← Ruoveden lukio

Ajankohtaista

Lisähaku lukion yleis- ja ratsastuslinjalle

Lukiomme vapaisiin opiskelupaikkoihin avataan lisähaku 16.6. Opintopolussa. Lisähaussa ovat mukana sekä yleislinja, että ratsastuslinja. Tarkemmat tiedot hausta löydät opintopolusta.
Lisätietoja voit myös kysyä opinto-ohjaajalta.

Opinto-ohjaaja Mirkka Nieminen-Hirvelä
p. 044 787 1408, mirkka.nieminen-hirvela(ät)sasky.fi

Urheilun lajivalmennuskurssit alkavat syksyllä Ruoveden lukiossa

Sasky koulutuskuntayhtymän alaisuuteen siirtyneessä Ruoveden lukiossa panostetaan syksystä 2017 alkaen urheiluvalmennukseen. Lukio on toiminut ratsastuspainotteisena vuodesta 1999 alkaen. Nyt opiskelijoille tarjotaan mahdollisuutta osallistua oman urheilulajin lajivalmennukseen ammattivalmentajien ohjauksessa. Tavoitteena on tukea opiskelijoiden oman urheilulajin harjoittelua lukio-opintojen ohessa. Lajivalmennus eriytetään kunkin opiskelijan yksilöllisen kehitystason mukaisesti. Aluksi lajivalmennus painottuu paikallisiin vahvoihin lajeihin jääkiekkoon ja pesäpalloon, myöhemmin on mahdollista ottaa mukaan myös muita lajeja. Lajivalmennuskurssien keskeisenä sisältönä on opiskelijoiden valitsemien liikuntalajien ja monipuolisten liikuntataitojen harjoittelu sekä fysiikkaharjoitukset, nopeus- ja voimavalmennus.

Lajivalmennuskurssit luetaan osaksi lukio-opintoja. Kurssit toteutetaan varsinaisen koulupäivän ulkopuolella aamuisin ennen lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän alkamista ja iltapäivisin lukujärjestyksen mukaisen koulupäivän päätyttyä.