Tiedotettavaa

TULEVAA

Viikko 52
Mahisten päiväkoti on kiinni joulunpyhät ajalla 24.-26.12.2019. Mikäli perheellänne on akuutti hoidotarve ko. päivinä, otattehan yhteyttä päiväkodin johtajaan lähempänä ko. ajankohtaa.

Viikko 42
Hyvät huoltajat,
muistattehan merkitä mahdollisimman pian sähköiseen järjestelmään viikolle 42 lapsen poissaolot, jos lapsella on tuolloin lomaa.

Seurantaa

Hyvät vanhemmat,

päiväkodissamme on liikkeellä streptokokki A:ta, joka näyttäytyy angiinana (voi olla myös oireeton). Muita streptokokki A:n aiheuttamia sairauksia ovat märkärupi, ruusu ja peräaukon tulehdus (pienimmillä voi oireilla ns. vaippaihottumana). 
Seuraattehan lapsenne hyvinvointia huomioiden mahdollinen tartunta ja mikäli oireita ilmenee ottamalla yhteyttä mahdollisimman nopeasti terveydenhuoltoon sairauden hoitamiseksi.

Kysely vanhemmille

Suomen Vanhempainliitto ja Förbundet Hem och Skola kartoittavat yhdessä Päiväkotibarometri 2019 -kyselyllä vanhempien mielipiteitä varhaiskasvatuksesta keskittyen erityisesti vanhempien osallisuuteen ja kodin ja päiväkodin yhteistyöhön.

Päiväkotibarometri tehdään nyt ensimmäistä kertaa. Se antaa kyselyn laatijoille, päättäjille, varhaiskasvatuksen järjestäjille ja päiväkotien henkilöstölle tärkeää tietoa vanhempien näkemyksistä varhaiskasvatukseen liittyen.

Voitte käyttää viestin lopussa olevaa linkkiä kyselyihin. Kyselyyn voi vastata joko suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti, eikä yksittäistä vastaajaa voida tunnistaa.

Kysely on auki 6.10.2019 saakka. Kyselyn tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2020. Linkki kyselyyn: https://vanhempainliitto.fi/tapahtumat/paivakotibarometri-kysely-vanhemmille/

Turvallinen kulkeminen

Hyvät vanhemmat,
huomioittehan päiväkotien piha-alueilla päiväkotiin tullessanne tai sieltä poistuessanne lasten kulkemiseen liittyviä vaaranpaikkoja Esimerkiksi päiväkodin piha-aidan porteissa ei ole turvallista roikkua, henkilökunnan ja asiakkaiden parkkipaikalla on lasten kulkemisten suhteen omat vaaran paikkansa (mm. parkkipaikan puuaidalla käveleminen on turvallisuusriski) ja henkilökunnan parkkipaikan alapuolisessa rinteessä on isoja kiviä, joihin voi loukata itsensä. Aikuisen ja lapsen yhtämatkaa kulkeminen on turvallinen valinta.

Mukavaa syksyä toivotellen
Kirsi

Varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskysely

Toivomme kaikilta varhaiskasvatuksen perheiltä palautetta toiminnastamme perhepäivähoidossa ja päiväkodeissa. Vastaamalla asiakastyytyväisyyskyselyyn pääset vaikuttamaan varhaiskasvatuksen asioihin. Vastaaminen vie aikaa 5-10 minuuttia.

Linkki kyselyyn: https://response.questback.com/tammela/izcgsezwd1

Vastausaikaa on kaksi viikkoa eli ti 19.2.2019 - su 10.3.2019 asti. Tulokset julkaistaan kyselyn jälkeen peda.net:ssä.
Kiitos vastauksistasi!

Sähköinen hoitoaikojen varaaminen

Hyvät vanhemmat,
Pyydämme teitä kiinnittämään huomiota siihen, että sähköisen asioinnin kautta varattavat hoitoajat olisivat ajoissa käytettävissä mm. työvuorosuunnittelun ja ruokatilausten toteuttamiseen. Hoitoajat tulee varata aina viimeistään vähintään puolitoistaviikkoa ennen tarvetta keskiviikkona klo 24 mennessä! Ilmoittaa voi useamman viikon hoitoajat kerralla. Myös kiinteä hoitoajat varataan sähköisen asioinnin kautta. Muutokset (poissaolot, hoitoaikamuutokset) on hyvä ilmoittaa päiväkodille heti, kun ne ovat tiedossa.
Lapsen vapaapäivät ilmoitetaan varauksissa koodilla: Ennaltailmoitettu poissaolo, jolloin päivä myös näkyy päiväkodin puhelinsovelluksessa.
Poissaolot, jotka kestävät yli kuun vaihteen, merkitään molemmille kuun osuuksille erikseen.
Vuorohoidossa viikonlopuille ja arkipyhille ei tarvitse merkitä mitään ellei lapsella ole hoidon tarvetta. Näin varatut hoitoajat erottuvat listoilla selkeästi eivätkä huku poissaolo -ilmoitusten joukkoon.

Henkilöstön työvuorot suunnitellaan ja tarkennetaan lasten hoitotarpeen mukaan, joten varaattehan hoitoaikoja todellisen tarpeen mukaan. Viime aikoina on joitakin tilanteita ollut, että lapsia tuleekin hoitoon esimerkiksi ennen ilmoitettua hoitoaikaa ja työntekijöiden työvuoroja on tehty vararttujen aikojen mukaan eli hetkellisesti on saattanut tulla tilanne, että työntekijöitä ei ole ollut riittävästi paikalla. Mikäli aikaisia aamuja, myöhäisiä iltoja tai viikonloppujen hoitoaikoja peruuntuu, niin ilmoitattahen niistä heti, kun ne ovat tiedossa. Tällöin pystymme tarvittaessa reagoimaan henkilöstön työaikojen suhteen, jota työntekijä ei ole pitkiä aikoja yksinään tyhjässä päiväkodissa.

Henkilöstön työvuorotarkennukset tehdään keskiviikosta seuraavana perjantaina tai viimeistään maanantai-aamuna ja sen jälkeen tuleviin hoitoaikamuutoksiin ei välttämättä pystytä vastaamaan.