Aleksanteri Kenan koulu

Lehdistötiedote 28.6.2018

Sodankylässä koulut alkavat elokuussa tiiviisti väistötiloissa, loppusyksystä saadaan lisätilaa parakeista

Sodankylän Sompion koululta siirrytään väistötiloihin alkukesällä todettujen sisäilmaongelmien vuoksi. Koulurakennuksessa havaittiin kuntotutkimuksen lisätutkimusten yhteydessä puutteita ilmanvaihtojärjestelmässä, sekä laaja-alaisia kosteus- ja mikrobivaurioita. Sisäilmaan vaikuttavat tekijät aiheuttavat terveydensuojelulaissa määriteltyä terveyshaittaa, minkä vuoksi terveydensuojeluviranomainen esitti etsimään rakennuksessa tapahtuvalla toiminnalle korvaavat tilat syksystä 2018 alkaen.  Tuleva kouluvuosi aloitetaan Aleksanteri Kenan koulun, Kitisenrannan koulun sekä lukion tutkituissa tiloissa ennen kuin lisätilaa saadaan parakkirakennuksista.

Elokuussa 0 - 2 luokkalaiset sijoittuvat Kitisenrannan koululle remontoituihin väistötiloihin, 3 luokat lukiolle ja 4 - 6 luokat Aleksanteri Kenan koulun tiloihin. Ensimmäisten kouluviikkojen aikana voidaan joutua hyödyntämään myös Aleksanteri Kenan koulun monitoimitilaa tai Sodankylän liikuntahallia, koska Aleksanteri Kenan koulun A-rakennuksen remontti ei ehdikään valmistua lukuvuoden alkuun mennessä. A-rakennuksen remontti valmistuu viimeistään elokuun loppuun mennessä, jonka jälkeen saadaan käyttöön kuusi luokkatilaa lisää.

Kaksi parakkirakennusta syys-lokakuussa

Kun väistötilojen tarve selvisi touko-kesäkuun vaihteessa, päätti Sodankylän kunnanhallitus kilpailuttaa väistötilat nopeutetulla aikataululla. Kilpailutukseen tuli kolme tarjousta ja tarjouskilpailun voitti Ekotalo Rent Oy. Toimittaja on luvannut moduulirakennuksen, eli parakin, Sodankylään elokuun aikana, jonka jälkeen aloitetaan sisätyöt. Tavoitteena on, että ensimmäinen parakki on käytössä syys-lokakuussa. Parakissa on tilat kymmenelle opetusryhmälle ja se sijoitetaan Aleksanteri Kenan koulun pihapiiriin.

Jo aiemmin tilattu parakkirakennus saapuu Kitisenrannan koululle lokakuussa. Tässä rakennuksessa on tilat kuudelle opetusryhmälle. Kun molemmat parakkirakennukset ovat käytössä, tuplaantuu väistötilojen määrä Kitisenrannalla. Mahdollisia muita väistötiloja selvitettiin kunnan alueella laajasti, mutta muita nopeasti käyttöönotettavia ja ala-asteikäisten opetukseen sopivia, tutkittuja tiloja ei löytynyt.

 

Joustavasti kohti päättötodistusta

Koulussamme toimii Joustavan perusopetuksen ryhmä eli JOPO. Siihen on valittu 10  8.- ja 9.- luokkalaista oppilasta. Avaa alla oleva linkki ja tutustu aiheeseen.

JOPO

Unicef-kävelyä ja kestävää kehitystä

Tiistaina kaikki Sodankylän peruskoululaiset osallistuivat Unicef-kävelyyn keräten rahaa Afrikan maiden lasten koulunkäyntiin.

Alakoulun oppilaat jatkoivat iltapäivää liikuntahallilla liikuntaharrastusten ja terveellisten välipalojen parissa. Yläkoulun oppilailla oli kestävä kehityksen iltapäivä, jossa siistittiin koulua ja koulun ympäristöä. Vanhoja tavaroitahan voi kierrättää vaikkapa koulun näytelmävarastoon tai ainakin roskiin menevä jäte pitää lajitella. Tiesitkö muuten, että koulukirjoista pitää ottaa kannet pois, ennen paperinkeräykseen laittamista? Raskaan työn lomassa nautimme oppilaskunnan kahviosta sekä ihanasta kevätauringosta.

7449DD84-2EC2-4C39-B41E-8F842C0B3C04.jpeg

Upea ulkoilupäivä PyhälläIMG_5338.JPG5. ja 6. luokkalaiset viettivät
aurinkoista liikuntapäivää Pyhätunturilla lasketellen, hiihdellen ja lumikenkäillen.

Ekaluokkalaiset lähtivät ulos opiskelemaan

IMG_5788.JPG
Uusi opetussuunnitelma kannustaa meitä opettajia rohkaistumaan ulos luokistamme,sillä oppimista tapahtuu kaikkialla. 1A-luokalla ei käytössä ole oppikirjoja,joten oppi ammennetaan kaikesta mahdollisesta ympärillä olevasta.

Perjantaina 29.9. retki Pappilanniemeen mahdollisti tällä kertaa sellaisen oppimisympäristön missä oli luonnollista tutustua elottomaan ja elolliseen luontoon sekä harjoitella kasvien osia autenttisessa ympäristössä.

Tottakai luontoretkellä olivat mukana myös hyvät ja maistuvat eväät joita nautimme nuotion lämmössä."