Tietoa lukiosta

eSPORTS - LINJAN JATKOHAKU ON ALKANUT!

Haemme nyt Ruoveden lukion syksyllä alkavalle eSports - linjalle vielä uusia pelaajia. Haku toteutetaan avoimena erillishakuna.

Täytä hakuohjeissa ("Hakeminen Ruoveden lukioon") oleva lomake ja lähetä se koululle.

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 80-100 opiskelijaa.
Lukiomme toimii hyvin varustetuissa ja viihtyisissä opetustiloissa. Opiskeluryhmämme ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun. Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Opettajamme ovat päteviä ja motivoituneita.

Ruoveden lukio on ollut syksystä 1999 lähtien ratsastuspainotteinen lukio, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisuus on tuonut lukioon uusia opiskelijoita eri puolilta Suomea ja rikastuttanut koulun elämää monin tavoin. Ratsastuksen opetuksesta vastaa yksi maamme suurimmista ratsutalleista Ruoveden Ratsutalli. Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa tutkinnon osia lisäksi hevostenvalmentajan ammattitutkinnon hevosten hyvinvoinnin tutkinnonosasta.

Syksystä 2017 lähtien lukiossamme on mahdollista painottaa myös liikuntaharrastuksia. Lajivalmennuskursseja järjestetään osana lukio-opintoja. Jäähalli sijaitsee koulun naapuritontilla ja muutkin liikuntapaikat, urheilukenttä ja kuntosali ovat käden ulottuvilla. Lajeina ovat tällä hetkellä jääkiekko, pesäpallo ja kunto- ja terveysliikunta.

Syksyllä 2018 uutena painotusalueena alkaa eSports - elektronisen urheilun valmennuslinja.

Eläinlääketieteellisten opintojen painotuslinja alkaa syksyllä 2018. Linjan opintojen järjestämisessä tehdään korkeakouluyhteistyötä muun muassa Tarton maayliopiston kanssa. Linja sopii myös lääkäriopintoihin aikoville.

Lukiomme on lisäksi kansainvälinen opiskelupaikka. Koulullamme on kaksi pitkäaikaista eurooppalaista yhteistyökumppania, italialainen Olevano Romanon lukio Istituto d’istruzione superiore “Renato Cartesio” di Olevano Romano lähellä Roomaa sekä Berliinin lähellä sijaitseva saksalainen ratsastuslukio Prinz-von-Homburg-Schule Neustadt (Dosse). Jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus osallistua koulujen väliseen yhteistyöhön. Koulumme on aktiivisesti mukana erilaisissa kansainvälisyyshankkeissa.