EDUCA-MESSUT 25.-26.1.2019

MIKÄ TEKEE STEINERKOULUSTA AJANKOHTAISEN NYT JA TULEVAISUUDESSA?

5.png

Perjantai TIETO-lava perjantai 25.1. klo 14.45 -15.30

Mikä tekee steinerkoulusta ajankohtaisen nyt ja tulevaisuudessa?

Vuonna 1919 steinerkoulu oli radikaali vaihtoehto ja uudistaja. Onko se yhä sitä?

Steinerkoulu täyttää 100 vuotta ja se on säilyttänyt vuosikymmenestä toiseen monia tunnistettavia erityispiirteitään. Sinä aikana maailma on muuttunut paljon. Miten steinerkoulu vastaa ilmastokriisiin ja ympäristökysymyksiin, digitalisaatioon ja tiedon luonteen muutokseen, globalisaation syvenemiseen ja yleisiin hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Mitä ratkaisuja steinerkoululla on koulu- ja opetusmaailman haasteisiin? Miten oppiminen tuodaan lähemmäs elämää ja mitkä ovat ratkaisut motivaatio -ja työrauhaongelmiin? Keskustelijoina steinerkoulun entiset oppilaat.

 

Tony Dunderfelt haastattelee steinerkoulun entisiä oppilaita: Jarno Paalasmaa, Steinerkoulun ABC -kirjan kirjoittaja,  Alina Tomnikov, näyttelijä, Oras Tynkkynen, poliitikko ja Antti “Letku” Lehtinen, muusikko.


Osa WALDORF 100 -juhlavuoden tapahtumia.

Mihin tarvitaan vaihtoehtopedagogiikkaa?

WP-sloganit.jpg
Lauantai Tahto-lava 26.1.2019 klo 14.45 – 15.30

Mihin tarvitaan vaihtoehtopedagogiikkaa?  

Mitä hyötyä maailman parhaalle koulujärjestelmälle on vaihtoehdoista? Steinerkouluja on ollut Suomessa yli 60 vuotta. Montessori- ja Freinetopetusta on ollut 80-luvulta lähtien. Mitä nämä vaihtoehdot antavat Suomelle? Miten vaihtoehtopedagogiikat ovat ratkaisseet kysymykset työrauhasta ilmastonmuutokseen?

Mielenkiintoisen keskustelun haastattelijana Arno Kotro. Vastaamassa Helena Sandell, steinerpedagogiikka, Kati Nordman, freinetpedagogiikka, Outi Leiste, montessoripedagogiikka sekä kasvatustieteen tohtori Martti Hellström.


Osa WALDORF 100 -juhlavuoden tapahtumia.