≡ Navigointi

Verkkolehti

Mielikuvaharjoittelu kannattaa ottaa osaksi lastenkasvatusta

HS MIELIPIDE 7.6.2017
Mietin opettajana, miten kohtaan juuri tämän lapsen seuraavana päivänä.
KEIHÄÄNHEITTÄJÄ Tero Pitkämäki kertoi, mikä on huippu-urheilijan menestykselle välttämätöntä harjoit­telua (HS 4.6.). Hän on huomannut, että isojen parannusten takana on aina mielikuvaharjoittelu. Pitkämäen päässä lentää keihäs juuri ennen nukkumaanmenoa.

On hyvä, että tämänlaatuinen työskentely tuodaan esille. Itse olen tehnyt opettajan työssäni samanlaista mielikuvaharjoittelua kaksikymmentä vuotta. Käyn ennen nukkumaanmenoa ajatuksissani läpi jokaisen luokkani lapsen. Otan hänet ajatuksiini, katson, kuinka päivä on sujunut, ja suuntaan ajatukseni huomiseen. Mietin, miten kohtaan juuri tämän lapsen seuraavana päivänä, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen.

Kertoessani tästä olen saanut osakseni lähinnä huvittuneisuutta ja hymähtelyä. Minua on pidetty ehkä myös omituisena. Pitkämäen ja muiden urheilijoiden kertomana siitä tulee tietysti huippuasia, ja hyvä niin.

Ehkä tällainen työskentely olisi sittenkin hyvä ottaa kas­vattajien käyttöön. Ovathan ­hyvät tulokset lastenkasvatuk­sessa vähintään yhtä tärkeitä kuin urheilussa. Kokemuksesta voin vakuuttaa, että mielikuvaharjoittelun tulokset ovat ihmeellisiä eikä harjoittelua voi koskaan väheksyä.

Veli Körkkö

steinerkoulun luokanopettaja

Vaasa

Steinerkasvatuksen verkkolehti elää ajassa

Steinerkasvatus_p.pngTervetuloa Steinerkasvatuksen verkkolehden upouusille sivuille! Olemme vielä rakentelemassa kokonaisuutta - mutta julkaistuun sisältöön saa tutustua jo aivan vapaasti! Mikäli sinulla herää halu osallistua lehden tekemiseen kirjoittamalla tai kuvaamalla - ota yhteyttä Steinerkasvatuksen liittoon! (Pia Pale p. 0443588826)


Steinerkasvatus-lehti puhuu steinerpedagogiikasta, steinerkouluista ja -päiväkodeista, niissä toimivista ihmisistä, ajatuksista ja ideoista pedagogiikan takana, siitä mitä tehdään, ollaan tehty ja voitaisiin vielä joskus tehdä...

Steinerkasvatuksen tekijöinä on ihmisiä, jotka ovat inspiroituneet pedagogiikan erilaisista mahdollisuuksista, haluavat löytää uusia tapoja omaan työskentelyyn, pohdiskelevat omaa työtä, pedagogiikkaa ja erilaisia ilmiöitä.

Steinerkasvatus-verkkolehti koostuu pääasiassa eri aiheisista osioista, joissa käydään keskustelua tietyn teeman ympärillä – välillä kevyemmin ja välillä syvällisemmin. Tavoitteena on tuoda esiin se monivärinen kudelma, jonka steinerkasvatus tämän päivän Suomessa luo.

Tervetuloa mukaan lukemaan ja osallistumaan keskusteluun.

PRINTTI- JA VERKKOLEHTI KULKEVAT VIEREKKÄIN

Steinerkasvatuksen printtilehti elää joka numerossaan vahvasti jonkin teeman äärellä. Tällä kertaa se on lukeminen ja kirjoittaminen. Samaa teemaa käsitellään myös verkkolehden puolella - ja täällä lukija voi osallistua keskusteluun! Lähetä meille aiheeseen liittyvä mielipidekirjoitus! Kommentti! Pohdinta! Kysymys!

Yhteydenotot Steinerkasvatuksen liiton toimisto / Pia Pale.

Verkkolehden luonteeseen kuuluu rönsyily ja aiheiden runsaus. Tällä puolella aitaa ruoho saattaa olla vihreämpää? Tai ainakin tällä kedolla kasvaa monenlaisia kukkia.

Ne jutuista jotka on julkaistu myös printti-lehdessä on merkitty tällaisella tunnisteella: P+V.png