← Verkkolehti

Mielikuvaharjoittelu kannattaa ottaa osaksi lastenkasvatusta

HS MIELIPIDE 7.6.2017
Mietin opettajana, miten kohtaan juuri tämän lapsen seuraavana päivänä.
KEIHÄÄNHEITTÄJÄ Tero Pitkämäki kertoi, mikä on huippu-urheilijan menestykselle välttämätöntä harjoit­telua (HS 4.6.). Hän on huomannut, että isojen parannusten takana on aina mielikuvaharjoittelu. Pitkämäen päässä lentää keihäs juuri ennen nukkumaanmenoa.

On hyvä, että tämänlaatuinen työskentely tuodaan esille. Itse olen tehnyt opettajan työssäni samanlaista mielikuvaharjoittelua kaksikymmentä vuotta. Käyn ennen nukkumaanmenoa ajatuksissani läpi jokaisen luokkani lapsen. Otan hänet ajatuksiini, katson, kuinka päivä on sujunut, ja suuntaan ajatukseni huomiseen. Mietin, miten kohtaan juuri tämän lapsen seuraavana päivänä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Kertoessani tästä olen saanut osakseni lähinnä huvittuneisuutta ja hymähtelyä. Minua on pidetty ehkä myös omituisena. Pitkämäen ja muiden urheilijoiden kertomana siitä tulee tietysti huippuasia, ja hyvä niin.

Ehkä tällainen työskentely olisi sittenkin hyvä ottaa kas­vattajien käyttöön. Ovathan ­hyvät tulokset lastenkasvatuk­sessa vähintään yhtä tärkeitä kuin urheilussa. Kokemuksesta voin vakuuttaa, että mielikuvaharjoittelun tulokset ovat ihmeellisiä eikä harjoittelua voi koskaan väheksyä.

Veli Körkkö

steinerkoulun luokanopettaja

Vaasa