≡ Navigointi

Ajankohtaista

LUKUVUODEN 2017-2018 TYÖAJAT

Syyslukukausi: tiistai 15.8.2017 – perjantai 22.12.2017 (91 koulupäivää)

Työpäivä: lauantai 16.9.2017

Syysloma: torstai 19.10.2017 – perjantai 20.10.2017

Joululoma: lauantai 23.12.2017 – sunnuntai 7.1.2018

Kevätlukukausi: maanantai 8.1.2018 – lauantai 2.6.2018 (97 koulupäivää)

Talviloma: maanantai 19.2.2018 – sunnuntai 25.2.2018
Pääsiäinen: perjantai 30.3.2018 – maanantai 2.4.2018
Vapaa päivä maanantai 30.4.2018

Lukuvuodesta 2016-2017

Hei

Uutta opetussuunnitelmaa on noudatettu nyt yksi vuosi. Ensimmäisestä vuodesta positiivisena jää mieleen ilo, uudistumisen halu ja aito yhteistyö.

Opetusmenetelmät ovat olleet aiemminkin monipuolisia, mutta nyt ne tuntuvat luontevimmilta ja niihin on yhdistynyt arviointi. Tavoite - mitä on tarkoitus oppia? - se selvitetään ensin. Oppimistilannetta arvioidaan ja oppilas arvioi omaa ja naapurin osallistumista. Ja tietenkin arvoidaan : Mitä opittiin ja Miten tekisimme seuraavalla kerralla?

Kevät todistusta odotetaan - ainakin vanhemmat. Lapsetkin oppivat odottamaan tuota ihmeellistä paperia, joka siis kertoo jälkikäteen, että miten meni. Nyt viimeistään on aika muuttaa ajattelua. Lapset ovat oman osaamisensa arvioinnissa mukana opetuksen aikana ja myös huoltajien tulisi olla mukana koko ajan. Näin oppiminen parantuu, siihenhän me pyrimme. Arvioinnissa ei arvostella. Arvioinnissa selvitetään onko tavoite saavutettu. Tämä tarkoittaa sitä, että aina ennen opettamista on tavoite kerrottava, ihan oppitunneittain. Sanallinen kevät todistus kertoo oppilaalle koko lukukauden ajalta miltä osin tavoitteet on saavutettu.

Oppilaiden osallistuminen on parantunut. Oppilaskunta on ollut mukana juhlien järjestämisessä, suunnittelussa, omien tempauksien ideoinnissa jne. Useissa luokissa on luokkaneuvostoja, jotka paneutuvat oppimisaisoihin, mutta myös ajankohtaisiin ongelmiinkin. Viihtyvyys kasvaa, kun koulun toiminnan suunnitteluun voi osallistua.

Padistä on tullut yksi työväline kirjojen rinnalle. Se ei enää ole itsetarkoitus....leikkihuuma on takana. Olemme huomanneet, että oppilaat hakevat padin luokastaan vain jos erityisesti sitä johonkin tarvitsevat.

Niinpä onkin sopiva aika siirtyä oman henkilökohtaisen padin käyttöön. Seuraavana syksynä jokaiselle Kiilan oppilaalle annetaan henkilökohtainen padi käyttöönsä. Huoltajien on turha pelatä, että "apua-entä jos se rikkoontuu. ... " Meillä ei ole padeja pahemmin rikkoontunut viiden kokeiluvuoden aikana. Uskon ja luotan oppilaisiin. Kun oman laitteen saa käyttöönsä ja reppuunsa....siitä halutaan hyvää huolta. Samalla opitaan vastuullisuutta.

Tulevana lukuvuonna tulemme kiinnittämään huomion vastuun ottamiseen ylipäätään. Jokainen meistä hoitaa oman hommansa. Jos sattuu unohdus tai erehdys, se korjataan, mutta jatkuvasti ei voi unohdella tai erehtyä samassa asiassa.

Vastaamme jokainen osaltamme myös yhteisestä viihtyvyydestä. Siihen kuuluu toiset huomioonottava, hyvä käytös. Epäkohtelias puhe, toisen vahingolle nauraminen tai työnteon sotkeminen eivät kuulu vastuuntuntevaan työyhteisöön. Kaikkien kanssa pitää tulla toimeen ja pystyä työskentelemään.

Tänäkin vuonna osa oppilaista saa stipendin - palkinnon ansioistaan oppijana. Stipendin voi saada koulumenestyksestä, väsymättömästä yrittämisestä, esimerkillisen hyvästä käyttäytymisestä tai erityisestä satsauksesta taiteisiin tai liikuntaan.

Hyvät kuudesluokkalaiset. Ala-asteen aikana ennätitte kokea parakissa opiskelemisen, Pumppiksen ja uudistuneen Kiilan koulun. Jouduitte malttamaan ja odottamaan. Kaikki ei tapahdukaan nopeasti. Luulen, että tästä kokemuksesta hyödytte vielä joskus. Olette hoitaneet homman kotiin ja valmiita yläasteelle. Hyvin jaksoitte. Opiskelu ei ole aina helppoa, eikä mukavaa, mutta te teitte sen. Kiitos.