Peda.net-palvelun käyttöönotto Hermannissa

Peda.net-palvelun käyttöönotto Hermannissa

PEDA.NET-PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTO 4.11.2013

Hyvä oppilas ja oppilaan huoltaja!

Salon kaupunki on kustantanut jokaiselle oppilaalle mahdollisuuden saada itselleen sähköinen oppimisympäristö, Peda.net-verkkopalvelu. Kyseinen palvelu on toteutettu Opetushallituksen, Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yliopiston yhteistyönä. Lisäksi Hermannin koulussa muutama opettaja on ottamassa käyttöön sähköisen oppikirjan painetun oppikirjan rinnalle.

Oppilaan pitäisi nyt hankkia itselleen Peda.net-palvelusta oma henkilökohtainen profiili ns. OmaTila voidakseen käyttää sähköistä oppimisympäristöä ja sähköistä oppikirjaa sen erilaisissa tehtävissä. OmaTila-palvelu on ikärajaton, mutta alle 15-vuotiaat tarvitsevat huoltajien luvan palvelun käyttöönottoon. Palveluun rekisteröityminen tehdään huoltajan sähköpostin kautta. Tästä syystä oppilaitoksemme pyytää teidän henkilökohtaista lupaanne sekä osallistumistanne oppilaan rekisteröitymiseen Peda.net-palveluun.

Henkilö, joka on täyttänyt 15 vuotta, voi luoda käyttäjätunnuksen ja rekisteröityä Peda.net-palvelun käyttäjäksi itse. Toivomme, että huoltajat tutustuvat Peda.net-oppimisympäristöön, sillä huoltajan on hyvä tietää, millaisessa sosiaalisen median ympäristössä oppilaat toimivat.

Salon kaupungin Peda.net-oppimisympäristö ja eri koulujen toiminta siellä alkaa kehittyä pikkuhiljaa ja se löytyy internetistä osoitteesta https://peda.net/salo. Hermannin koulun sivut ovat osoitteessa https://peda.net/salo/koulut/hermannin-koulu.

1. PALVELUN KUVAUS

Peda.net (https://peda.net/) on keskitetysti ylläpidetty verkkopalvelu, jota käytetään internet-selaimella. Palvelu on laitteisto- ja ohjelmistoriippumaton eikä vaadi ohjelmistoasennuksia. Palvelu on tarkoitettu ensisijassa oppilaitosten sekä yksittäisten oppilaiden ja opettajien käyttöön.

OmaTila-palvelu on henkilökohtainen oppimisalusta, joka on oppilaan itsensä muokattavissa ja hallittavissa.

 • Oppilaalla on mahdollisuus säilyttää ja jakaa omia Peda.net-sisältöjään mm. opinnäytetöitään sekä kirjallisia ja kuvallisia tuotoksiaan.
 • OmaTila on käytettävissä elinikäisesti, vaikka opinnot päättyvät tai opiskelupaikka vaihtuu.
 • Oppilas voi keskustella ja jakaa sisältöjä paitsi omien koulukavereidensa kanssa, myös palvelun muiden käyttäjien kanssa.
 • OmaTila on oppilaalle täysin ilmainen.

2. JULKISUUS

Oppilas voi itse päättää, millaisen käyttäjätunnuksen hän luo palveluun. Käyttäjätunnus (esimerkiksi yrjo.paivola) on aina julkinen. Muita julkisia tietoja ovat oppilaan nimi ja oppilaan julkinen kuvaus, jos oppilas on ne antanut. Näiden tietojen antaminen ei ole pakollista.

Henkilökohtaiseen profiiliin (OmaanTilaan) luodut sisällöt näkyvät oletuksena vain oppilaalle itselleen. Oppilas voi kuitenkin julkaista sisältöjä omalla päätöksellään muille käyttäjille tai käyttäjäryhmille, myös avoimeen internettiin.

