Hiiden koulu

Tervetuloa Hiiden koulun kotisivuille

Hiiden koulu.JPG

Hiiden koulu on runsaan kuudenkymmenen oppilaan alakoulu Salon kaupungin pohjoisosassa. Koulu sijaitsee noin parikymmentä kilometriä keskustasta pohjoiseen Perttelissä.

Tervetuloa tutustumaan kouluumme!

Rehtorin terveiset

Kevät kiireitä ja kohti kesää

Ah, toukokuu ja...

...kouluretki Turkuun SuperParkiin, yhteinen suunnistusreissu Inkereelle, kutoset tutustumassa yläkouluun, koulukasvimaa ( Koulukasvimaa-projekti​) ja paljon muuta. Yhteistyötaitojen hiomista ja kesän suunnittelua. Kiirettä, mutta antoisaa.

Tulossa vielä esille 5-6lk upeat kuvataideprojektin seinämaalaukset, joten sivuille kannattaa palata vielä :) (EDIT: >>> 5-6lk Kuvataideprojekti​Koulun pihavälineitä kunnostetaan kesäkuussa ja saamme lisää mahdollisuuksia liikuttaa reipasta oppilasjoukkoamme.

Oma tieni vie Hiiden koulusta Alhaisten kouluun ensi lukuvuodesta alkaen. Haluan kiittää oppilaita, henkilökuntaa ja vanhempia mielenkiintoisesta ja opettavasta matkasta.

-Tuomas

Salon raittiusseuran kirjoituskilpailu

Koulumme kuudennen luokan oppilaat osallistuivat Salon raittiusseuran kirjoituskilpailuun "Miten edistän terveitä elämantapoja". Koulumme kuudesluokkalaisista kaksi palkittiin hienoista kirjoituksista.

Kirjoituskilpailu2.jpg
Lotta Elo palkittiin

Kirjoituskilpailu.jpg
Susanna Lehtinen palkittiin myös.

Hienoa työtä tytöt!

Suomi 100v. - ilmiöpohjaista opiskelua

Viime viikolla koulullamme oli mukavaa kuhinaa, kun koko koulu työskenteli yhdessä Suomen 100-vuotisjuhlan parissa. Koko koulun oppilaat jaettiin ryhmiin, joissa kaikissa oli edustusta jokaisesta luokasta. Ryhmät saivat itse päättää miten lähestyvät kunniakasta aihetta. Myös työn lopputulos oli vapaa.

Opettajina tuimme ryhmiä saavuttamaan omat tavoitteensa, ja muutaman vinkin annoimme. Lopuksi opettajan johdolla pohdittiin myös työn onnistumista ja mahdollisia parannusehdotuksia. Viikko sujui erittäin hienosti ja olemme opettajina todella ylpeitä oppilaistamme!

Viikon opiskelun tuotoksena syntyi mm. upeita julisteita, verkkopeli Kahoot! koko koululle, muistipeli, animaatio, kirjeitä tunnetuille suomalaisille ja saaristolaisleipää!

Tällä viikolla työskentely huipentui vielä, kun saimme Kaija Tuomaalan opastuksella ja johdolla leipoa karjalanpiirakoita. Vanhempainyhdistys auttoi tarvikkeiden hankinnassa, joten heille kiitos myös. Kuvia löytyy sivuilta tästä.

Näin mennään kohti kevättä ja kevään retkiä.

Tammikuun kiireitä

Kevätlukukausi alkoi Hiiden koululaisille vauhdikkaasti, kun heti ensimmäisellä viikolla suuntasimme kohti Someron uimahallia, jonne pääsimme myös seuraavalla viikolla. ISO kiitos vanhempaintoimikunnalle, joka haluaa tämän riemun meille tarjota! Ei ole itsestään selvää, että kaikki käyvät/pääsevät uimaan.

Arviointikeskustelut on aloitettu koulussa ja palaute on ollut positiivistä. Keskusteluissa pyrimme opettajakunnan kanssa syyslukukauden edistymisen tarkastelun lisäksi tarjoamaan keväälle vinkkejä ja avaimia onnistumiseen. Painopisteenä on siis oppilaan kehittyminen - ei arviointi, jolle sijaa on lukukauden lopussa.

Kuluvalla sanomalehtiviikolla seuraavaksi päästään tutkimaan 6-luokalla miten sanomalehti taipuu rakennusmateriaaliksi. Kuka rakentaa korkeimman tornin?

Kohti joulua

Joulukuu etenee kovaavauhtia kohti lukukauden päätöstä. Syksyyn on mahtunut monenlaista. Yhteistyötä on tehty monen eri tahon kanssa ja olemme saaneet vieraijoita kouluumme mukavasti - lisääkin mahtuu ja ovemme ovat avoinna. ISO kiitos yhteistyökumppaneille. Jos kiinnostusta löytyy, niin olethan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Vanhempaintoimikunta on ollut koulutyön tukena ja toiminnassa mukana, mikä on upeaa. Olemme yhteistyössä toteuttaneet mm. elokuvaretken katsomaan Tatun ja Patun seikkailuja ja tehneet hankintoja lisäämään oppilaiden viihtyvyyttä ja liikettä välitunneilla.

Tänään 1-2-luokkalaisten kanssa koodasimme LightBot-appillä. Hyvänä tukena olikin ja takataskussa MA-tunnin alustus. Meno oli reipasta ja ryhmässä työskentely sujuu mainiosti. Yhteinen riemu oli myös käsin kosketeltavaa, kun onnistumisia tuli.

WP_20161216_11_33_09_Pro.jpg

Joulujuhlan valmistetut ovat viime metreillä, joten aikalailla jännään alkaa olla joulun lähestyessä. Koko koulu on tämän viikon urakoinut monella tavalla yhteisen työn kimpussa. Onko tämä nyt ilmiö vai projekti? Kysymys lienee tarpeeton, kun katsoo miten isot ja pienet ovat yhdessä tehneet hienoa työtä jokainen omalla panoksellaan, oman mielenkiinnon mukaisesti! Upeaa!

WP_20161215_11_58_56_Pro.jpg

Hyvää joulunalusaikaa!

-Tuomas