Ajankohtaista

Tapahtumakalenteri

🇫🇮 Vappu

Lisää tapahtumia: huhtikuu 2019 toukokuu 2019

Seuraavat tapahtumat

🇫🇮 Vappu

🇫🇮 Vappu

- suomalaisen työn päivä

Vappu on kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä. Se on alkavan kevään juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä.

Nimi vappu tulee 700-luvulla eläneestä baijerilaisesta abbedissa Valburgista. Vappua on juhlittu keskiajalta lähtien - myös Suomessa - 1. toukokuuta, joka on Valburgin pyhimykseksi julistamisen päivä. Sen mukaisesti päivä on myös Vapun ja Valpurin nimipäivä. Nykyään päivä ei ole kirkollinen juhlapäivä, vaikka onkin yleinen vapaapäivä, mutta aikoinaan samaksi päiväksi sattui myös apostolien Filippuksen ja Jaakobin muistopäivä.

Virallinen liputuspäivä.

🇫🇮 Kaatuneiden muistopäivä

🇫🇮 Kaatuneiden muistopäivä (79 v)

Kaatuneiden muistopäivä on sodassa kaatuneiden vainajien muistoksi järjestetty päivä. Järjestelyihin kuuluu valtakunnallinen pääjuhla, paikallisia muistotilaisuuksia jumalanpalveluksineen ja sankarihaudoilla käynteineen. Nykyisin muistopäivänä kunnioitetaan itsenäisen Suomen kaikkien sotien kaikkia vainajia.

Vakiintunut liputuspäivä.

MOK-viikko

Koulumme MOK-viikko (monialaiset oppimiskokonaisuudet). Tämän lukuvuoden teemana luonto ja ympäristö. Koulua kaikilla 8.50-13.00 koko viikon.