Ruoveden lukio

Ajankohtaista

Urheilun lajivalmennuskurssit laajenevat syksyllä: jääkiekkoa, pesäpalloa ja eSportsia eli elektronista urheilua

Sasky koulutuskuntayhtymän alaisuuteen siirtyneessä Ruoveden lukiossa panostetaan nyt myös urheiluvalmennukseen. Lukio on toiminut ratsastuspainotteisena vuodesta 1999 alkaen. Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta osallistua oman urheilulajin lajivalmennukseen ammattivalmentajien ohjauksessa. Tavoitteena on tukea opiskelijoiden oman urheilulajin harjoittelua lukio-opintojen ohessa. Lajivalmennus eriytetään kunkin opiskelijan yksilöllisen kehitystason mukaisesti. Lajivalmennus on painottunut kuluvana lukuvuotena paikallisiin vahvoihin lajeihin jääkiekkoon ja pesäpalloon ja kunto- ja terveysliikuntaan.

Syksyllä 2018 alkaa eSports elektroninen urheilu.

Lajivalmennuskurssien keskeisenä sisältönä on opiskelijoiden valitsemien liikuntalajien ja monipuolisten liikuntataitojen harjoittelu sekä fysiikkaharjoitukset, nopeus- ja voimavalmennus.

Lajivalmennuskurssit luetaan osaksi lukio-opintoja. Kurssit toteutetaan varsinaisen koulupäivän ulkopuolella aamuisin ennen lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän alkamista ja iltapäivisin lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän päätyttyä.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti