Ilvekset

Viikko-ohjelmat

Vko 39 (23.-27.9.)
Ma 23.9. Yhteissynttärit kodalla. Sankarit ovat suunnitelleet ohjelmaa metsään.
Ti 24.9. Kalenteri ja matikkapaja
Ke 25.9. Metsää. Kuttu- ja enkkukerho.
To 26.9. Metsäpäivä
Pe 27.9. Sivistystoimen avoimet ovet. Partiopäivä kodalla Karhujen kanssa.

Vko 38 (16.-20.9.)

Ma 16.9. Kirjaston järjestämä kirjastoleikki klo 9 ja 9.30. Lähdemme päiväkodilta kävelemään kohti kirjastoa klo 8.45. Jaamme eskarilaiset kahteen ryhmään ja samalla reissulla pääsemme leikkimään kirjastonpuistoon.
Ti 17.9. Sisäpäivä: äidinkieltä ja leikkiä.
Ke 18.9.-to 19.9. pyöräilyä liikuntakeskuksella. Tarkistattehan, että lapsenne pyörän säädöt (satulan/ohjaustangon korkeus, ilmanpaine renkaissa) ja kypärässä sopivan mittaiset remmit). Pyörän voi jättää yöksi päiväkotiin.
Pe 20.9. partioperjantai Karhujen kanssa
La Koko perheen Ilo kasvaa liikkuen -tapahtuma klo 9.30 liikuntakeskuksella

Ajankohtaiset asiat

Ilo kasvaa liikkuen liikuntapäivä perheille lauantaina 21.9.2019 klo 9.30-13 liikuntapuistossa

Tervetuloa viettämään liikunnallista aamupäivää Tammelan uuteen urheilupuistoon!

Tapahtumaan voit saapua teille sopivaan aikaan. Ohjelmaa on koko tapahtuman ajan valitsemillanne toimintarasteilla. Urheilukentällä on useita lapsille suunnattuja toimintarasteja, joissa lapset voivat liikkua yhdessä perheen tai muun tuttavan kanssa. Rasteja voi kiertää haluamassanne järjestyksessä. 

Urheilukentällä on temppuratoja, polkuautoja, aitajuoksua, pituushyppyä, turbokeihäänheittoa ja muuta mukavaa tekemistä. 
Beachvolleykentällä on aarteenetsintänä hiekkabingoa.
Yläviheriöllä on jalkapallon taitorata.
Lähellä parkkipaikkaa opastaulun takana on frisbeegolf.
Kodalla pääsee maastoratsastamaan keppareilla, tutkimaan metsää ja leikkimään eläinbongausta.

Kodassa voit vaikka syödä omia eväitä. Retkeilemällä Mustialan laavulle löytyy omatoiminen makkaranpaistopaikka. 

Toimintarasteilla opastavat varhaiskasvatuksen työntekijät. Rasteilta on mahdollisuus kerätä leimoja passiin. 300:lle ensimmäiselle ahkeralle leimojen kerääjälle on luvassa yllätyspalkinto, jonka voi noutaa mehupisteeltä liikuntakeskuksen katoksesta. Passin saat toimintarasteilta. 

Liikuntapäivään kannattaa saapua polkupyörillä, jotka voi viedä pyöräparkkiin parkkipaikalle urheilukentän yläpuolelle. Autoille parkkipaikkoja on liikuntapuiston parkkipaikalla ja yläheittokentällä. Ajetaan autiolla varovasti. Liikuntapuistossa pääsee liikkumaan lastenvaunujen kanssa. 
Liikuntakeskuksessa on käytössä pukuhuoneet. 
Liikuntapuiston kahvio on varattu frisbeegolfkisoille. 

Urheilupuiston frisbeegolfradalla on kisat, joten liikuntapäivän ohessa pääsee seuraamaan huippufrisbeegolfia.

Tapahtuma on maksuton. 
Tapahtumaan ilmoittaudutaan omaan lapsiryhmään ke 18.9. mennessä. 

Tervetuloa ulkoilemaan!
Opiskelijan projekti eskarilaisten kanssa

Hei Ilvesten vanhemmat ja huoltajat!

Olen Annika Määttänen, toisen vuoden lastenohjaaja opiskelija Hämeenlinnan Ammattiopisto Tavastiasta. Olen ollut Päiväkoti Haituloissa Ilvesten ryhmässä jo 4 viikkoa ja minulla vielä muutama viikko harjoittelua jäljellä (viikolle 39 saakka). Harjoitteluun on kuulunut koulutehtävien tekoa ja Ilvesten kanssa aloitimme toisella Eskari viikolla Projekti työskentelyä aiheena; valokuvasuunnistus ja ryhmässä toimiminen/yhteistyö.

Lasten kanssa edettiin vaihe vaiheelta. Ensimmäiseksi jaoin lapset ryhmiin ja siitä pareihin ja pääsivät yhdessä ipadeilla kuvailemaan mielenkiinnonkohteitaan ja suunnistusrasteja.

Seuraavaksi lapset pääsivät keksimään tehtäviä rasteille ; leikkejä/ erilaisia tehtäviä ja äänestämään omalle ryhmälleen nimeä.

He pääsivät valitsemaan jokainen suunnistuskuvan ja saivat tietää millä nimellä heidän porukka pääsee toteuttamaan heidän valokuvasuunnistuksensa, ryhmät ; Metsäneläimet , Menninkäiset & Ryhmänrakentajat.

Ryhmissä lapset suunnistivat yhdessä tehtävärasteille ja toteuttivat rastin tehtävät / leikit yhdessä aikuisen kanssa.

Kaikki lapset olivat innokkaasti mukana toteuttamassa suunnitelmaa sekä tarmokkaasti etenivät valokuvasuunnistuksessa rastilta rastille.

Suunnistuksen jälkeen äänestettiin lasten kanssa "posteri" eli koottiin kaikki aikaisemmat; mielenkiinnonkohteet, valokuvasuunnistus kuvat yms. yhdelle isolle pahville, jonka lapset äänestivät Vuoreksi. Ja siitä lähettiin taiteilemaan heidän näköistään posteria, joka löytyy Päiväkodin ison eteisen seinältä (missä lasten reput ja vaatteet). Iso kiitos kaikille lapsille mielenkiinnosta ja osallisuudesta sekä myös teille vanhemmille, jotka annoitte mahdollisuuden ottaa kuvia lapsista, ne koskien projektia joka jää ainoastaan Päiväkodin käyttöön.

Vanhemmat pääsette ihailemaan lastenne työnjälkeä päiväkodilla! :)

- Annika

Eskarikuljetukset

Esiopetuskuljetusten reitit ja aikataulut (täydentyvät viikkojen 33-34 aikana):

Päiväkoti Haitulat

Teuron suunta:
Väärämäentie th klo 7.18 - Laakerintie th klo 7.20 - Kangasniementie klo 7.40 - Ojajärventie klo 7.46 - Simolantie klo 8.35 - Päiväkoti Haitulat klo 8.48.

Kydön suunta:
Kytö klo 8.40 - Päiväkoti Haitulat klo 8.45.

Iltapäiväkuljetukset lähteävät päiväkodilta klo 13 Kydön, Myllykylän ja Teuron suuntaan. 


Esiopetuskuljetusta liikennöivät:
Teuron suunta ja esiopetus Kirkonkylä Koivuhuhta Ky
Hykkilä-Lunkaan-Myllykylän ja Niittukulman-Loimosten suunta Invataksi Matti Lehtinen Ky
Kaukjärven suunta Linjaliikenne Kivistö


Esiopetus alkaa to 22.8.2019. Lisätietoja esiopetusvuoden toiminta-ajoista ja loma-ajoista esiopetuksen työajat -sivulla. 


Linja-auto ja taksi kerää lapset laajalta alueelta. Vanhempia pyydetään valmistamaan lapsensa hyvissä ajoin aikataulun mukaisesti linja-auton/taksin tuloon tien varteen. Linja-auto/taksi ei jää odottamaan reittiaikataulujen vuoksi. Vanhempien on hyvä odottaa pysäkillä linja-auton/taksin saapumista lapsen kanssa. Samoin eskaripäivän päätteeksi on tarkoituksenmukaista olla vastassa lasta pysäkillä. Liikennöitsijältä saa tarkan tiedon pysäkin paikasta. Lisäksi vanhempi voi ilmoittaa kuljettajalle puhelinnumeron, josta tavoittaa tarvittaessa esiopetuskuljetuksiin liittyen. 

Kaikilta toivotaan kärsivällisyyttä aikataulujen suhteen. Aikataulut voivat hieman muuttua keleistä ja reitistä riippuen. Kuljetusalue Tammelassa on laaja, ja pyrimme saamaan kaikki esiopetuskuljetukset toimimaan mahdollisimman hyvin. 

Jos lapsenne ei tarvitse kuljetusta esiopetuksen aikana (esim. lapsi sairastuu tai on vapaapäivä), vanhemmat huolehtivat peruutuksen liikennöitsijälle itse. Jos mahdollista poissaoloista pyydetään ilmoittamaan kuljettajalle viimeistään edellispäivänä tekstiviestillä ja jos poissaolo on tiedossa aiemmin, mieluiten viikkoa ennen. Mikäli lapsenne esiopetuskuljetustarve päättyy, ilmoittakaa siitä varhaiskasvatusjohtajalle ja liikennöitsijälle. 

Liikennöitsijöiden yhteystiedot:
Linjaliikenne Kivistö p. 03 42462600
Taksi Lehtinen Ky p. 040 7270486
Forbus Ky p. 0400 817140
Koivuhuhta Ky p. 050 3008686
Vekka Liikenne Oy 045 2286335

Lisätietoja: 
Varhaiskasvatusjohtaja p. 050 3722267

Tiedote HAITULOISTA kaudelle 2019-2020

Päiväkoti Haitulat (Ketut, Karhut ja Ilvekset)

Kausi 2019-2020

 

Päiväkoti Haitulat aukeaa 6.30 ja sulkeutuu 17.00. Aamuisin kaikki lapset ja henkilökunta ovat aamupalaan saakka keskikerroksessa. Alakerran Karhuryhmän ulko-ovi avataan kuitenkin heti aamulla, jonne Karhuryhmäläiset voivat jättää ulkovaatteensa valmiiksi ulkoilua odottamaan. Lasten ulkovaatteet riisutaan lapsen omaan naulakkoon ja kengät jätetään ulkoeteiseen. Aikuisille on sinisiä kengänsuojia, jos ei halua riisua kenkiään. Sisätiloissa ei kuljeta lainkaan ulkokengillä, sillä lapset leikkivät kaikkialla – eikä kuraisilla lattioilla ole mukavaa leikkiä. Sen jälkeen mennään vessaan pesemään kädet ja huoltaja saattaa lapsensa ryhmätiloihin päiväkodin aikuisten luo ja lapsi tägätään sisään
.ilves.jpg

Kun tulette hakemaan lasta päiväkodista, on tärkeää, että lähtötilanne on selkeä, sillä jokainen lapsi on kirjattu pihalla valvovien aikuisten listoihin. Lapsen tulee käydä kättelemässä päiväkodintyöntekijää hyvästiksi. Näin saadaan ”lapsikirjanpito” täsmäämään ja opitaan samalla hyviä tapoja. Aikuiset avaavat portit eivätkä salli lasten kiivetä aidan yli kotiin lähtiessä. Lasten lokerolla on hyvä käydä päivittäin katsomassa onko siellä likapyykkiä tuliaisena, tiedotteita tai lapsen töitä kotiin vietäväksi. Jos lasta hakee joku muu, muistakaa kertoa meille siitä etukäteen. Lasta ei luovuteta muille kuin omille vanhemmille tai heidän nimeämälle, perustietolomakkeelle kirjatulle yli 18- vuotiaalle henkilölle.

 

Pukeutuminen päiväkotiin/ eskariin

Päiväkodissa lapsi tarvitsee säähän sopivat ulkoiluvaatteet ja kengät ja mukavat sisävaatteet, joiden likaantumista ei tarvitse varoa. Nimikoikaa kaikki lasten vaatteet, kengät ja unilelut. Vaikka lapsi tuntisikin omat tavaransa, aikuiset eivät välttämättä niitä tunne ja ne voivat ajautua väärille paikoille päivän mittaan. Nimikointiin käy tekstiilitussi tai nimilaput. Jos lapsen vaatteet likaantuvat, laitetaan muovipussiin kotiin vietäviksi. Päiväkodissa ei pestä lapsen vaatteita. Jos lapselle on lainattu päiväkodin varavaatteita, palauta ne myöhemmin pestyinä. Lapsen varavaatteet säilytetään repussa/kassissa lapsen omalla naulakkopaikalla ja reppu viedään perjantaisin kotiin tarkistettavaksi ja täydennettäväksi.

Kuravaatteet ja kumisaappaat ovat tarpeelliset lähes koko toimintakauden. Huolehdi, että lapsella on siis kuravaatteet aina päiväkodissa. Kuravaatteita voi säilyttää eteisessä nimikoidussa henkarissa. Kuravaatteet viedään kotiin pestäväksi tarvittaessa.

 

Lelut

Lapsella voi olla päiväkodissa unikaveri. Unikaveria voi säilyttää sängyssä tai naulakossa. Lapsi voi ottaa päiväkotiin oman lelun mukaan erikseen sovittuina päivänä, oman lelun päivänä. Muistathan nimikoida myös unikaverit/ lelut.

kettu.jpg

Kasvunkansio 

Lapselle on hyvä tuoda päiväkotiin A4 kokoinen kasvunkansio, jonka lapsi saa kotiinsa lapsen siirtyessä kouluun tai kansion täyttyessä. Kansioon rei’itetään lapsen piirustuksia, tehtäviä ja muita tuotoksia.

Jokaiselle lapselle tehdään myös sähköinen kasvunkansio pedanettiin https://peda.net/tammela/varhaiskasvatus/ph lapsen oman ryhmän sivujen alle. Sähköiseen kasvun kansioon talletetaan valokuvia ja videoita lapsen puuhista päiväkodissa/ eskarissa. Vanhemman on rekisteröidyttävä pedanetin käyttäjäksi, jonka jälkeen päiväkodin työntekijä hyväksyy vanhemman ylläpitäjäksi. Tämän jälkeen vanhemmat pääsevät katsomaan sekä lisäämään kuvia pedanetin kasvunkansioihin. Lisätietoa saat omasta ryhmästäsi. Lapsen siirtyessä kouluun vanhemmalla on mahdollisuus saada itselleen oman lapsen pedanetin kasvunkansio videoineen ja kuvineen.

 

Tiedon kulku

Ryhmien viikko-ohjelma sekä muita ajankohtaisia tiedotuksia löytyy pedanetistä oman ryhmän sivuilta. Seuraavan viikon viikko-ohjelma sekä päiväkotiin /eskariin tarvittavat tarvikkeet pyritään kirjoittamaan pedanettiin aina viikon lopulla.

 

Äkilliset ilmoitukset; sairaus, myöhästyminen eskarista, hoitopäivän muutosilmoitukset yms. kannattaa ilmoittaa ryhmän puhelimeen soittamalla tai tekstiviestillä. Wilman kautta viestitään lapsen /perheen henkilökohtaisista asioista. Esim. eskarin vapaapäivä anomukset (1-5vrk) kannattaa anoa wilman kautta oman ryhmän opettajalta.

 

 

Hoitoaikojen ilmottamien

Muistattehan ilmoittaa lapsenne esiopetus- ja hoitoajat sähköiseen järjestelmään! Jos lapsi tulee pelkkään esiopetukseen, varataan lapselle eskariaika järjestelmässä. Huomioittehan, että yksittäinen viikko sulkeutuu aina keskiviikkoisin klo 24 puolitoistaviikkoa ennen varsinaista hoidontarvetta.

Lapsen vapaapäivät ilmoitetaan varauksissa koodilla: Ennaltailmoitettu poissaolo, jolloin päivä myös näkyy päiväkodin puhelinsovelluksessa. Mikäli on asian suhteen epäselvyyksiä, kysykää henkilökunnalta apua.

karhu.jpg

Ilvesten aikuiset

Ann-Mari Moisander varhaiskasvatuksen lastenhoitaja
Mira Salorinta varhaiskasvatuksen opettaja
Tuulia Kannisto varhaiskasvatuksen opettaja

Puhelinnumero ryhmään on 050 411 6033.

haitulat@tammela.fi

IMG_0144.JPG

PA130284.JPG IMG_6372.JPG