4. lk Heikki

TEHTÄVÄT TIISTAINA 7.4

AI: kertauskoe sanaluokkien nomineista. 
  • mene Otavan oppilaan maailmaan pedanetin linkistä, kirjaudu (jos ei avaudu kirjautumissivu, kirjaudu ensin ulos oikeassa yläreunassa olevasta shared pupil -painikkeesta)
  • etsi Uusi Kipinä 4 digitehtävät, jakso 5 
  • tehtäväharjoitus 39 KERTAAN NOMINIT
Tee tehtävä huolella, koska se on koe, ja minä näen omista tiedostoista jokaisen suoritukset ja pisteet. 

Lisäksi:
Kirjoita koronavihkoon kertomus tämän hetken tilanteesta, mitä tiedät koronaviruksen uutisoinnista maailmalla ja Suomessa. Pedanetissa on myös linkki Lasten uutisiin, josta voit ensin kuunnella ja lukea aiheeseen liittyviä uutisia.
Laita kertomukseen päiväys.
Lähetä kertomuksesta kuva opelle.

UE: Siirrymme nyt pääsiäiskappaleisiin. Lue ajatuksella kappaleet 30 ja 31. Valitse niistä toinen, jonka tehtävät teet koronavihkoon. (Muista taas arviointi).

Ajoita päivän tehtävät siten, että aloita kokeesta (Otavan digitehtävä), tee sitten uskonto. Palauta nämä viimeistään klo 13. Jätä Koronakertomus viimeiseksi, ja siihen saat käyttää enemmän aikaa. Palauta klo 21.00 mennessä.

Käsityö 6.4 (tekstiili)

KS: (tekstiili)
Askartele pääsiäiskoriste esim. pääsiäistipu, noita-akka... Käytä hyödyksi kanamunakennoa, tyhjiä wc- ja talouspaperirullan hylsyjä, kankaita, lankaa jne. Käytä mielikuvitusta. Lähetä kuva valmiista työstäsi.

TEHTÄVÄT MAANANTAINA 6.4

Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Nyt on pääsiäisviikko ja vain neljä etäkoulupäivää. 
Palautetaan seuraavat tehtävät klo 14.30 mennessä matikan ja äikän osalta. 

MA: kpl 23, Laskutoimitusten välisiä yhteyksiä. Tutki huolella kappaleen opetustaulu. Aloita Sanomapron oppimisympäristön digililsätehtävillä. Tee molemmat, yhden ja kahden tikan tehtävät. Laske perustehtävät s. 92-93. Laske omaksi hyödyksi myös lisätehtäviä. Ota kuva perustehtävistä 1-3.

AI: Työkirjasta kappale 38, Luen ja ymmärrän. Lue kertomus pupun ohjeiden mukaan ja vastaa kysymyksiin. Huomaa, että tämä on luetun ymmärtämisteksti, joka myös on osa arviointia. 
Lähetä kuva vastauksista.

KS: (tekninen) tämä viikko mennään vielä vanhoilla aiheilla. Kokeile sellaista, mitä et ole vielä tehnyt. Katso ideat torstaista 19.3 ja 26.3. Lähetä kuva, jos teet jotain erilaista kuin aikaisemmin.

Vinkki matikkaan:
Huomaa, että noissa laskuissa käytetään aina vain kolmea samaa numeroa, joiden paikka vain vaihtelee. Otan esimerkin pienillä numeroilla ja helpoilla laskuilla.

Tee kaksi yhteenlaskua ja kaksi vähennyslaskua numeroilla 2, 3 ja 5:
2+3=5
3+2=5

5-2=3
5-3=2

Seuraavassa tee kaksi jakolaskua ja kaksi kertolaskua numeroilla 2, 3 ja 6:
6:2=3
6:3=2

2x3=6
3x2=6

Digitehtävissä ja kirjassa on juuri tuon tyyppisiä tehtäviä, mutta vain isommilla luvuilla.

