Koti ja koulu

KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Yhteydenpito kouluun sujuu kätevimmin Wilman kautta. Opettajille voi lähettää myös sähköpostia osoitteella etunimi.sukunimi@raasepori.fi. Tarvittaessa järjestämme myös tapaamisia huoltajien,opiskelijan ja henkilökunnan kanssa.

Jaksoarviointi toteutetaan noin kymmenen päivän kuluttua koeviikon päättymisestä. Alaikäisten opiskelijoiden vanhempia pyydetään allekirjoittamaan paperituloste tai ilmoittamaan Wilma-viestissä, että on nähnyt opiskelijan jaksotodistuksen.

Vanhempainiltoja järjestetään kahdesti vuodessa, toinen alkavien opiskelijoiden ja toinen jatkavien opiskelijoiden vanhemmille. Aiheina ovat lukio-opiskelun rakenne ja vaatimukset, opiskelijan hyvinvointi, ylioppilaskirjoitukset sekä jatko-opinnot. Lisäksi voimme keskustella huoltajien toivomista asioista.

Koti ja koulu -yhdistys toimii yhdessä Karjaan yhteiskoulun kanssa. Puheenjohtajana toimii Satu Peltola (speltola@raasepori.fi)

Koulujen edustajina toimivat Hannele Österlund hannele.osterlund@raasepori.fi ja Svetlana Sissonen svetlana.sissonen@raasepori.fi

Yhdistyksen kannatusmaksun 5 € voi maksaa tilille FI12 1235 3500 0435 33


POISSAOLOT JA LOMAT

Lukiolain 25 §:n mukaan opiskelijan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta.

Sairauspoissolot on selvitettävä mahdollisimman pian. Alaikäisen huoltajalta se käy kätevimmin valitsemalla Wilman poissaolomerkinnäksi sairauden. Paperilapunkin voi lähettää ryhmänohjaajalle. Muihin poissaoloihin tarvitaan pätevä syy, ja opiskelijan on itse anottava lupa: 1 – 3 päivän luvan saa ryhmänohjaajalta, ja pitempää vapaata on anottava rehtorilta.

Lomamatkoille lähtö viikoksi tai pidemmäksi aikaa haittaa vakavasti opiskelua, sillä jaksojärjestelmässä opiskelutahti on tiivis.Opiskelija anoo itse lomaa siihen tarkoitetulla lomakkeella ryhmänohjaajalta (1 – 3 päivää) tai pitemmäksi aikaa rehtorilta.


MITEN TUKEA OPISKELIJAA?

Aikaa ja tilaa lukiolainen tarvitsee tehtävien tekoon ja lukemiseen. Lukio-opinnot vastaavat päätoimista työskentelyä, ja joissakin jaksoissa työtä on todella paljon. Harrastukset vievät oman osansa, ja vapaatakin pitää olla. Työssäkäynti-intoa ainakin ensimmäisenä ja toisena vuonna kannattaisi jarrutella.

Kannustus on aina tarpeen. Lukiossa arvosanat usein laskevat - ainakin aluksi - ja siksi lukiolaista pitäisi tukea myös pettymysten hetkellä.