Pörriäiset

Syksyn aloitus


Hei kaikille ja tervetuloa taas Maahisiin!

Loputkin kesälomalaiset alkavat pikkuhiljaa palailla kesälaitumilta, joten siirrymme vähitellen Pörriäisten normaaliin päivä- ja viikkorytmiin.
Viikko-ohjelmaa päivitetään Pedanettiin, mutta se on esillä myös Pörriäisten eteisessä. Toivomme, että vanhemmat lukisivat ja huomioisivat viikko- ohjelmamme, koska siinä on kerrottu mm. retkipäivistä. Metsämörri päivinä lapset voivat ottaa omat pienet eväät mukaan, jotka nautitaan metsäleikkien ohella luonnonhelmassa.

Syksyn ajan teemanamme on yhteisöllisyys ja oppimisympäristöt otsikolla Meidän Maahisten maailma. Tämä teema näyttäytyy Pörriäisissä mm. yhdessä tekemisenä, tutustumisena "oman" päiväkodin tiloihin, toimintoihin ja sääntöihin.


VIIKKO 37

MA: Kädentaidot/ maalausta
TI: Lähtö seurakuntatalon puistoon klo 9.00
KE: Kädentaidot/ maalausta
TO: Koko talon kulttuurituokio/ Jumppaa
Pe: Lähdemme Metsämörri retkelle. Lähtö päiväkodilta klo 9.00. Mukaan pienet eväät, erilliseen, pieneen reppuun, sekä saappaat ja sään mukainen vaatetus.

TULEVIA TAPAHTUMIA:

10.9 Vietämme huoltajailtaa sadonkorjuujuhlan yhteydessä. Tiedossa on herkkujen maistelua ja yhteistä kivaa tekemistä, sekä asiaa alkaneeseen toimintakauteen liittyen. Tapahtumasta on jaettu koteihin tiedote ja toivomme runsasta osallistujamäärää. Muistattehan ilmoittautua tämän viikon aikana!

16.9 Teemme retken Elonkiertoon Jokioisille. Lähdemme aamupalalta ja tulemme takaisin päiväunille noin klo 11.30Toimintakausi 2019- 2020


ELOKUU

Kesä alkaa olla kohta lopuillaan ja syksyiset päivät ovat taas seuranamme. Elokuussa me Pörriäiset olemme muistutelleet mieliimme mm. päiväkodin päivärytmiä, aktiivisilla leikkialueilla toimimista, ystävien nimiä, kaveritaitoja, sekä ryhmässä toimimista. Olemme tutustuneet uudistetun piha-alueemme leikkialueisiin- ja välineisiin. Lisäksi olemme tehneet retkiä leikkipuistoon, sekä käyneet Metsämörri- retkillä lähimetsässä.
vilja_leppäkerttu.jpg

Muistattehan päivittää lastenne vaatteet!

Päivät viilenevät, kun menemme kohti syksyä, joten varaattehan lapsille riittävästi lämpimiä vaatteita, sekä riittävä määrä vaihtovaatteita. Ulkoilemme säällä kuin säällä ja siksi vaatetus voi aamu- ja iltapäiväulkoiluissakin olla erilainen. Samoin kuravaatteet pitää olla ja ne kannattaa ottaa pesuun viikonlopuksi.

Muistattehan nimikoida lastenne vaatteet. Lapset harjoittelevat pukemista ja riisumista päivän aikana yhteisesti ja siinä tuoksinassa vaatteet menevät helposti sekaisin. Nimikointi helpottaa henkilökunnan työtä ja näin lasten vaatteet löytävät helposti lasten omiin lokeroihin. Vaippoja voitte tuoda aina paketin kerralla, niille löytyy meiltä säilytystila.

Pörriäisten puhelin

Meillä on nyt oma suora numero 040 653 3315, voit tallentaa numeron itsellesi. Käytämme sitä jatkossa viestien lähettämiseen.

Pörriäiset

Pörriäiset on 1-3- vuotiaiden ryhmä.  Pörriäisten toiminnassa korostamme rauhallista yhdessäoloa, lempeyttä, sylin merkitystä ja läheisyyttä. Pyrimme luomaan positiivisen, iloisen, turvallisen ja kiireettömän ilmapiirin. Pörriäiset puuhailevat lähipiiriä pikkuhiljaa laajentaen. Toiminnan lähtökohtana on havainnoida lasten mielenkiinnon kohteita ja tarjota mahdollisuus itsensä toteuttamiselle. Pienten lasten toiminnassa korostamme kokonaisvaltaisuutta ja elämyksellisyyttä. Aikuisen tehtävänä on vahvistaa lapsen luontaista innostuneisuutta uuden oppimiseen ja herättää halu ihmettelylle.

Toimintaa toteutamme leikkialueilla, lorutellen, laulaen, satuja kuunnellen ja kuvia katsellen, jumpaten, kädentaitoihin tutustuen, satuhierontaa tehden ja pienillä metsäretkillä. Näillä keinoin tuemme lapsen iloa liikkumiseen, puheen kehitystä ja ensikosketusta sosiaalisiin suhteisiin.

Vahvistaaksemme lapsen itsetuntoa sekä kiireetöntä ja rauhallista ilmapiiriä, pyrimme toteuttamaan erilliset ohjatut tuokiot mahdollisimman pienissä ryhmissä ikätaso huomioiden. Näin annamme aikaa tekemiselle, ihmettelylle, onnistumisen ja onnen tunteelle.

Lasten synttäreitä vietämme laulun ja kaverinhalin merkeissä. Lisäksi jokainen pieni päivänsankari saa onnittelukortin muilta Pörriäisiltä. Jos vanhemmat haluavat tuoda synttäritarjottavaa niin toivomuksenamme on, ettei Pörriäisille tuotaisi karkkia.

Annamme lapselle aikaa ja havainnoimme hänen mielenkiinnonkohteita. Tavoitteena on pienenkin lapsen ajatusten ja toiveiden huomioiminen arjessa sekä toiminnan suuntaamisessa lapsen osallisuuteen. Tärkeät päivämäärät ilmoitamme kuitenkin erikseen, esim. Metsämörripäivät.

Erityisesti pienempien lasten kohdalla päiväkotiin tutustumisella on suuri merkitys, jotta lapsen yksilöllisiä tarpeita voidaan ottaa huomioon heti hoidon alkaessa (vaipat, tutit, unikaverit jne.). Olette tervetulleita tutustumaan!