TEHTÄVÄT PERJANTAINA 3.4

YM kpl 27 ja KU (Viro, Latvia ja Liettua ovat Baltian maita)
Lue kappale 2-3 kertaa. Vastaa kirjan kysymyksiin 1-3 Koronavihkoon.
Piirrä kappaleen asioihin liittyviä kuvia ja väritä mahdollisuuksien mukaan. Voit käyttää työhön enemmänkin kuin yhden sivun.
Lopuksi kuva työstäsi.

EN: kpl 11
Nyt opettelet kappaleen sisällön:
  • Äännä: etsi pedanetin linkistä sanomapron sivuilta äännitteet, kuuntele teksti CD 3 ja sieltä 07. Huomaa, että voit pysäyttää äänitteen pikku pätkissä ja toistaa itse ääneen. Kuuntele teksti useampaan kertaan, niin että alkaa kuulostaa tutulta. (Keskiviikkona kävitte noilla samoilla sivuilla, nyt löytyy!) Samalla voitte kuunnella raidat 08, 09 ja 10. Nuo Here´s how äänitteet ovat kirjan s. 90-91 tekstejä.
  • Käännä: käännä kappale suomeksi. Käytä työkirjan sanastoa apuna.
  • Kirjoita: kirjoita vihkoon kappaleen eka sivu.
Tee tehtävät 12 ja 13. Näitä tehtäviä voit tehdä samalla, kun käännät kappaleen suomeksi. Vastaukset löytyvät tekstistä.
Lähetä kuva tehtävistä 12 ja 13.

TEHTÄVÄT TORSTAINA 2.4

Tänään on 4. jakson viimeinen työpäivä. Pejantaina otamme käyttöön uuden työjärjestyksen. Työjärjestykseen on tulossa vielä pieniä muutoksia, joten älä vielä kopioi sitä itsellesi. Lukkari löytyy wilmasta.

Aloita työpäivä UE:sta
UE: Kpl 27 (Hienotunteisuus on hienosäätöä) Lue huolella 2-3 kertaa ja vastaa kirjan kysymyksiin 1-3. Muista kattavat, perustelllut vastaukset (vaikuttaa arviointiin). Piirrokset piristävät ulkoasua. Vastaa Koronavihkoon. Lähetä kuva opelle klo 14.30 mennessä (jos mahdollista)

KS: Helena on laittanut käsityövinkin koko luokalle. Selaa pedanetia alemmas ja katso sieltä. Oksat voi irrottaa puukolla, jolloin tulee harjoiteltua puukon käsittelyä.

LI: ulkoilua, hiihtoa, hyötyliikuntaa (polttopuiden pinoamista tai kasaamista, lumitöitä...)

VALINNAISKÄSSÄ (tekninen): nelosluokkalaiset ovat jo tehneet osuutensa linnunpöntön teolla tai muulla vastaavalla työllä. Nyt saatte pitää päättäjäisjuhlat kotona esim. juokaa termarikahvit tai mehut terassilla tai jossain aurinkoisella paikalla.

Käsityö 2.4.etätehtävä

KS: Käy hakemassa pajunoksia ja koristele niitä. Laita ne sievästi maljakkoon sisälle tai sankoon / tonkkaan terassille. Terassille tarkoitetut oksat voivat olla huomattavasti pidempiä kuin maljakkoon menevät. Kerää oksia kunnon nippu.
Tämä tehtävä on koko luokalle.

Arjen taidot 2.4. etätehtävä

ARJEN TAIDOT: Tämä arjen taitojen viimeinen tunti otetaan vähän rennommin. 
Pelaa jotain lautapeliä perheen kanssa. Jos kotoa löytyy ainekset tehdä esim. jäätelöannokset, niin kysy vanhemmiltasi, voisitko tehdä ne kotiväellesi.
Terv. Helena

TEHTÄVÄT KESKIVIIKKONA 1.4

Tänään on kunnon digipäivä:

