Peda.netin käyttöohjeita oppilaille

Julkisuusasetukset

Julkisuusasetukset

Käyttäjätunnuksesi on aina julkinen avoimessa internetissä.
Muita julkisia tietoja ovat käyttäjän etu- ja sukunimi (jos olet sen antanut) ja käyttäjän julkinen kuvaus (jos olet sen antanut, kuvaus löytyy muokkaa-painikkeen takaa). Näiden tietojen antaminen ei ole pakollista. Huomaa punaisella kirjoitettu ohje sivun alaosassa!

Henkilökohtaiseen profiiliin luodut sisällöt näkyvät oletuksena vain käyttäjälle itselleen. Käyttäjä voi kuitenkin julkaista sisältöjä omalla päätöksellään muille käyttäjille tai käyttäjäryhmille, myös avoimeen internettiin.

Salon kaupunki on hankkinut Peda.net-palvelun opetus- ja opiskelukäyttöön - facebook ja muut sosiaaliset mediat ovat asia erikseen!

Jokaiselle OmassaTilassasi luomalle sivulle on oma julkisuusasetuksensa - julkisuus-painike löytyy otsikon vierestä.

OmassaTilassasi luomasi sivut näkyvät oletuksena vain käyttäjälle itselleen.
Sivujen julkisuusasetukset ovat oletuksena seuraavat:
lukuoikeus - lukijat:  - (ei henkilöitä)
osallistumisoikeus - osallistujat: - (ei henkilöitä)
muokkausoikeus - muokkaajat: - (ei henkilöitä)
ylläpito-oikeus - ylläpitäjät: Peda.net-palvelun puolesta ylläpitoon oikeutetut henkilöt

Julkisuus-painikkeen kautta voit antaa jollekin nimetylle henkilölle, peda.netin käyttäjätunnuksen omaaville tai kaikille internetin käyttäjille oikeuden lukea sivuasi, osallistua sivullasi esim. kyselyyn tai muokata sivuasi. Päätös on sinun!

Jokaisen pitää muistaa asettaa oman sivustonsa ja sivujensa julkisuusasetukset sen mukaan, millaista materiaalia sivut sisältävät. Muistettava on, että avoin internet on kaikille avoin, ja sinne kerran laitettua ei saa sieltä pois!

ÄLÄ KIRJOITA sivujesi sisältötekstien joukkoon mitään HENKILÖ- TAI  YHTEYSTIETOJASI, esimerkiksi syntymäaikaasi, puhelinnumeroasi tai osoitettasi!

Ole tarkka sivujesi julkisuudesta ja niiden sisällöistä!