Karhut

Lasten ja perheiden liikuntapäivä

Ilo kasvaa liikkuen liikuntapäivä perheille lauantaina 21.9.2019 klo 9.30-13 liikuntapuistossa

Tervetuloa viettämään liikunnallista aamupäivää Tammelan uuteen urheilupuistoon!

Tapahtumaan voit saapua teille sopivaan aikaan. Ohjelmaa on koko tapahtuman ajan valitsemillanne toimintarasteilla. Urheilukentällä on useita lapsille suunnattuja toimintarasteja, joissa lapset voivat liikkua yhdessä perheen tai muun tuttavan kanssa. Rasteja voi kiertää haluamassanne järjestyksessä. 

Urheilukentällä on temppuratoja, polkuautoja, aitajuoksua, pituushyppyä, turbokeihäänheittoa ja muuta mukavaa tekemistä. 
Beachvolleykentällä on aarteenetsintänä hiekkabingoa.
Yläviheriöllä on jalkapallon taitorata.
Lähellä parkkipaikkaa opastaulun takana on frisbeegolf.
Kodalla pääsee maastoratsastamaan keppareilla, tutkimaan metsää ja leikkimään eläinbongausta.

Kodassa voit vaikka syödä omia eväitä. Retkeilemällä Mustialan laavulle löytyy omatoiminen makkaranpaistopaikka. 

Toimintarasteilla opastavat varhaiskasvatuksen työntekijät. Rasteilta on mahdollisuus kerätä leimoja passiin. 300:lle ensimmäiselle ahkeralle leimojen kerääjälle on luvassa yllätyspalkinto, jonka voi noutaa mehupisteeltä liikuntakeskuksen katoksesta. Passin saat toimintarasteilta. 

Liikuntapäivään kannattaa saapua polkupyörillä, jotka voi viedä pyöräparkkiin parkkipaikalle urheilukentän yläpuolelle. Autoille parkkipaikkoja on liikuntapuiston parkkipaikalla ja yläheittokentällä. Ajetaan autiolla varovasti. Liikuntapuistossa pääsee liikkumaan lastenvaunujen kanssa. 
Liikuntakeskuksessa on käytössä pukuhuoneet. 
Liikuntapuiston kahvio on varattu frisbeegolfkisoille. 

Urheilupuiston frisbeegolfradalla on kisat, joten liikuntapäivän ohessa pääsee seuraamaan huippufrisbeegolfia.

Tapahtuma on maksuton. 
Tapahtumaan ilmoittaudutaan omaan lapsiryhmään ke 18.9. mennessä

Tervetuloa ulkoilemaan!
EEAD8F55-8901-44B7-9EFC-2E80289DDA21.jpeg

Tiedote HAITULOISTA kaudelle 2019-2020

Päiväkoti Haitulat (Ketut, Karhut ja Ilvekset)

Kausi 2019-2020

 

Päiväkoti Haitulat aukeaa 6.30 ja sulkeutuu 17.00. Aamuisin kaikki lapset ja henkilökunta ovat aamupalaan saakka keskikerroksessa. Alakerran Karhuryhmän ulko-ovi avataan kuitenkin heti aamulla, jonne Karhuryhmäläiset voivat jättää ulkovaatteensa valmiiksi ulkoilua odottamaan. Lasten ulkovaatteet riisutaan lapsen omaan naulakkoon ja kengät jätetään ulkoeteiseen. Aikuisille on sinisiä kengänsuojia, jos ei halua riisua kenkiään. Sisätiloissa ei kuljeta lainkaan ulkokengillä, sillä lapset leikkivät kaikkialla – eikä kuraisilla lattioilla ole mukavaa leikkiä. Sen jälkeen mennään vessaan pesemään kädet ja huoltaja saattaa lapsensa ryhmätiloihin päiväkodin aikuisten luo ja lapsi tägätään sisään
.ilves.jpg

Kun tulette hakemaan lasta päiväkodista, on tärkeää, että lähtötilanne on selkeä, sillä jokainen lapsi on kirjattu pihalla valvovien aikuisten listoihin. Lapsen tulee käydä kättelemässä päiväkodintyöntekijää hyvästiksi. Näin saadaan ”lapsikirjanpito” täsmäämään ja opitaan samalla hyviä tapoja. Aikuiset avaavat portit eivätkä salli lasten kiivetä aidan yli kotiin lähtiessä. Lasten lokerolla on hyvä käydä päivittäin katsomassa onko siellä likapyykkiä tuliaisena, tiedotteita tai lapsen töitä kotiin vietäväksi. Jos lasta hakee joku muu, muistakaa kertoa meille siitä etukäteen. Lasta ei luovuteta muille kuin omille vanhemmille tai heidän nimeämälle, perustietolomakkeelle kirjatulle yli 18- vuotiaalle henkilölle.

 

Pukeutuminen päiväkotiin/ eskariin

Päiväkodissa lapsi tarvitsee säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja kengät ja mukavat sisävaatteet, joiden likaantumista ei tarvitse varoa. Nimikoikaa kaikki lasten vaatteet, kengät ja unilelut. Vaikka lapsi tuntisikin omat tavaransa, aikuiset eivät välttämättä niitä tunne ja ne voivat ajautua väärille paikoille päivän mittaan. Nimikointiin käy tekstiilitussi tai nimilaput. Jos lapsen vaatteet likaantuvat, laitetaan muovipussiin kotiin vietäviksi. Päiväkodissa ei pestä lapsen vaatteita. Jos lapselle on lainattu päiväkodin varavaatteita, palauta ne myöhemmin pestyinä. Lapsen varavaatteet säilytetään repussa/kassissa lapsen omalla naulakkopaikalla ja reppu viedään perjantaisin kotiin tarkistettavaksi ja täydennettäväksi.

Kuravaatteet ja kumisaappaat ovat tarpeelliset lähes koko toimintakauden. Huolehdi, että lapsella on siis kuravaatteet aina päiväkodissa. Kuravaatteita voi säilyttää eteisessä nimikoidussa henkarissa. Kuravaatteet viedään kotiin pestäväksi tarvittaessa.

 

Lelut

Lapsella voi olla päiväkodissa unikaveri. Unikaveria voi säilyttää sängyssä tai naulakossa. Lapsi voi ottaa päiväkotiin oman lelun mukaan erikseen sovittuina päivänä, oman lelun päivänä. Muistathan nimikoida myös unikaverit/ lelut.

kettu.jpg

Kasvunkansio 

Lapselle on hyvä tuoda päiväkotiin A4 kokoinen kasvunkansio, jonka lapsi saa kotiinsa lapsen siirtyessä kouluun tai kansion täyttyessä. Kansioon rei’itetään lapsen piirustuksia, tehtäviä ja muita tuotoksia.

Jokaiselle lapselle tehdään myös sähköinen kasvunkansio pedanettiin https://peda.net/tammela/varhaiskasvatus/ph lapsen oman ryhmän sivujen alle. Sähköiseen kasvun kansioon talletetaan valokuvia ja videoita lapsen puuhista päiväkodissa/ eskarissa. Vanhemman on rekisteröidyttävä pedanetin käyttäjäksi, jonka jälkeen päiväkodin työntekijä hyväksyy vanhemman ylläpitäjäksi. Tämän jälkeen vanhemmat pääsevät katsomaan sekä lisäämään kuvia pedanetin kasvunkansioihin. Lisätietoa saat omasta ryhmästäsi. Lapsen siirtyessä kouluun vanhemmalla on mahdollisuus saada itselleen oman lapsen pedanetin kasvunkansio videoineen ja kuvineen.

 

Tiedon kulku

Ryhmien viikko-ohjelma sekä muita ajankohtaisia tiedotuksia löytyy pedanetistä oman ryhmän sivuilta. Seuraavan viikon viikko-ohjelma sekä päiväkotiin /eskariin tarvittavat tarvikkeet pyritään kirjoittamaan pedanettiin aina viikon lopulla.

 

Äkilliset ilmoitukset; sairaus, myöhästyminen eskarista, hoitopäivän muutosilmoitukset yms. kannattaa ilmoittaa ryhmän puhelimeen soittamalla tai tekstiviestillä. Wilman kautta viestitään lapsen /perheen henkilökohtaisista asioista. Esim. eskarin vapaapäivä anomukset (1-5vrk) kannattaa anoa wilman kautta oman ryhmän opettajalta.

 

 

Hoitoaikojen ilmottamien

Muistattehan ilmoittaa lapsenne esiopetus- ja hoitoajat sähköiseen järjestelmään! Jos lapsi tulee pelkkään esiopetukseen, varataan lapselle eskariaika järjestelmässä. Huomioittehan, että yksittäinen viikko sulkeutuu aina keskiviikkoisin klo 24 puolitoistaviikkoa ennen varsinaista hoidontarvetta.

Lapsen vapaapäivät ilmoitetaan varauksissa koodilla: Ennaltailmoitettu poissaolo, jolloin päivä myös näkyy päiväkodin puhelinsovelluksessa. Mikäli on asian suhteen epäselvyyksiä, kysykää henkilökunnalta apua.

karhu.jpg

Ajankohtaiset tiedotteet

Esiopetus alkaa to 22.8. klo 9 - 13.00

Lapsi voi tuoda päiväkotiin oman penaalin, jota säilytämme lapsen nimetyssä laatikossa. Kyniä löytyy kyllä päiväkodiltakin.

Tuo päiväkotiin lapselle kansio, johon voimme kerätä vuoden aikana tehtäviä, piirustuksia ja muita tuotoksia.

Muistattehan ilmoittaa lapsenne esiopetus- ja hoitoajat sähköiseen järjestelmään! Jos lapsi tulee pelkkään esiopetukseen, varataan lapselle eskariaika järjestelmässä. Huomioittehan, että yksittäinen viikko sulkeutuu aina keskiviikkoisin klo 24 puolitoistaviikkoa ennen varsinaista hoidontarvetta.
Lapsen vapaapäivät ilmoitetaan varauksissa koodilla: Ennaltailmoitettu poissaolo, jolloin päivä myös näkyy päiväkodin puhelinsovelluksessa. Mikäli on asian suhteen epäselvyyksiä, kysykää henkilökunnalta apua.