilanteisiin ym. Näistä vinkestä otamme kopin ja tuomme niitä pikkuhiljaa ryhmän toimintaan mukaan. Jo olemassa olevien lisäksi. Innostuimme vinkeistä ja kokeilimme heti yhtä, liikuimme siirtymät hiirenhiljaa hiippaillen ja toisena päivänä pompimme kuin kenguru :D

Keskiviikkona laulelimme terhojen kanssa, samoja lauluja kuin edelliskerralla. Mitä useampi toisto sitä enemmän lapset innostuu ja rohkenee mukaan laululeikkeihin.

Torstaina loruteltiin, pussista löytyi erilaisia eläinloruja. Samalla mietittiin mikä eläin kyseessä ja kuinka ääntelee.

Perjantaina leikittiin ja kaivoimme kaapista esiin "uusia" leluja, jotka saivat paljon huomiota osakseen. Löydettiin maatilatraktori jonka kyydissä maatilan eläimiä, jokainen ääntelee kun sen laittaa omalle paikalleen peräkärryyn. Ja kaiken kukkuraksi traktorissa soi piippolan vaari laulu kun painaa nappia, englanniksi kylläkin. Mutta ei se pieniä haitannut, osa jopa lauleli sujuvasti mukana :)

Olemme saaneet uuden työntekijän tiimimme, Ulrikan (Ulle) :) Lapset ovat jo ottaneet hänet omakseen ja meillä on varmasti edessä mukava toimintakausi!

VIIKKO 39 24.-28.9.2018

Maanantaina seikkailimme taas retken merkeissä ympäri tarhaa ja koulua. Aloitimme jälleen eväillä kodassa :D se on useasti retken kohokohta, päästä evästelemään. Kiertelimme ja katselimme koulun pihapiirissä, ja teimme myös pienet juoksuharjoitukset kaukalossa, än yy tee nyt :)
Siitä jatkoimme katselemaan onko uusia lehtiä pudonnut puista ja olihan niitä. Innoistuimme niitä sitten heittelemään ja laulettiin samalla että "lehdet lentää, lehdet lentää, nyt syksy jo on".

Tiistaina oli koko talon lauluhetki joka pidettiin pihalla :) kivaa vaihtelua sisällä laulelulle. Lauloimme mm. metrolla mummolaan (limpsin lampsin jalkapatikalla...), mopolaulu ( mikäs se tuolla kolottaa? se taitaa olla mopo...), syysretki (lähtekäämme metsään, metsään...), nalle tahtoo koputella (nalle tahtoo koputella, eipä enää ujostella...) ja loppu laulu (nyt on laulut laulettu ja lähdettävä on...).

Keskiviikkona ja torstaina liimailimme lehtiä kontaktimuoviin jotka kiinnitimme ikkunaan. Lehtiä keräsimme valmiiksi edeltävällä viikolla ja ne olivat tovin painon alla, joten niitä oli helppo käsitellä. Muistelimme että minkä puiden lehtiä siinä olikaan ja muutamia neulasiakin mukaan eksyi.

Perjantaina otettiin rennosti leikin merkeissä :D Nautittiin ulkona ihanasta syksyisestä säästä, joka onneksi tuli eilisen myrskyn tilalle.

Tiedoksi:
Viikolla 40 Taaperoilla aloittaa uusi työntekijä

VIIKKO 38 / 17.-21.9.2018

Maanantaina metsäretki. Sadesää ei haitannut pikku retkeileijöitä :) Retki starttasi kodalta , jossa eväiden syönti. Siitä retki jatkui koulun kaukaloon, jossa pallon potkimista ja tästä eteenpäin koulun taakse niin kutsuttuun omenapuutarhaan. Matkalla pikkuiset pysähtyivät ihmettelemään maakellaria, joka tituleerattiin muumimamman kellariksi.
Tiistaina aamupiiri, jossa lueskelimme Pikkukarhun uusi potta -kirjaa. Kirja kertoi siitä miten jännittävää pottailu ensin on mutta voi sitä onnen päivää kun se ensimmäinen pissa sinne tulee :)
Aamupiirissä jokainen uskalsi laittaa oman kuvan taululle. Meillä on taululla nalle puhin metsä, jossa asustelee kaikki tutut hahmot. Paikalla olevat lapset saavat laittaa oman kuvansa metsään haluamaansa paikkaan.
Keskiviikkona laulelimme Terhojen kanssa. Laulelimme ja leikimme hämä-hämä-häkkiä, autolaulu (autolla ajetaan varo varovasti..), etana elli, viisi pientä ankkaa, i-ha-haa ja sammakko pitkäsääri. Mukana seikkaili pienet sorminuket ja i-ha-haassa lapset saivat ratsastaa keppareilla.
Ulkoilu aikana kävimme keräämässä erilaisia pudonneita lehtiä omenapuutarhasta, joista sitten taiteilemme jotain hienoa kunhan lehdet kuivahtavat.
Torstaina palattiin vielä pottailun maailmaan :)
Perjantaina olimme keskitilassa leikkimässä palloilla, osa laski liukumäkeä, osa halusi kokeilla lasten kuntopyörää :D Hauskaa oli!

Mukavaa viikonloppua kaikille!