EN:
vihkot esiin, aloitamme kpl 10 sanakokeella. Ei sentäs, aprillia!
Sanakokeen pitäminen jätetään tällä kertaa väliin, mutta itseäsi varten opettele kappaleen kuvasanat (pään osat) ja kappaleen sanaston sanat jossain vaiheessa. Pyydä sitten vanhempiasi kuulustelemaan.
Siirrymme uuteen kappaleeseen, 11. Tutustu ja opettele kappaleen kuvasanaston eläimet.
Kuuntele kappaleen äänitteet sanomapron linkin kautta. Etsi Go for it 4 j äänitteet kuvasanastoon ja tehtäviin 2, 3, 6, 7 ja kappale 11. Äänitteet löytyvät äänitiedostosta CD 3:n alusta, raidat 1,3,4,5,6, ja 7
Tee tehtävät 2 - 10. 
Ota kuva sivuista 136 ja 137

AI: Mene pedanetin linkistä Otava, Oppilaan maailma -sivuille. Kirjaudu tunnuksilla, jotka sait tiistaina. Etsi kirjavalikon alareunasta Uusi Kipinä 4 digitehtävät. Valitse jakso 5. Kertaa sanaluokkia harjoituksilla 32-39. Kokeile niitä mahdollisimman monia. Lopuksi harjoitus 39: Kertaan kaikki sanaluokat.
Kirjoita wapp-viestillä, mitä harjoituksia oli valikossa 32, entä valikossa 36? Lähetä viesti vastauksesta. (Tällä kontrolloin, että olet päässyt harjoituksiin).

TEHTÄVÄT TIISTAINA 31.3

Nyt helpottuu! Maanantai oli viimeinen kolmen oppikirja-aineen etäpäivä. Jatkossa tulee enintään kahdesta kirjasta tehtäviä päivää kohti.
Tänään saamme päätökseen yhteiskuntaopin, kun käytämme äidinkielen tunnin YH:n tueksi. 

SUK: Lue YH-kirjan viimeisen jakson kappaleet ajatuksella (Nuori rahankäyttäjänä). Aloita jo sivulta 102. Lue kaikki kolme kappaletta (18-20). Lue myös kappaleiden lisätietosivut: tutki taulukoita, diagrammeja ja kuvia.

YH: Tee tämän tehtäväkäskyn lopussa oleva tehtävä, joka liittyy kappaleeseen 19. Lue kpl 19 vielä kerran, niin keksit paremmin vastauksia kysymykseen.

Kysymys: (Huom. kuvitteellinen tilanne, ei olisi mahdollista nyt koronakeväänä) Haluaisit Ouluun luistelunäytökseen tai jääkiekko-otteluun, jonka liput maksavat 70 €. Näytös (peli) on kolmen viikon kuluttua. Miten saisit rahat kokoon? Mieti itse tai miettikää yhdessä vanhempiesi kanssa, millä eri tavoin ehtisit tienata tuon 70€. Keksi vähintään viisi eri tapaa saada raha.
Kirjoita Koronavihkoon. Somista sivua ehdotuksiisi liittyvillä kuvilla.
---> ota kuva ja lähetä opelle.


LI: ulkoliikuntaa mielekkäällä tavallasi

TEHTÄVÄT MAANANTAINA 30.3

Viikonlopulla siirryimme kesäaikaan, joten illat ovat pidempään valoisia. Pääsiäinen lähestyy. Viimeinen jakso (5. jakso) käynnistyy perjantaina, joten kyllä se kesälomakin tulee jossain vaiheessa. Mutta nyt vielä etäopetusta:

YM
: kpl 26, Tulen ja jään Islanti
Lue 2-3 kertaa.
Tee tehtävät 1-3
Lisätehtävä: Poimi tekstistä kaikki lihavoidut sanat ja selosta, mitä ne ovat tai mitä ne tarkoittavat.
Muista, tehtävien vastaukset ovat osa arviointia! Vastaa huolella ja tee siististi Koronavihkoon.
Laita kuva valmiista sivusta
Tähän aiheeseen käytetään myös päivän kuvis (teht. 1 ja 3), joten yhteensä 2 x 75 min - aikaa tehdä hyvää työtä!

Kpl 37 työkirjasta: Lue huolella ohje "pupun korvista". Ohjeessa on paljon mallisanoja taipumattomista sanoista, joita tulee vastaan alleviivattavaksi tai täydennettäviksi myös tehtävissä, käytä niitä!
Tee tehtävät 1-4.
Lopuksi kuva.

MA: kpl 22, Testataan ja toimitaan
Tee tehtävät huolella, näytä nyt, mitä osaat ihan itse!
Lähetä kuva!

TEHTÄVÄT PERJANTAINA 27.3

UE:n tilalla taas YHTEISKUNTAOPPIA:
Kpl 17: Lue huolella 2-3 kertaa. Tee kirjan tehtävät 1 ja 2 sekä tässä vielä lisätehtävä 3: Tee tekstin perusteella laaja lista, mitä kaikkea netissä ei kannata tehdä. Pyydän, että kaikki, jotka pystyvät, vastaavat sähköpostiin (muut YH:n vihkoon tai Koronavihkoon). Minun on nimittäin paljon helpompi lukea isolta tietokonenäytöltä kuin yrittää saada selvää pikku näytöltä kännykästä ja väliin vielä epäselvistä kuvista, please :). Vihkoon vastanneet lähettävät kuvan.
Muista tässäkin, että vastaukset ovat osa arviointia, koska kokeiden järjetäminen tässä koronatilanteessa ei taida onnistua. Joten monipuolisia, kattavia vastauksia.

MA: urakoimme kaksi kappaletta, 20 ja 21 (Harjoittelemme). Tee molemmista kappaleista perustehtävät ja siirry harjoittelemaan sanomapron sivuille 4. luokan pedanetin linkistä. Etsi sieltä Kymppi, kevät, digilisätehtävät, desimaaliluvut, kpl 20 ja 21. Muista aina lopuksi kirjautua ulos Shared Pupil -kohdasta. Muuten et pääse myöhemmin kirjautumaan sisään. Kirjautumisavain on luokan watsapp- ryhmässä ja vanhempien wilmaviestissä. Lähetä kuvat kpl 20, teht. 2 ja kpl 21, teht. 4-7.

Vinkkejä tehtäviin
kpl 20
Tehtävässä 2 pitää vähentää korkeiden puiden pituus 100 metristä. Onnistuu, kun muistat, että miinustat
100,00m-99,60m . Laitat luvut allekkain siten, että pilkut tulevat samalle kohtaa ja nyt keskity lainaamiseen, ettei tule turhia virheitä.

kpl 21
Viivadiagrammin lukua. Näitä olemme harjoitelleet kokonaisluvuilla, nyt vain pilkku mukana (desimaaliluku). Pitäisi osata. 
Teht. 4-7. Huomaa, että yhteenlaskussa lukuja voi laittaa yhtaikaa allekkain useampiakin; näissä laskuissa kolmekin lukua allekkain. Huolehdi taas, että pilkut tulevat samalle kohtaa ja normaalisti lasket yhteen. Vastaukseen pilkku mukaan.

Vähennyslaskut onnistuu, kun muistat, että 20€ = 20,00€ ja 50€ = 50,00€. Nyt pystyt vähentämään, kun laitat eurot allekkain ja sentit allekkain. Ja taas, lainaamisen tarkkuus!

TEHTÄVÄT TORSTAINA 26.3


KS (Helena)
: Puuttuuko jostain paidasta nappi? Jos puutuu, ompele se paikoilleen.
Onko pyyheliinasta irronnut ripustuslenkki? Ompele se uudestaan kiinni tai ompele kokonaan uusi.
Onko kotona pino silitettävää? Auta äitiä ja silitä pyykit.
Muista katsoa oikea silityslämpötila vaatteesta. Säädä silitysraudan lämpötila sopivaksi. Irrota silitysraudan johto pistorasiasta , kun lopetat silittämisen. Silitä silloin, kun toinen vanhemmistasi on kotona.
Valitse jokin näistä tehtävistä. Lähetä minulle kuva.

KS (Heikki): Jatka viime torstaina aloitettua työtä (linnunpönttö tai jokin muu vastaava). Jos työ on jo valmis, tee muuta tekniseen työhön liittyvää: makkaratikun vuoleminen, pikkukorjaukset esim. isän apuna: ruuvien kiristäminen oven kahvoissa ja heloissa sekä huonekaluissa (isällä on varmaan muitakin ideoita. ) Voit huoltaa jo polkupyörää. Näitä töitä voi jatkaa muinakin päivinä. Ilahduta opea kivoilla kuvilla :)

UE: Lue huolella pari kertaa kirjan kappale 26: Valintoja ja vastuuta.
Vastaa kysymyksiin joko suoraa sähköpostiin kirjoittamalla tai kirjoita wordillä ja lähetä liitetiedostona tai, jos sähköposti ei toimi, kirjoita Koronavihkoon ja ota kuva.

Vastaa kysymyksiin täydellisillä lauseilla ja monipuolisilla vastauksilla. (Ei siis lyhyesti parilla sanalla ja parilla rivillä). Huomaa, että nämä vastaukset ovat osa kevään toikkariarviointia, kun kokeita on tässä tilanteessa vaikea pitää.

LI: Hiihtoa. Nautitaan taas kevätilmoista ja käydään hiihtämässä esim. Kirnuvaarassa, niin kuin monet tekivät tiistainakin.
VALINNAISKÄSSÄ (TEKNINEN): Samat aiheet kuin peruskässässä (Heikin eka tunti)

TEHTÄVÄT KESKIVIIKKONA 25.3

Tämä päivä omistetaan pelkästään englannille. Annan haasteellista tehtävää, johon käytä päivä aikaa. Ulkoile välillä ja jatka taas.
Viimeksi tutustuit kappaleeseen 10: opettelit lausumaan ja käänsit sen suomeksi. Lisäksi opettelit pään alueella olevat ruumiinosat. Kertaa ne ensin. Tee tehtävä 20.
Siirry muihin tehtäviin 12 ja 13.

Sitten uusi kielioppi, joka on haasteellista ymmärtää, joten tutki kunnolla teht. 15.

Idea on se, että kun jostain esineestä, eläimestä tms. puhutaan eka kertaa, sanotaan a cat, an apple. Esim I can see a cat 
tai I can see a black cat. (Huomaa, että a tulee ennen adjektiivia : Minä näen yhden mustan kissan.) Jos esineen, eläimen ääntäminen alkaa vokaalilla, tulee an, esim. an apple. Mutta: I have a red apple. Tässä tapauksessa a red apple, koska nyt kiinnitetään huomio tuohon artikkelin (a) jälkeiseen sanaan RED, jonka ääntäminen ei alakaan vokaalilla.

Ja sitten kun siitä kissasta tai omenasta puhutaan jo toisen kerran, eli asia on nyt tuttu, tietty kissa tai omena, käytetään artikkelia the.

Yhteenvetona pari esimerkkiä.

I can see a cat. The cat has big ears.

Ensimmäisessä virkkeessä kissasta puhutaan eka kertaa --> a. Toisessa virkkeessä asia on jo tuttu: tiedetään, mistä kissasta puhutaan --> the

I have an apple. The apple is red.

Ensimmäisessä virkkeessä omenasta puhutaan eka kertaa --> an. Toisessa virkkeessä jo tiedetään, mistä omenasta on kyse, eli asia on tuttu --> the

MUISTA VIELÄ, ETTÄ ARTIKKELEITA A JA AN KÄYTETÄÄN VAIN YKSIKÖSSÄ: VOIDAAN KÄÄNTÄÄN SUOMEKSI: YKSI, ERÄS!

Seuraavaksi, kun edellä mainitun asian olet kunnolla oppinut, siirry tehtäviin 17 ja 18 a, b. Pyydä kotoa joltain apua tarvittaessa.

Nyt ulkoilemaan!

Jatka Bingel-harjoituksilla, EN, kpl 10. Älä arvaile, vaan mieti, miten asia opetettiin.

Lopuksi opettele kappaleen sanat (kaikki). Opettelua ja mieleenpainamista voit jatkaa torstainakin. Silloin tulee, onneksi, vähemmän ja helpompaa työtä, huh! :)

Päivän päätteeksi laita kuvat tehtävistä 13 ja 18a,b

TEHTÄVÄT TIISTAINA 24.3

YH: kpl 16, lue 2-3 kertaa huolella.
Vastaa vihkoon tai sähköpostilla kirjan kysymyksiin 1 ja 2 sekä
kerro mahdollisimman laajasti, kuinka sosiaalista mediaa olisi hyvä käyttää. Apua saat sivulta 93.

AI: kpl 36 työkirja. Tutustu numeraaleihin. Lue ohje huolella ja vastaa kirjan kysymyksiin 1-4

LI: hiihtoa "omaan tahtiin"

MA 19

Tästä linkistä löytyy apua matikan tehtäviin, kpl 19. Nuo esimerkit ovat kirjan laskuista.

Liitteet:

MA 19.pdf

TEHTÄVÄT MAANANTAINA 23.3

Seuraavaan aiheeseen käytetään päivän YM, SUK ja KU. Valitse jokin seuraavista aiheista:
Grönlanti (käsitelty Tanska-kappaleen yhteydessä. Grönlantia koskevaa asiaa löytyy kirjan s. 121).
Färsaaret (kuuluu Tanskalle) tai
Huippuvuoret (Norja, kirjan s. 126-127)
Etsi tietoa kirjasta, googlettamalla netistä ja kirjoita keskeisiä (mielenkiintoisia) asioita aiheestasi Koronavihkoon. Kirjoita täydellisillä virkkeillä. Älä kopioi tekstiä suoraan, vaan kirjoita mahdollisimman paljon omin sanoin. Piirrä aiheeseen liittyviä kuvia vihkoon ja väritä ne. Lähetä lopuksi kuva.
Huomaa, että tähän aiheeseen menee kolme oppituntia, joten kaikkiin osioihin (YM, SUK JA KU) paneudutaan huolella ajan kanssa.

Lisätehtävä: (vapaaehtoinen, mutta toivottava) Kirjoita edellämainittu kertomus vielä tietokoneella wordilla. Muista otsikko, voit lisätä myös kuvan tai kuvia. Tallenna tiedosto työpöydälle. Lähetä opelle liitetiedostona. Näin ope pystyy seuraamaan, kuka hallitsee sähköpostin käytön. Jos sähköpostin käyttö vielä vaikeaa, soittele kaverille ja pyydä neuvomaan. Spostin käyttöä harjoittelimme tiistaina ennen etäopetukseen siirtymistä.

MA: kpl 19
Lue ja tutki huolella opetustaulua sivun yläreunassa (s.76). Huomaa, että  pilkut on tultava allekkainlaskuissa samalle kohtaa samoin kuin ykköset allekkain samalle kohtaa, kymmenesosat allekkain samalle kohtaa jne. 
Jos ja kun allekkainlaskut näyttävät vaikealta laskea allekkain, kun joka kohdassa ei ole numeroa, niin voit lisätä tyhjiin kohtiin nollat.

Esimerkiksi tehtävä 2: Huomaa, että luku 20 on sama kuin 20,00. Eli vähennä luvusta 20,00 luku 9,95 allekkain ja noiden vastauksesta (erotus) vähennä vielä luku 5,5(Lisää luvun 5,5 loppuun nolla).

Tee kappaleen tehtävät ja laita lopuksi kuva perustehtävistä, s. 76-77
Aloita työskentely ympästä. Käyn aamupäivällä koululla lisäämässä tähän lisähavaintomateriaalia matematiikan tueksi. N

Tsemppiä taas! Nyt on myös hyvät hiihtoilmat!

TEHTÄVÄT PERJANTAINA 20.3

Uskonnon tilalla YHTEISKUNTAOPPIA
Kpl 15: Älä usko kaikkea
Lue huolella 2-3 kertaa. Muista, kuinka yksinkin voit testata mieleenpainamistasi: Lue vain osa tekstiä, nosta katse pois kirjasta, luettele ääneen, mitä jäi mieleen jne. Vastaa kirjan kysymyksiin yhteiskuntaopin vihkoon.

Selitä vihkoon (yhteiskuntaopin vihko) myös seuraavat sanat (etsi vastaus kirjasta tai googleta netistä). Lähetä lopuksi kuva vihkotyöskentelystä.

trolli =
lööppi =
mediakritiikk i=
kuvamanipulaatio =
julkkis =
tosi-tv =

MA: kpl 18, tuhannesosat desimaaliluvussa
tehtävissä sama idea kuin aikaisemmin: pilkun oikealla puolella ensimmäinen numero ilmoittaa kymmenesosat, toinen numero sadasosat ja uutena: kolmas numero tuhannesosat. Tutki tarkkaan sivun yläreunassa olevaa opetustaulua (keltaisissa kehyksissä).
Tee kpl 18 tehtävät, myös lisätehtävät ja kotitehtävät (mökki 18)
Lähetä kuva perustehtävistä (teht. 1-3)

Iloista KEVÄTPÄIVÄNTASAUSpäivää kaikille! Päivä on nyt yhtä pitkä kuin yökin kaikkialla maailmassa. Valo lisääntyy ja kesä lähestyy.

Valinnainan käsityö: pehmeät materiaalit

Notta päivää!

Nyt olemme hankalassa tilanteessa käsitöiden suhteen, sillä kaikkien mahdollisuudet käsitöihin kotona ovat erilaiset.

JOTEN nyt ota itsellesi joku oma käsityön, näpertelyn, askartelun projekti. Nyt saa luovuus kukkia! 
Mieti onko sinulla joku vanha vaate tai joku muu tekstiili mitä haluaisit uudistaa. Voitko muokata vaatteesta jotain uutta? Esimerkiksi voisitko saada pitkähihaisesta paidasta topin? Entä housuista tuunatut shortsit? Saisiko limsapullojen korkeista ja kananmunakennoista jotain jännää aikaiseksi? Onko sinulla joku pehmolelu tai vaate rikki? Voisitko korjata?

Saat itse päättää mikä projektisi on, voit myös tehdä useamman työn, mikäli mahdollista. Tärkeää on, että käytät kierrätysmateriaaleja (eli esim. käytettyjä vaatteita yms.)

Laita tuotoksistasi kuvia minun whatsappiin tai muutoin viestillä numeroon 0406209960.

Tsemppiä!

- Kirsi

TORSTAI 19.3

KS: B-ryhmä: linnunpöntön tekoa mahdollisuuksien mukaan, esim. isän avustuksella. Saa tehdä myös iltaisin ja valmistukseen saa käyttää koko etäopiskeluajan. Muita aiheita: isän, papan tai jonkun muun henkilön mukana korjaamassa laitteita tai kulkuvälineitä, esim. polkupyörän tai suksien huoltoa. Notskilla makkaratikun vuolemista. Kotona pikkunikkarointia (laatikko, hylly, naulakko, ...). Myös näitä töitä saa tehdä muulloinkin kuin torstain kässäpäivänä.
KS: A-ryhmä: Helena laittanut ohjeet wilmaan (askartele "koronavirus"). Käytä kotoa löytyviä materiaaleja. Työn palautus (valokuvattuna) viimeistään perjantaina 20.3. Ensi viikolla uusi aihe.
LI: hiihtoa, kellonajalla ei väliä, voi hiihtää esim. yhdessä perheen kanssa
UE: aihe torstaina
valinnaiskässä: linnunpöntön tekoa kotona (mahdollisuuksien mukaan) tai samoja aiheita kuin KS B-ryhmällä, kts. tekstin alku!

PALAUTA VIIMEISTÄÄN TÄNÄÄN, TORSTAINA, MYÖS KESKIVIIKON PALAUTTAMATTOMAT TYÖT (ENGLANTI, KORONAKERTOMUS)