JÄNÖT

JÄNIS-RYHMÄN VIIKKO-OHJELMA

Palautattehan eskariin lapsen vasun liitteen, jossa kyseltiin lapsen kiinnostuksen kohteita, pelkoja, osaamista, ja toiveita eskariin!

Viime viikon aikana lapsen lokeroon on kopioitu lista Jänisryhmän huoltajien puhelinnumeroista teidän huoltajien toiveesta, jotta teillä on mahdollisuus esim.  kutsua kavereita kotiin leikkimään, synttäreille, ym. Pidättehän nämä yhteystiedot vain itsellänne. 


Viikko 44 eli 26.-30.10 
Maanantai ja tiistai ovat sisäpäiviä Jänis-ryhmällä. Aloitamme eskarin klo 9 sisältä aamupiirillä.
Maanantaina on tarkoitus jatkaa muotojen ja sijaintikäsitteiden opettelua.
Tiistaina jokainen lapsi tarvitsee eskariin taskulampun. Päivän aiheena on heijastin.

Keskiviikkona kokoontuu Luonto-Liikuntaryhmä sekä Kultakalat.
LuLi lähtee kello 9 metsään etsimään kadonneita kummituksia ja Kultakalat draamailevat eläinlasten tarinoita.

Torstaina Jänikset lähtevät liikkumaan liikuntapuiston maastoon. Pukeudutaan säänmukaiseen vaatetukseen, reppuun istuin alusta ja juomapullo. Lähtö klo 9.

Perjantaina vierailemme hautausmaaalla pyhäinpäivän johdosta. Viemme hautausmaalle kynttilöitä palamaan. Ota siis mukaasi hautakynttilä ja kartta läheisen haudalle. Jos Tammelaan ei ole haudattu läheisiä, voimme sytyttää kynttilän Muualle haudattujen muistomerkille. Hautausmaavierailun jälkeen jatkamme matkaa kodalle. Ota myös mukaan pikkureppuun pienet eväät, istuinalusta. Saappaat/ vedenpitävät coretexit laitamme jalkaan. Lähtö klo 9.

TULEVAA:

Viikko 46
keskiviikkona Haituloista luonto- ja liikuntatoiminnan valinneet lapset lähtevät liikuntakeskuksen maastoon, mukaan metsään sopiva varustus ja reppu juomapulloineen sekä istuinalusta. Jos toivoisit lapsesi osallistuvan luonto ja liikuntatoimintaan, kerro oman ryhmän aikuiselle. Muille (kultakaloille) on luvassa ohjelmaa Haituloissa.


Marraskuussa,18.11. ja 25.11 Haitulat pääsevät jäähalliin luistelemaan. Kannattaa hyvissä ajoin tarkistaa lapsen luistimien sopivuus jalkaan sekä teroittaa luistimet, jotta kaikille tulisi mahdollisimman positiivinen luistelukokemus. Etukäteen voi myös käydä jäähallissa yleisöluistelussa kokeilemassa luistelua perheen kesken.

Ti 24.11 Teatteriesitys Teatteri Mukamas: Pöllö hukassa. Norrintiellä. 

Pieni pöllönpoika eksyy pesästään syvälle metsään, mutta onnekseen vastaan tulee metsän kannot ja kolot tarkkaan tunteva myyrä. Minkälaiseen seikkailuun uudet ystävykset joutuvatkaan etsiessään reittiä takaisin kotiin?

Yleisö pääsee osallistumaan esityksen kulkuun ratkaisemalla metsäisiä arvoituksia. Pöllö hukassa? -esitys tuo iloa perheen pienimmille ja vähän isommillekin katsojille. Nukke- ja musiikkiteatterin keinoin toteutetussa esityksessä musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin. Lähde mukaan seikkailuun, metsä on yllätyksiä täynnä!

TIEDOKSI

Koronaviruksen osalta noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita (THL). Seuraamme tilannetta ja tiedotamme tarvittaessa lisää. 

THL:n sivuilta voi ladata myös vapaasti käyttöön Koronavirukseen ja käsihygieniaan liittyviä viestintämateriaaleja. 

Varhaiskasvatuksessa kiinnitetään huomiota käsienpesuun ja lapsia opastetaan pesemään kädet huolellisesti. 

Lisätietoja:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Haituloissa olemme muuttaneet toimintatapoja suositusten suuntaan. Tässä esimerkkejä:
* Lasten kanssa keskustelAAN Koronaviruksesta
* Käsien pesua olemme opetelleet tehostetusti lasten kanssa. Käsien pesua valvotaan koko ajan.
* Pintoja puhdistetaan päivittäin tehostetusti, kahvoja, tuoleja, pöytiä...
* Käsiheipat jäävät pois, silmiin katsominen ja ja tervehdys riittää
* Aikuiset jakavat ruuan, voitelevat leivät, kaatavat maidot ym. ja tarjoilevat lapsille
* yhteistyötä koulujen ja muiden yksiköiden kanssa ei toistaiseksi järjestetä
Jos lapsella on päiväunikaveri, sitä säilytetään päiväkodissa koko ajan eli ei kuljeteta kodin ja päiväkodin väliä joka päivä. Lakanoiden vaihtopäivänä, myös unikaverit lähtevät kotiin pestäväksi.

Luonto-liikuntatoiminta käynnistyi

Vanhemmilla on ollut eskarihaun yhteydessä mahdollisuus valita lapselleen luonto-ja liikuntatoimintaa. Nyt keskiviikkona 30.9. Luonto-liikuntaryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Olen laittanut Wilma viestin ryhmään kuuluvien lasten huoltajille. Otathan yhteyttä oman ryhmän aikuiseen jos toivoisit lapsesi pääsevän mukaan luonto-liikuntatoimintaan.

Luonto-liikuntaryhmä kokoontuu joka toinen keskiviikko, silloin kun ei ole enkkua. Ryhmään kuuluu lapsia kaikista haituloiden ryhmistä sekä ikäluokista. Ryhmä käyttää pääsääntöisesti metsää, kotaa, liikuntapuistoa, Norrintien vanhan koulun liikuntatiloja sekä sovitusti muita tiloja. Suunnittelemme yhdessä lasten kanssa mitä kauden aikana teemme, mutta aloitamme nyt toisiin tutustumisella ekalla kerralla. Te huoltajat voitte myös kertoa vinkkejä mitä luontoon tai liikuntaan liittyvää toimintaa voisimme lasten kanssa kokeilla.

Mukaan tarvitaan aina pikkureppuun juomapullo ja istuinalusta sekä säänmukaisen vaatetuksen.
Ryhmän toiminnasta vastaavat Jaana, Katja ja Ansku.

Mediataitopassi

Jänis-ryhmän lapset tutustuvat mediataitoihin tällä hetkellä. Keskusteluissa on myös noussut esiin digilaitteilla pelaaminen, jonka vuoksi kotiin on lähdössä kotitehtävä, jossa pyydämme teitä myös kotona keskustelemaan lapsen kanssa ruutuajasta. Mitä muuta kivaa voi perheen kanssa tehdä, sopimaan ssäännöt milloin ja miten paljon teillä kotona katsellaan erilaisia ruutuja.
Tästä voitte kurkistaa etukäteen tehtävää tai tulostaa uuden jos eskarin tehtävä häviää.
https://neuvokasperhe.fi/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Neuvokas_2020_klik.pdf

Tuo tehtävä täytettynä eskariin, niin voimme jatkaa keskustelua tästä tärkeästä aiheesta viikolla 41.

Halutessanne voitte tästä tulostaa ja tehdä kotiin myös selkeän ruutusopimuksen:
https://neuvokasperhe.fi/wp-content/uploads/sites/2/2020/01/Perheen_ruutusopimus_t%C3%A4ytett%C3%A4v%C3%A4.pdf

Yleisöluistelut alkavat Forssan jäähallissa (kopio)

Nyt kannattaa omien mahdollisuuksien mukaan lähteä perheen kesken harjoittelemaan luistelemista lapsen kanssa Jäähalliin. Forssan harjoitusjäähallissa on yleisö luistelu vuoroja seuraavasti: keskiviikkoisin 13-15, perjantaisin 13-15 ja sunnuntaisin 14-16. Yleisöluistelut saattavat olla joskus peruttuja mahdollisten jääkiekkopelien vuoksi. Vuoron voi tarkistaa joka viikko Fopsin sivuilta/ uutiset/jäävuorot viikolle: https://www.fopsjuniorit.fi/uutiset/38453/jaavuorot-viikko-37

VANHEMPAINILLASSA 3.9.2020

 1. Varhaiskasvatuksen tavoitteet toimintakaudelle 2019-2020
  • Leikin kehittäminen oppimisen näkökulmasta
  • lasten osallisuuden (yhteisöllisyyden ja vaikuttamisen) lisääminen
  • Huoltajien osallisuuden(vaikuttamismahdollisuuksien) lisääminen

 

