1C

Tiedotteita

Lokakuun tiedote

Hei Kotiväki!

Lokakuuta tässä jo lompsitaan. Syysloma kurkistelee kulman takaa viikolla 42.

Äidinkielessä harjoittelemme M, L,K ja R – jaksoa. Oppilailla on mahdollisuus suorittaa lukudiplomi vuoden aikana lukemalla kuusi kirjaa tai superlukudiplomi lukemalla 12 kirjaa. Ekaluokan lukudiplomikirjalista löytyy kirjaston sivuilta, mutta diplomiin hyväksytään muutkin luetut kirjat. Kirjoista kaksi saa olla aikuisen lukemaa.

Matematiikassa seuraava jakso käsittelee luvut kuusi ja seitsemän sekä yhteen- ja vähennyslaskun yhteyttä.

Jakson jälkeen meillä on sekä äidinkielessä että matematiikassa kertausmoniste, minkä oppilas tuo kotiin allekirjoitettavaksi. Nämä monisteet pitäisi aina palauttaa.

Matematiikassa olemme mukana matikkatalkoissa. Tähän oppilaille on luotu oma käyttäjätunnus sekä salasana. Nämä tunnukset liimataan matematiikan kirjaan alkusivuille. Tunnusta voi käyttää myös kotona klo 7-14. Sivusto toimii maksutta silloin. Osoite matikkatalkoisiin on: 10monkeys.com.

Ympäristöopissa opiskelemme metsään ja syksyyn liittyvien asioiden jälkeen ihmiseen liittyviä asioita.

Kylmenevät ilmat on syytä huomioida pukeutumisessa. Reppuun voi laittaa varavaatteita ja lämpimiä asusteita. Muistattehan nimetä kaikki vaatteet!

Koulussa on käytössä myös vertaissovittelu VerSo. Tässä koulutuksen saaneet sovittelijaoppilaat ohjaavat selvittämään ja sopimaan pieniä erimielisyyksiä. Mukana taustalla on aina myös ohjaava opettaja. Verso on vapaaehtoista oppilaille, asiat voidaan suoraan sopia myös aikuisen johdolla. Kaikki vakavammat ja isommat erimielisyydet selvitetään kuitenkin aina aikuisten johdolla. Opettajalta ja koulun pedanet-sivustolta saa tarvittaessa lisätietoa.

Syysloman jälkeen liikuntatunnit ovat pääsääntöisesti salissa.

Kouluruoka viettää 70- juhlavuotta ja sitä juhlistetaan mm. oppilaiden valitsemalla herkkuruoalla (tortillat) ensi viikolla torstaina 11.10.18. Perinneruokapäivä on 10.10.18 ja lisäksi koululla on aiheeseen liittyvä näyttely.


Reipasta syksyn jatkoa,

toivottavat Elina-, Sirpa- ja Tiina-opet

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti