Tiedoitteita 2020-2021

Viesti Wilmassa 25.9.

HEI!
Tänään koulu pidettiin poistumisharjoitus klo 9.43. Tähän valmisteltiin lapsia kahden viikon ajan luokissa käymällä läpi turvallisuuteen liittyviä asioita sekä poistumisteitä. Kerroimme, että tällainen harjoitus on tulossa. Harjoitus sujui hienosti. Lapset ja aikuiset olivat pihalla turvassa kolmessa minuutissa, se on todella hieno aika. Kaikki sujui muutenkin rauhallisesti ja hyvin.

Muita asioita; 

Ensimmäinen vanhempainilta on pidetty ja tulevista vanhempainilloista opettajat ilmoittavat teille vanhemmille suoraan.

Hienosti on koulutyö lähtenyt liikkeellä tänä syksynä vaikka poikkeusaikoja elämmekin. Seuraamme tilannetta tarkasti onko tarvetta tiukentaa toiminpiteitä. Toivotaan, että etäkouluun ei ihan heti tarvitsisi siirtyä. Mutta tähänkin on suunnitelmat. Muistakaa, että jos vähänkin on Koronan-oireita niin, silloin oppilas jää kotiin ja käydään testeissä, terveysviranomaisilta saa myös hyviä ohjeita miten toimia.

Murhetta on aiheuttanut iltaisin koululla tapahtuva nuorison epäasiallinen toiminta. Jos harrastuksissa käydessänne tai muuten huomaatte täällä epäasiallista toimintaa, ilmoittakaa minulle.

Muissakin kouluun liittyvissä murheissa muistakaa, että otatte yhteyttä. Jos en aina vastaa puhelimeen, se johtuu siitä, että olen oppitunnilla ja laitan silloin puhelimen äänettömällä. Pyrin soittamaan takaisin, jos huomaan, että minua on tavoiteltu. Tai sitten rohkeasti soittakaa uudestaan. Yhteistyössä saamme asioita paremmaksi.

Aurinkoista syksyä!

Yhteistyöterveisin Tarja

PS. Perjantaina 2.10. on seurakunnan päivänavaus klo 9.30. Ilmoitathan luokanopettajalle viimeistään to 1.10., jos lapsesi ei tähän osallistu.

Oppilasilmoituksen tarkastaminen Wilmassa

Hei, huoltajat!

Ollaan tultu syksyssä siihen vaiheeseen, kun teidän huoltajien on aika tarkistaa lapsenne tiedot. Perusopetuksen oppilasilmoitus ja lupakysely täytetään sähköisesti Wilmassa. Uudet lomakkeet tulee täyttää viimeistään 11.9. ja ne löytyvät yläotsikon Lomakkeet alta. Tarkemmat täyttöohjeet löytyvät lomakkeista. Huomatkaa, että täytyy täyttää kaksi lomaketta, oppilasilmoitus ja lupakysely. Myöhemminkin jos tietoihin tulee muutoksia, pääsette niitä samalla tavalla muokkaamaan. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on täällä koululla ajantasalla olevat yhteystiedot, jos lapselle sattuu jotain, niin saamme teidät vanhemmat kiinni esim. hän sairastuu päivän aikana. Ajantasalla olevat yhteystiedot ovat myös hyvän yhteistyön perusta eli käykää päivittämässä ja tarkastamassa tietonne. KIITOS. Oppilasilmoitus ja lupakysely eivät toimi Wilma-sovelluksessa. Jotta lomakkeet saa näkyville, Wilmaan tulee kirjautua nettiselaimen kautta osoitteessa https://wilma.siilinjarvi.fi .

Koulun pedanetin sivustot ovat muuttuneet tänä syksynä ja siksi saattaa tulla ilmoitus luokan sivulle mentäessä tallennetusta linkistä, että sivua ei ole tai ei löydy. Silloin menkää koulun pääsivun kautta luokan sivulle ja tallentakaa sivu uudestaan. Sivut kyllä ovat käytössä ihan normaalisti.

K
oulun sivulla on kuvia löytötavaroista. Niitä säilytetään vielä viikko koululla eli perjantaihin 28.8. asti, jonka jälkeen ne toimitetaan pois. Siellä on paljon sisäkenkiä, paitoja, huppareita, housuja sekä ihan uuden näköisiä liikuntavarusteita. Jos joku näyttää tutulta pyytäkää lasta tuomaan se kotiin. Pipoja, sukkia (esim. kissavillasukkia) ja hanskoja ei kuvattu, niitäkin on paljon. Tästä tulikin mieleeni, että lapsen nimen kirjoittaminen lapsen varusteisiin/vaatteisiin helpottaisi tavaroiden löytymistä.

Sisäkenkiä vielä puuttuu muutamilta oppilaita, huolehtikaa asia kuntoon, se on osa turvallisuutta.

Yhteistyöterveisin Pöljän koulun väki

TERVETULOA KOULUUN KESKIVIIKKONA 12.8. klo 8.25 -12.25.

TERVETULOA KOULUUN!

Huomenna alkaa lukuvuoden 2020 -2021 aherrus. Koulua huomenna 12.8. on kaikilla 8.25 - 12.25.

Uusi lukuvuosi tuo mukanaan uusia haasteita ja niitä on täällä koululla mietitty jo pari päivää. Henkilökunta on lähes sama kuin viime keväänä ilmoitimme yhden uuden ohjaajan olemme saaneet joukkoomme. Opettajat ovat luokittain seuraavat: 1-2 lk Saija Hoffrén-Rinskoi, 2. lk Auli Mikkonen (apulaisrehtori) , 3. lk Erkko-Juhani Mäkelä, 4. lk Tarja Piiroinen (vs.rehtori), 5. lk Marjut Feodorov-Heikkinen, 6A Marko Voutilainen, 6B Tarja Ylönen, erityisopetus Lotta Salmi, englanti Saini Häkkinen. Ohjaajana on: Ellu Koistinen (5.lk), Jaana Kähkönen (1-2 lk), Päivi Roivainen (3 & 6 lk, IP), Minna Tuovinen (4.lk). Henkilökunta ja yhteystietoja löytyy oheisesta linkistä Pöljän koulun henkilökunta .

Wilma on tärkeä tiedoituskanava eli tätä kautta laitamme teille vanhemmille yhteisiä viestejä ja lisäksi henkilökunta laittaa viestejä Wilman kautta. Lisäksi päivitämme Peda.net sivustoa, jossa on myös kaikki koko koulua koskevat tärkeät asiat yhdessä paikassa. Jokaisella luokalla on omat sivut, joissa on kalenteri, tietoa luokasta ja lukujärjestys. Opettajat itse ilmoittavat mitä muuta löytyy luokan sivuilta. Puhelin on myös erinomainen yhteydenpitoväline, puhelinnumerot löytyvät Peda.net sivuilta. Linkki sivustolle: peda.net/siilinjarvi/polja 

Maailman tilanne vaikuttaa myös joka päiväiseen koulunkäyntiin, emme pääse aloittamaan koulua niinkuin olemme tottuneet. Tässä muutamia toimenpiteitä ja ohjeita, mitä täällä koulussa noudatamme:

 • Tärkeää on, että sairaana EI tulla kouluun, tämä koskee oppilaita ja henkilökuntaa. Jos lapsi sairastuu koulupäivän aikana, hänet eristetään aikuisen kanssa siihen varattuun tilaan, soitetaan huoltajalle, joka käy välittömästi hakemassa lapsen kotiin. TALLETTAKAA KOULUN NUMEROT (opehuone, rehtori, apulaisrehtori ainakin) PUHELIMEEN, NIIN NÄETTE JOS KOULULTA ON SOITETTU. On tärkeää, että vastaatte puheluun mahdollisimman pian.
 • Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta ja yskitään/aivastetaan oikein; Luokissa käsien pesua ulkoa tultaessa, ulos mentäessä, ruokailuun mennessä. Lisäksi ruokalassa ja luokissa sekä liikuntatunnilla on käsidesi käytössä. Opettajat muistuttavat oikein yskimisestä.
 • Pidetään mahdollisuuksien mukaan turvavälit; luokat ovat omassa tilassa, jossa turvavälejä pidetään mahdollisuuksien mukaan. Ruokalan jonotukseen on laitettu merkit. Pihalta tullaan luokittain sisälle. Emme kättele ja halaile. Muistutamme oppilaita turvavälistä. Ruokalassa ruokailu tapahtuu kolmessa vuorossa ja yksi luokka ruokailee omassa luokassa. Välitunnilla, jossa kaikki oppilaat ovat paikalla on alueet eri oppilasryhmille (samat kuin ruokalassa).
 • Ryhmiä pidetään mahdollisimman paljon erillään. Ainoastaan kuudesluokkalaiset ja kakkosluokkalaiset jaetaan muutamalla tunnilla kahteen ryhmään. Liikuntatunteja pidetään sään salliessa ulkona mahdollisimman paljon.
 • Kouluun toivomme lasten tulevan mahdollisimman paljon kävellen tai polkupyörällä. Linja-autossa mahdollisuuksien mukaan pidetään turvavälejä ( ei istuta toisen viereen).
 • Huoltajia eikä muita ulkopuolisia emme laske kouluntiloihin sisälle, kuin aivan välttämättömissä tilanteissa. Voit sopia tarvittaessa opettajan kanssa keskustelun esim. ulos. Perinteisiä vanhempainiltoja ei ole.
 • IP toiminta mahdollisimman normaalisti hygieniaohjeita noudattaen.
 • Luokilla omat välituntivälineet (ei koko koulun yhteistä lainaamoa).

