Tietoa lukiosta

Ruoveden lukio

Ruoveden lukio on SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitos, jossa opiskelee lukuvuoden 2019-2020 aikana 102 opiskelijaa.
Lukiomme toimii hyvin varustetuissa ja viihtyisissä opetustiloissa.

Opiskeluryhmämme ovat pieniä ja mahdollistavat tehokkaan opiskelun.

Opintojen ohjauksessa on riittävästi resursseja yksilölliseen ohjaukseen. Kaikki opettajamme ovat päteviä.

Ruoveden lukio on ollut syksystä 1999 lähtien ratsastuspainotteinen lukio, jossa on mahdollisuus yhdistää ratsastus osaksi lukio-opintoja. Ratsastuspainotteisuus on tuonut lukioon uusia opiskelijoita eri puolilta Suomea ja rikastuttanut koulun elämää monin tavoin. Ratsastuksen opetuksesta vastaa yksi maamme suurimmista ratsutalleista Ruoveden Ratsutalli. Opiskelijoiden on mahdollista suorittaa tutkinnon osia lisäksi hevostenvalmentajan ammattitutkinnon hevosten hyvinvoinnin tutkinnonosasta.

Lukiossamme on mahdollista painottaa myös liikuntaharrastuksia. Lajivalmennuskursseja järjestetään osana lukio-opintoja. Jäähalli sijaitsee koulun naapuritontilla ja muutkin liikuntapaikat, urheilukenttä ja kuntosali ovat käden ulottuvilla. Lajeina ovat tällä hetkellä elektroninen urheilu, jääkiekko, pesäpallo ja kunto- ja terveysliikunta.

Eläinlääketieteellisten opintojen painotuslinja alkoi syksyllä 2018. Linjan opintojen järjestämisessä tehdään korkeakouluyhteistyötä muun muassa Tarton maayliopiston kanssa. Linja sopii myös lääkäriopintoihin aikoville.

Ruoveden lukion opiskelijat saavat halutessaan käyttöönsä HP Probook 650 G2 kannettavat tietokoneet 50 euron maksua vastaan. 
Ruoveden lukion opiskelijoilla on laitteet käytössä koko lukio-opintojen ajan. Laitteet tulee luovuttaa takaisin opintojen päätyttyä. Kannettava tietokone on tarkoitettu opiskelua varten.

Lukiomme on lisäksi kansainvälinen opiskelupaikka. Koulullamme on kaksi pitkäaikaista eurooppalaista yhteistyökumppania, italialainen Olevano Romanon lukio Istituto d’istruzione superiore “Renato Cartesio” di Olevano Romano lähellä Roomaa sekä Berliinin lähellä sijaitseva saksalainen ratsastuslukio Prinz-von-Homburg-Schule Neustadt (Dosse). Jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus osallistua koulujen väliseen yhteistyöhön. Lukuvoden 2019-2020 toteutetaan opiskelijavaihto Olevano Romanoon.

Koulumme on aktiivisesti mukana myös muissa erilaisissa kansainvälisyyshankkeissa.

Osallistuimme lokakuussa 2019 toista kertaa Italiassa Mamma Roma Guidonia Film Festivalille.