3. PALVELUN KÄYTTÖEHDOT

Oppilaan ja huoltajan on hyväksyttävä palvelun käyttöehdot. Käyttöehdoissa (https://peda.net/ohjeet/kayttoehdot) mainitaan mm. seuraavista asioista:

Pidä huolta, että

 • salasanasi ei paljastu kenellekään
 • sinulla on vain yksi tili palvelussa
 • et laita palveluun mitään toisia loukkaavia tekstejä tai tiedostoja
 • olet antanut rekisteröityessäsi oikeat tiedot: väärien tietojen antaminen voi johtaa tilin sulkemiseen
 • olet saanut huoltajan suostumuksen tämän palvelun käyttöön, mikäli olet alle 15-vuotias.

Muistathan, että

 • olet itse vastuussa OmassaTilassasi olevista materiaaleista ja niiden julkisuudesta. Jos huomaat palvelussa loukkaavaa tai rikollista materiaalia, ilmoita heti asiasta palvelun tarjoajalle Peda.netin ylläpitoon (info@peda.net)
 • varmuuskopioit itsellesi tärkeät tiedot ja materiaalit myös jonnekin muualle kuin OmaanTilaan: palvelun tarjoaja ei takaa tallennettujen tietojen säilyvyyttä.

Täydelliset käyttöehdot näkyvät, ja ne on hyväksyttävä tunnusta luotaessa ja aina, jos ne ovat muuttuneet.

Pyydämme, että käytte yhdessä lapsenne kanssa rekisteröitymässä Peda.net-palveluun. Ohjeet tähän löytyvät Peda.netin sivulta https://peda.net/info ja sieltä kohdasta "Rekisteröityminen ja OmaTila-palvelun käyttöönotto" https://peda.net/:register. Mikäli lapsenne on alle 15-vuotias, klikatkaa rekisteröitymissivulla olevaa vihreää kohtaa "Alle 15-vuotiaan rekisteröinti".

Peda.netissä oppilaalle julkaistaan sivuja lukemista ja osallistumista varten hänen käyttäjätunnuksensa kautta. Näin ollen koulumaailmassa on parasta, että oppilaan käyttäjätunnus on sama kuin hänen käyttäjätunnuksensa wilma-palvelussa eli etunimi.sukunimi, ilman ä- ja ö-kirjainten pilkkuja!

........................................................................................................................................................................................

4. ALLE 15-VUOTIAAN PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTOLUPA

Oppilas:________________________________________ Luokka: _________

Merkitse rasti:

_____ Olemme luoneet oppilaalle OmaTila-profiilin hänen nimellään.

Oppilaan käyttäjätunnus on ____________________________________________

______ Ei kiitos, emme halua luoda oppilalle OmaTila-profiilia

______ Haluamme, että oppilaalle luodaan OmaTila-profiili, mutta emme voi sitä tehdä,

koska oppilaan huoltajilla ei ole toimivaa sähköpostiosoitetta.

Päiväys ja huoltajan allekirjoitus:

_________________________________________________

Nimen selvennys:

_________________________________________________

5. 15 VUOTTA TÄYTTÄNEEN PALVELUN KÄYTTÖÖNOTTOILMOITUS

Oppilas:_________________________________________ Luokka: _________

Merkitse rasti:

_____ On luonut OmaTila-profiilin

Oppilaan käyttäjätunnus on ____________________________________________

______ En halua luoda OmaTila-profiilia

______ Haluan, että minulle luodaan OmaTila-profiili, mutta en voi sitä tehdä,

koska minulla ei ole toimivaa sähköpostiosoitetta.

Olen tutustunut Peda.net-palveluun.

Päiväys ja huoltajan allekirjoitus:

_________________________________________________

Nimen selvennys:

_________________________________________________

Lisätietoja Peda.net-alustasta ja sähköisestä oppimateriaalista:

Peda.net, Jyväskylän yliopisto, Jouko Jokinen, jouko.jokinen@peda.net, https://peda.net
e-Oppi Oy, Simo Veistola, simo.veistola@e-oppi.fi, www.e-oppi.fi