Näillä ohjeilla aloitamme ja niitä tarkennamme tarvittaessa tilanteen niin vaatiessa. Tilanne on uusi ja outo vaikka hieman sitä harjoittelimmekin keväällä, mutta yhteispelillä tästä selvitään.

Huomenaamulla on opettajat vastassa oppilaita pihalla, jokaiselle luokalle on varattu oma paikka; 1-2 ja 2 luokka oven edessä oleva laatoitus, 3 männyn luona, 4 koripalloteline, 5 "luistinkoppi", 6A kiikut ja 6B lampun alla. Huomenna on myös välitunnit porrastettu.

Monia asioita täytyy ottaa huomioon ja seurata tarkkaan tilanteiden muuttumista, mutta kaikesta huolimatta pyritään tästä lukuvuodesta tekemään mahdollisimman "normaali". Yhdessä onnistumme luomaan lapsille mahdollisimman turvallisen kouluvuoden. Jos joku asia mietityttää, olkaa yhteydessä, kysyvä ei tieltä eksy.

TERVETULOA KOULUUN!

Pöljän koulun väki

WALTTI-koululaiskortti

Käytössä olevia Waltti-koululaiskortteja ei kerätä oppilailta pois. Korteille päivittyy uusi lukuvuosi, kun korttia käytetään linja-autossa ensimmäisenä koulupäivänä 12.8.2020.

Jos oppilas rikkoo tai kadottaa kortin, hänen on maksettava Waltti-koululaiskortin hinta 5,00 €. Uusi kortti tilataan koulutoimiston kautta ja korttimaksu maksetaan Kuopion kaupungin tilille.

 

Syksyllä jaetaan uudet Waltti-koululaiskortit 1.lk:ien ja 7. lk:ien oppilaille. Osalla tulevista 1.lk oppilaista on jo Waltti-kortti käytössä esiopetuksen ajalta, heille ei anneta uutta korttia. Ensimmäisenä koulupäivänä kaikki koululaiset kuljetetaan kouluun, vaikka heillä ei olisi vielä uutta korttia.

 

Waltti-kortteja ei kerätä pois myöskään oppilailta, joilla ei enää syksyllä ole oikeutta maksuttomaan koulukuljetukseen. Näille Waltti-korteille ei enää päivity uutta lukuvuotta.

Tiedote uusille ekaluokkalaisille ja heidän huoltajilleen.

Tutustumispäivä uusille ekaluokkalaisille pidetään ti 11.8 klo 9-10, jolloin ekaluokkalainen voi tulla tapaamaan opettajaa ja tutustumaan tiloihin huoltajansa kanssa.
 
Ensimmäinen koulupäivä on 12.8 klo 8.25-12.25. Taksikyytiläisten hakuajat ilmoitetaan ennen sitä tekstiviestillä huoltajalle. Reittilinjaston aikataulut (bussit 47, 48) voi tarkistaa netistä hakusanalla:  vilkku.kuopio.fi

Rehtorina toimii 1.8.2020 alkaen Tarja Piiroinen 044 740 1329
Iltapäiväkerhoon liittyvistä asioista voi kysyä koulutoimistosta Tiina Kirjavaiselta  044 740 1302
Iltapäiväkerhoa pidetään koululla ohjaajien voimin joka koulupäivä klo 12.25-16.30 lähinnä 1-2.luokkalaisille.

Liitteenä on diaesittely, jossa on tietoa koulustamme.

Tervetuloa Pöljän kouluun!.pdf

KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN

Korona-aikana suosittelemme ilmoittautumisen tekemistä ensisijaisesti sähköisesti.

Huoltaja ilmoittaa lapsensa perusopetuksen ensimmäiselle luokalle

 • sähköisesti ajalla 11. – 18.1.2021
  ja/tai
 • palauttamalla kotiin lähetetyn ilmoittautumislomakkeen koululle 19.1.2021 klo 8.00 -8.30 tai 15 - 17.

Kirjeet koteihin lähetetään viikolla 2. Mikäli kotiin ei ole tullut tiedotetta kouluun ilmoittautumisesta, lomakkeen voi tulostaa tästä.

Syksyllä 2021 perusopetuksen aloittavat vuonna 2014 syntyneet tai edellisenä vuonna lykkäystä saaneet lapset. Huoltaja ilmoittaa lapsensa sen koulunkäyntialueen kouluun (ensisijainen koulu), jonka alueella hänen kotinsa on syyslukukauden 2021 alussa.

Kunta osoittaa oppivelvolliselle lähikoulun ja koulupaikan määräytyminen perustuu oppivelvollisen viralliseen kotiosoitteeseen ja sivistyslautakunnan hyväksymiin koulunkäyntialueisiin. Oppilaan viralliseksi kotiosoitteeksi katsotaan väestörekisterin ilmoittama osoite.

Lisää tietoa kouluun ilmoittautumisesta löytyy kunnan sivulta https://www.siilinjarvi.fi/kasvatus-ja-opetus/perusopetus/kouluun-ilmoittautuminen/

TERVETULOA KOULUUMME!

TIEDOITE KORONATILANTEESTA 19.1.2021

Hyvät oppilaiden vanhemmat!

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on huonontunut siten, että Kuopiossa ja Siilinjärvellä ollaan nyt epidemian kiihtymisvaiheessa. Noudatamme kouluissa kaikkia terveysviranomaisen antamia ohjeita. Näkyvin ohje koskee kasvomaskien käyttämistä kouluissa ja koulukuljetuksissa. Kasvomaskin käyttösuositus koskee kaikkia oppilaita kuudennesta luokasta ylöspäin (alakoulun 6. luokka, yläkoulu ja lukio). Kuudennesta luokasta ylöspäin oppilaan tulisi käyttää kasvomaskia aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista (esim. luokkaopetus, koulukuljetukset). Koulut antavat kasvomaskit näille oppilaille, toki oppilaat saavat käyttää myös omia maskeja. Koulut informoivat oppilaita ja huoltajia koulukohtaisesti kasvomaskin käyttämisestä.

Lisäksi kouluilla pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviämistä mm. seuraavilla tavoilla:

 • koulupäivän järjestelyissä pyritään minimoimaan kontaktien lukumäärä, tämä koskee niin oppitunteja, ruokailua, kuin välitunteja
 • pyritään pitämään turvaväliä
 • huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta.

Tällä hetkellä Siilinjärvellä on noin 150 oppilasta ja koulujen työntekijää terveysviranomaisen määräämässä karanteenissa. Karanteeniin määrättyjen oppilaiden opetus järjestetään etäopetuksena. Teemme tiivistä yhteistyötä kunnan tartuntatautiviranomaisten kanssa. Tartuntatautiviranomaiset seuraavat kokoajan tilanteen kehittymistä ja tarvittaessa tekevät päätöksiä viruksen leviämisen estämiseksi.

Haluamme muistuttaa kaikkia perheitä siitä, että kouluun tai päivähoitoon tullaan vain terveinä ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin.

Toivomme, että kaikki kuntalaiset muistaisivat nyt minimoida sosiaaliset kontaktinsa myös vapaa-ajalla. Näin estämme parhaalla tavalla viruksen leviämistä.

Lisätiedot: koulujen rehtorit, sivistysjohtaja Antti Jokikokko, p. 044 740 1301

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä