Hanke

Lukukummi hanke

Ristijärven varhaiskasvatuksen 3-5 vuotiaat ovat mukana Lukukummi hankkeessa. Hanke on Aikopan ja kirjastojen yhteinen hanke Kainuussa. Jokaisesta Kainuun kunnasta on mukana varhaiskasvatus yksiköitä opettelemassa dialogissa lukemisen mallia.  Kouluttajana yksiköissä toimii Hanna Vornanen, vo, suunnittelija Aikopalta.

Hanke toteutetaan syksyn 2018 aikana.
Jatkoa Lukukummi hankkeelle on tulossa kevään 2019 aikana.

Kielistä kivaa kipinää Kainuussa

Hanke jatkuu vuoden 2019 aikana. Kielisuihkutusta annetaan varhaiskasvatuksessa Viskari-ikäisille ja perusopetuksen puolella alkuopetusluokissa.

Hanke: Pedagogiikkaa pitäjän pirpanoille ja pirpanoiden paijaajille

Ristijärven varhaiskasvatus on saanut valtionavustusta varhaiskasvatuksen kehittämiseen.
Toimikauden 2016-2017 aikana tämä näkyy päiväkodin arjessa niin, että henkilöstöä kulkee eri varhaiskasvatuksen koulutuksissa läpi vuoden.
Tälle syksylle oman suunnittelupäivän lisäksi henkilöstö käy Vakakatti 2016 tapahtumassa Kajaanissa 15.10. Lauantain hoito järjestetään sitä tarvitseville lapsille sijaisvoimin. 31.10 ltot Sanna ja Minna käyvät Askeleittain koulutuksessa Helsingissä. Marraskuussa Anna ja Tiinakaisa osallistuvat Pedatiedon järjestämään koulutuspäivään Oulussa. Lisäksi Minna, Sanna ja Tiinaliisa osallistuvat 8.11 Kajaanissa Aluhallintoviraston ja Opetushallituksen järjestämään koulutustilaisuuteen: Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet ja paikallisen työn johtaminen. 9.-10.11 Minna OAJ: n järjestämässä Johtajien koulutuksessa.
Varhaiskasvatukselle on otettu uutta lomakkeistoa käyttöön syksyn aikana. Myös henkilöstölle kehitetään "työkaluja", mm. ryhmävasu on tehty tiimien käyttöön. Lasten varhaiskasvatussuunnitelmat on tarkoitus päivittää hankerahoituksen myötä uuteen uskoon.

Eli summa summarum - tänä vuonna varhaiskasvatuksessa tapahtuu paljon!

Kieli kipinä hanke

Varhaiskasvatuksen ja alkuopetuksen yhteinen Kieli kipinä hanke, jonka tarkoituksena on antaa pienimuotoista kielisuihkutusta lapsille. Kielinä meillä on englanti, saksa ja venäjä. Englannin kieli kulkee toiminnassa mukana läpi vuoden ja saksaa suihkutetaan viikoilla 38 ja 39. Tuolloin päiväkodilla on harjoittelussa saksalainen opiskelija ja lisäksi saamme vieraaksi saksalaisen pariskunnan Puolangan puolelta, joiden kanssa askarrellaan, leikitään ja laitetaan saksalaisia herkkuja.
Venäjän kielen suihkutusta on kevään 2018 aikana. Ajankohta tarkentuu myöhemmin.