 1. Sähköiset ohjelmat:
 • WILMA: käytetään henkilökohtaisten asioiden ja joidenkin tärkeiden asioiden viestimiseen
  • yksi enää rekisteröitymättä
  • Sovellus kannattaa ladata puhelimeen, jotta saa ilmoituksen tulleista viesteistä.
  • poissaoloanomukset Wilmaan
 • Sähköisen järjestelmän hoitoaikojen ilmottaminen.
  • kaikki ilmottavat, myös pelkän eon.
 • pedanet, pikakuvake omaan laitteeseen oman ryhmän sivuille.
  • Pedanetistä löytyy tietoa oman ryhmän toiminnasta sekä lasten sähköiset kasvunkansiot. Kansioiden tunnet jaetaan perheille, kun olemme saaneet valokuvausluvat kuntoon. .. 
 1. Englantia ja luonto-liikunta-toimintaa tarjolla Haituloissa: Suvi Jussila pitää joka toinen viikko keskiviikkoisin enkkua. Luontoa ja liikuntaa torstaisin ja perjantaisin, sekä mahdollisesti joka toinen keskiviikko.
 2. Tammelan esiopetussuunnitelmassa korostetaan
  • vuorovaikutustaitoja ja tunnetaidot
  • Työskentelytaitoja ja oppimisvalmiudet
  • motoriset taidot
  • Ympäristötietoisuus ja luontosuhteen vahvistaminen
 3. Illan aikana käytiin keskustelua synttärikutsujen jakamisesta:
  1. saako jakaa täällä eskarissa? Paikalla olevat vanhemmat halusivat laittaa yhteystietonsa yhteiseen paperiin, jos voivat esimerkiksi laittaa synttärikutsuja suoraan lasten vanhemmille, tai kutsua kotiinsa leikkimään. Ilmoita ryhmän aikuiselle haluatteko myös jakaa yhteystietonne toisten lasten huoltajille. Sovittiin myös, että pidetään huolta ettei synttäreille jää kutsumatta vain yksi poika tai yksi tyttö. Huolehditaan yhdessä, ettei iloisista synttäreistä koidu toisille lapselle turhaa harmitusta.
  2. mitä mieltä synttäriherkkujen tarjoilusta? Sovittiin, että pidetään kauden aikana muutamat yhteissynttärit, jolloin synttärisankari saa tuoda haluamaansa herkkua tarjolle halutessaan. Suunnittelemme silloin päivän sankareiden toiveiden mukaan.
 4. Huolehdittehan säänmukaisen vaatetuksen ja vaihtovaatteita eskariin. Ulkoilemme joka päivä säällä kuin säällä.

Olemme laittaneet poissaolijoiden lokeroihin täytettäväksi valokuvauslupia, ekapelilupia, sekä illan muut kysymykset joihin toivomme huoltajien vastauksia ensiviikon (37) aikana.

Kirjoittelen tähän lopuksi vielä koontia teidän huoltajien toiveista kun saan poissaolleidenkin ajatukset eskariin.

 

Ajankohtaista

 • Jänis-ryhmän eskariaika on kiinteästi tästä eteenpäin 9-13. Ilvesten eskariaika on 8.45-12.45. Näin saamme talon sisällä aikatauluja hieman porrastettua, jolloin vältämme ruuhkatilanteet eteistiloissa ja parkkipaikalla. Huomioithan oman ryhmän aikataulun lasta tuodessasi ja hakiessasi siten että lapsi on eskarissa klo 9 mennessä ja vastaavasti iltapäivällä haettu klo 13 mennessä.
 • Jatkossa pidämme viikon aikana kaksi-kolme ns. ulkopäivää jolloin olemme metsässä kodalla tai muualla retkellä. Nämä päivät ovat pääsääntöisesti torstaisin ja perjantaisin. Torstaisin saamme eväät talon puolesta, mutta perjantaisin toivomme lapsen ottavan eväät kotoa. Hyvät eväät on esim. leipä ja hedelmä eväsrasiaan pakattuna ja hieman (max. 2dl) juotavaa. Toivomme että eväät olisivat terveelliset eli karkit, makeat keksit ja muut herkut jätetään herkkupäiville. Ulkopäivinä ruokailemme myöhemmin, n. klo 11.45.
 • Viikon aikana on myös kaksi sisäpäivää, jolloin olemme aamupäivän sisällä ja ruokailemme klo 11.00. Tämän jälkeen päivämme jatkuu ulkoilulla. 
 • Keskiviikkoisin 9.9. alkaen parittomilla viikoilla kokoontuu enkkukerho, jota vetää englanninopettaja Suvi Jussila. Enkkukerhoon osallistuvat sen valinneet lapset, mutta toki harjoittelemme enkkua leikkien ja päivittäisten toimintojen lomassa myös koko ryhmän kanssa.

Ajankohtaiset tiedotteetMuistattehan ilmoittaa lapsenne esiopetus- ja hoitoajat sähköiseen järjestelmään! Jos lapsi tulee pelkkään esiopetukseen, varataan lapselle eskariaika järjestelmässä. Huomioittehan, että yksittäinen viikko sulkeutuu aina keskiviikkoisin klo 24 puolitoistaviikkoa ennen varsinaista hoidontarvetta.
Lapsen vapaapäivät ilmoitetaan varauksissa koodilla: Ennaltailmoitettu poissaolo, jolloin päivä myös näkyy päiväkodin puhelinsovelluksessa. Mikäli on asian suhteen epäselvyyksiä, kysykää henkilökunnalta apua.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä